אחרי שסיימנו את שיעור היוגה בשלושה אום… נותרתי שלווה , כשצליל האום עוד מרעיד מיתרים של שקט אצלי בגוף .
את האום הארוך אני מתחילה להרגיש בבטן ומשם הצליל עולה לחזה ומסתיים בגרון ובראש , בכל מקום בגוף התהודה שהוא יוצר שונה , אני אוהבת לעקוב אחר ההשתנות הזו .
בדרך חזרה , אני מנסה להרוויח עוד קצת זמן של שקט , בלי מחשבות ורעש נוסף , רק רעש האוטו שחותך את הדרך.
לפתע קול אחראי קטן , פילס את דרכו החוצה (למרות התנגדותי) והזכיר לי שיש אורחים לארוחת ערב , והאום לבדו לא יחזיק את המטלה .
החלטתי שאני לוקחת מתכון ישן , מוסיפה לו מרכיב אחד או שניים ומכניסה אותו לתנור .
התאים לי להשאיר אותו כך , שעתיים שלוש בתנור .
גם חשבתי על סינרגיה. ודמיינתי את כל המרכיבים בתבשיל מבעבעים יחד בתנור , וכל אחד משפיע ותורם מטעמיו לזה שלידו .
עוף וירקות בתנור
מה צריך:
- 8 נתחים של כרעיים ושוקיים .
- 8 תפוחי אדמה בגודל בינוני , אני אוהבת את ה"ראטה" הצהבהבים שבשוק האיכרים .(אפשר להשיג בכל סופר) , חתוכים לקוביות גדולות או רבעים .
3 עגבניות בגודל בינוני . פרוסות
1 פלפל אדום שטוף ומרוקן מגרעינים , חתוך לקוביות גדולות
1 פלפל חריף , אני השתמשתי בצהוב , כי הירקן הבטיח לי ,שהם הכי חריפים . פרוס
שיני שום מופרדים על קליפתם מראש שום גדול .
1 בטטה ענקית , חתוכה לקוביות גדולות
5-6 ענפים של תימין
צרור עגבניות שרי , מחובר עדיין לגבעול , סתם כי זה יפה.
בצל סגול גדול מאד , פרוס
1-2 כפיות פלפל שחור טחון
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1 כף גדושה אבקת מרק עוף (לא הכרחי)
1/4 כוס שמן זית
מלח גס לפי הטעם
ההכנה:
מחממים תנור לחום של 190 מעלות
לוקחים קערה גדולה מאד מאד .
שמים בתוכה את כל החומרים , מלבד עגבניות השרי והתימין .
יוצקים את שמן הזית , מוסיפים את התבלינים .
מערבבים היטב עם הידיים , עד שהכל מתאחד.
מניחים נייר כסף בתבנית תנור גדולה , מעבירים את תוכן הקערה לתבנית ומסדרים יפה .
שמים את צרור עגבניות השרי , מפזרים את גבעולי התימין .
אום………
תגובה אחת
ומה התחזית שבועית לכמה זמן השאריות יספיקו? נראה לי לא יישאר דבר מהר מאד כי זה נראה מאד טעים.