צמחוני

טריאדה של חציל

חצילים אוהבים חום חזק , אני אומרת ל ג , כשהיא פותחת אלי עיניים של זעזוע

מי ? היא שואלת אותי , מי שורף היום חצילים על הגז ?

כשאני מתעקשת היא מפרטת באוזניי , את כל הנגד שלה נגד הטקס , שמסתכם כולו בענייני לכלוך .

אני מסבירה לה בנועם אך בתקיפות , את עניין החום הגבוה שמצמק ישר את מעטפת החציל . אך משאיר את תוכו לבן , בוהק ועסיסי .

זה כמו בשר , אני מחדדת את נקודת המבט שלה . חום חזק וכל המיצים שלו נאספים פנימה .

כשהמבט שלה נשאר ספקני , הקול שלי קיבל גוון מתנצל …

ניסיתי , אני אומרת לה , לצלות את החציל בתנור . אבל התוצאה לא דמתה לשום דבר שאני מכירה , החוץ קיבל גוון אפרפר והפנים נעשה מימי לחלוטין .

גם הטעם , אני מתעקשת לא דומה בכלל . את הטעם המעושן מחליף טעם מר וסתמי .

הבנתי שהכי טוב זה לשכנע במעשים .

טריאדה של חציל

אני אוהבת חצילים בלאדי , במיוחד אלה שיש להם חצאית פליסה סגלגלה . אם לא משיגים ,חשוב שהחציל שתקנו יהיה מבריק , מוצק , וקל במשקלו , ולא דהוי ומקומט .

כמעט סלט רומני

מה צריך:

 

  • 1 חציל גדול
  • 3 פלפלים צלויים
  • 1 פלפל חריף ירוק צלוי
  • 1 שן שום שמנה קצוצה דק
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • מיץ מ1/2 לימון.

איך:

קולים את החציל על מחבת (ישנה) או כל כלי שמאסתם בו , תוכלו להשתמש בו שוב ושוב . לא מנקבים את החציל . רק שוטפים ומנגבים היטב .

זמן הצלייה הוא  15  דק' בכל צד , על להבה גדולה .

מסירים את החציל מהאש .

שוטפים ומנגבים את הפלפלים , וצולים אף אותם . הופכים לכל צד , כדי שיצלו היטב . מעבירים לשקית ניילון , מפזרים מלח ועוטפים היטב . כדי להקל על הקילוף .

מסירים את בשר החציל , מסננים כ10 דק' . מניחים בצלחת הגשה .

סוחטים לימון , מתבלים במעט מלח גס .

מקלפים את הפלפלים , חותכים לקוביות קטנות . מערימים במרכז הצלחת , מפזרים מעל את שן השום הקצוצה .

יוצקים  את השמן מסביב ומפזרים עוד מעט מלח גס מעל הפלפלים .

אוכלים כך , או מערבבים הכל .

חציל בשמנת ובצל ירוק

צריך:

 

  • 1 חציל בגודל בינוני
  • 1/2 מיכל שמנת חמוצה
  • 1 מיכל יוגורט . הכי טוב , יוגורמה של מחלבות השומרון ,או יוגורט של מחלבת הבופאלו . הם עדינים בטעמם ולא חמוצים מידי .
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • 1 בצל ירוק , קצוץ דק .

איך:

צולים את החציל ( כמו שסיכמנו )

מקלפים , משאירים את הגבעול .

מערבבים את השמנת , יוגורט , שום , מלח וכף אחת שמן .

מניחים בצלחת הגשה את החציל בשלמותו .

יוצקים מעל את הרוטב , ואת שתי כפות שמן הזית הנותרות . מפזרים את הבצל ועוד קצת מלח גס מעל .

לא יאומן , כמה טעים!!

קארפצ'יו חציל עם זרעי עגבניות

מנה שיש לה אין סוף גרסאות , אבל למי איכפת . היא מצוינת ויפה להלל .

צריך:

  • 1 חציל בינוני
  • 2 עגבניות תמר בינוניות
  • 1 פלפל חריף ירוק , חתוך לפרוסות דקיקות
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • לטחינה : טחינה גולמית , מים , מלח ולימון . מערבבים בקערה עד לתערובת דלילה למדי . אפשר גם לקצוץ  פנימה מעט פטרוזיליה .

איך:

צולים את החציל כנ"ל .

מקלפים ומשתדלים להסיר את בשרו בשלמותו .

חותכים בסכין חדה לפרוסות דקיקות ומניחים בצלחת הגשה רחבה.

חוצים את העגבניות , מסלקים גרעינים . ושופכים את תוכנן על פני פרוסות החציל .

מפזרים בצורה שווה את השום והפלפל החריף .

מתבלים בשמן הזית ומלח גס .
יוצקים למעלה את הטחינה בצורה יפה ושווה על פני החציל .

אפשר כמובן , בלי טחינה

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

10 תגובות

  1. וואווווווווווווווווווו
    כל תמונה ניראית יותר מעלפת מהשניה
    זה ממש לא פייר!!
    אני מתהההההההההההה על חצילים והמתכונים מאד מוצאים חן בעיני 🙂

    רק חייבת לשאול – מה זה טריאדה?
    או ש……….. הכוונה היא שיש 3 מתכונים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *