פאול קור שכתב את הספר , כספיון הדג הקטן . אמר שההשראה לספר באה לו יום אחד , כשישב בסטודיו שלו .
על השולחן הייתה מונחת קופסת סיגריות פתוחה , קרן שמש נפלה על נייר הכסף ונצנצה בתוכו …
חשבתי על זה כשהכנתי דגים כשההשראה לכאלה בדיוק באו לי כשהתבוננתי בשרי אנסקי מכינה את הדגים המלוחים שלה .
בלי להשוות את עצמי לפאול קור , רק חשבתי על איך חלקי תמונות מתקשרים בסוף לפאזל .
עמדתי אצל הירקן שלי , קונה כוסברה , פטרוזיליה , ובצל ירוק אורגניים לגמרי , רעננים ומאוגדים בצרורות קטנים , כשהיא נכנסה פנימה לקחה כמה צרורות של בצל ירוק ושעטה החוצה במהירות .
עקבתי אחר ההתלהבות שלה , ראיתי אותה עם המטפחת הלבנה על ראשה והבעת ניתוק מוחלטת . פורסת את הדגים המלוחים לנתחים קטנטנים , מפלטת . שמה בכלים קטנים , מערימה פרוסות דקות של בצל ומעל שמנת . פורסת לחם , סוחטת לתוכו עגבניות שרי קטנות , מעל את נתחי הדג וממש בפסגה בצל ירוק קצוץ ופלפל צ 'ילי פרוס דק אף הוא .
אז קניתי , בטח שקניתי , אבל לא אמרתי די.
הלכתי לחנות הדגים ממש ממול וקניתי מוסר ים מפולט שבשרו לבן , וגם עגבניות משונות צורה , ממש כמו בחו"ל , וידעתי איך הכל מתחבר לי ביחד…
- דג ים תיכוני (או דג מרוקאי לייט)
הדג לא לייט בגלל החריפות שלו , הוא חריף !!! הוא כזה בגלל כמות השמן .
בד"כ מכינים דג מרוקאי עם תועפות שמן , בואו נגיד שלפחות 1/2 כוס (בקטנה) . אני מיתנתי לגמרי , לא חסכתי בכוסברה , פלפל צ'ילי ופלפל אדום חריף . אז מי שאוהב פחות חריף , שיפחית . מי שסולד מכוסברה (כן יש כאלה) שיעבור לפטרוזיליה .
ומי שלא אוהב דגים , הוא לא בסרט הנכון 🙂
מה צריך ל4 מנות:
- 4-6 נתחי דג , כל אחד במשקל של 150 גר' . אני השתמשתי ב 2 פילטים של דג מוסר , ללא עור .
- 2 עגבניות בגודל בינוני חתוכות לקוביות לא גדולות
- 2 פלפל צ'ילי חריף , אפשר פלפל חריף ירוק .
- 1/2 צרור כוסברה קצוץ
- 4 שיני שום גדולות ופרוסות
- 1 כפית פפריקה חריפה או מתוקה , או חצי חצי.
- 1/4 כפית כורכום
- 1כפית שטוחה מלח (או לפי הטעם)
- 2 כפות שמן קנולה או שמן זית
- 1/4 כוס מים
ההכנה:
מערבבים את התבלינים והשמן בכלי קטן ומניחים בצד
בסוטאז מניחים את עגבניות , מפזרים את השום ופלפל הצ'ילי .
מעל מניחים את הדג ומפזרים את הכוסברה , מטמינים את הדגים בתוך העגבניות כדי שהן יחבקו את הדג מכל צידיו.
יוצקים מעל את הרוטב בצורה שווה , מוסיפים לכלי עם התבלינים את 1/4 כוס המים , כדי לנצל כל טיפה ויוצקים על הכל .
מביאים לרתיחה , מכסים ומנמיכים להבה , מבשלים עד שהעגבניות מתרככות , כ-30 דק' . כל התערובת בסיר צריכה להסמיך .
אל תתקמצנו על הלחם , מספיק התקמצנו עם השמן . לכו על לחם לבן טרי או חלה , כדי לא לאבד טיפת רוטב !!!!
6 תגובות
מקסים! יופי של טעמים וצבעים
תודה ענת
כיף לדעת שאהבת..
חיה
תמונות מעולות
תודה רבה!!!!
נראה מעולה!!!
תודה רבה!!!!
חיה