לגדול ליד עיר גדולה , זו תמיד תחושת החמצה . לדמיין שהחיים האמיתיים למעשה קורים שם , רחוק , אבל די קרוב .
נראה לי שתמיד בהוויה שלנו , אנחנו חיים בו זמנית בשני מקומות , זה שכאן וזה שאיליו אנו חסרים .
הלמידה היא להיות בזה שכאן , במסירות ובענווה .
מי שמכיר אותי יודע שגדולה אהבתי לתל אביב . אני מארגנת לי הגיון משלי למרחק שביני לבין העיר שאני קוראת לה שלי.
תירוצים מנחמים על מרחק לא גדול , 40 דק' ברכב , חנייה , רעש , צפיפות . כלום לא באמת משתיק את הצורך להיות במרכז העניינים .
געגועים למקום טיבם שהם מתעצמים ככל שהמרחק הפיזי גדול .בתקופה של הסגר / קורונה שחלפה עלינוו , הגעגוע התעצם .
חסרו לי בתי קפה שאהבתי לשבת בהם נינוחה , מלהגת על שטויות של יום יום , עיניי שוטפות את הרחוב , קשובה לקולות , לשאון הרחוב הסוער .
ככה אני אוהבת להיות בטבורו של מקום , לחוש את עוצמתו .
העיר האהובה התרחקה לה , נשארת בלתי מושגת לזמן הזה .
במקום זה למדתי שוב על סבלנות , איפוק , תחושת שלמות במה שאני עושה ובמה שיש.
אז אפיתי , מוצאת נחמה בידיים העושות במלאכה .
ריח השוקולד מחליף את ריחות העיר הסואנת.
היה סיפוק גדול גם בהסתנפות הזו בבית , בלגימת כוס הקפה נוכח קרני השמש , כשעוגיית ענק יושבת בתוך כף ידי .
געגועים פוחתים כשמוצאים סיפוק בנחמות קטנות / גדולות .
עוגיות שוקולד דובדבנים :
את המתכון לקחתי מהספר הנהדר של ,Davidlebovitz ; Ready for Dessert
עשיתי כמובן התאמה ושינוי קל במתכון .
עוגיות נהדרות , מלאות בדברים טובים , לא בטוח שהם הדבר הטוב ביותר שיהיו בקרבת מקום , כשהיד נשלחת לצנצנת העוגיות , בכל פעם שחולפים על פניה .
אבל זה בלתי נמנע , במיוחד בימים של הסגר , כשכל מה שרצינו , זה משהו מתוק שירגיע מעט.
אפשר לעשות התאמות לעוגיות האלה , ולהשתמש במה שיש בבית .העוגיות הללו מאד נוחות להתאמה .
מתקבלות עוגיות טעימות עם מתיקות השוקולד וחמיצות קלה של הדובדבנים , איזון מושלם .
מה צריך:
- 3/4 כוס (110 גר') קמח מנופה .
1 כפית קינמון טחון.
3/4 כפית סודה לשתיה.
1/4 כפית מלח.
130 גר' חמאה רכה.
1/2 כוס(95 גר') סוכר חום.
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן.
1 ביצה.
1 כפית תמצית ווניל.
1 + 1/4 (125 גר') כוסות שיבולת שועל.
3/4 כוס (80 גר')שקדים קלויים קלות במחבת יבשה עד הזהבה קלה , קצוצים גס.
3/4 כוס (60 גר') קוקוס טחון.
100 גר' שוקולד מריר , קצוץ לחתיכות קטנות.
3/4 כוס (90 גר') דובדבנים מיובשים , או חמוציות , קצוצות מעט.
ההכנה:
בקערה קטנה מערבבים את :הקמח,קינמון,סודה לשתייה,ומלח.
במיקסר עם וו לישה ,מקציפים חמאה ושני סוגי הסוכר , במהירות בינונית עד שמתאחד.
מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל , מנקים את דפנות המיקסר , בוחשים עד שהכל מתאחד.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לתערובת אחידה.
מוסיפים את שאר החומרים :שיבולת השועל,שקדים,קוקוס,השוקולד,והדובדבנים,מאחדים הכל לתערובת הומוגנית.
יוצרים כדורים עגולים ושווים בקוטר 5 ס"מ מהתערובת.ניתן לקרר אותם במקרר ל 30 דק'.
מחממים תנור ל180 מעלות.
מסדרים את העוגיות בתבנית עם נייר פרגמנט , במרווח קטן בניהם.
אופים 9-10 דק' עד שהעוגיות זהובות , הן אמורות להיות זהובות ועדיין טיפה רכות .
מוציאים מהתנור , לוחצים קלות ממש על כל עוגיה עם מרית (לא למעוך) מקררים.
הערות:אפשר להכין את הבצק ולשמור במקרר עד 5 ימים.או בהקפאה עד 3 חודשים.
תהנו!!!