בחלוף השנים ואיתן עונות השנה , טעמיי הולכים ומשתנים .
ואני תמהה לדעת את סימני ההשתנות ונקודות הציון בהן הקיץ הפך להיות מהעונה האהובה עלי , לעונה שיש לחלוף בה במינימום מגע עם האוויר , והשמש .
יש דברים בקיץ שאיני מוותרת עליהם , אך הם קשורים בעיקר לאוכל ואת מה שמביא איתו הקיץ .
הגיל משנה אהבות ישנות , וחלומות של קיץ שעדיין אני חולמת בתמימות מה ובזיכרון שחקוק היטב בתודעה . מתגלים כלא תמיד כל כך רלוונטיים .
אני צריכה לאזור את מלוא חושיי כדי ליצוק בהם את זיכרון העבר .
בזמן האחרון מתנגן בראשי שירה של לאה גולדברג ולא מרפה , אני מניחה שהוא קשור לתקופה אחרת של תמימות ופשטות .
ונשמת ונשמת
את ריחו של התלם
נשום ורגוע
וראית את השמש
בראי השלולית הזהוב .
אם לחזור לקרקע מוצקה , דבר אחד לא השתנה בחלוף השנים , בואם של פירות הקיץ ובעיקר פירות היער .
טקס הבוקר עם גרנולה של בית , יוגורט סמיך ופירות היער . לטקס הזה יש את אותו טעם והוא מעניק אנרגיה לצאת אל השמש הבוהקת .
ופשוטים ופשוטים
הדברים וחיים
ומותר בם לנגוע
ומותר לאהוב
ומותר ומותר לאהוב .
הגרנולה הכי טובה שתכינו אי פעם
וותיקת גרנולה home made אני , הכנתי רבות מהן . אבל אף אחת אינה דומה לזו .
טעמה אינו מתוק מידיי , אלא מדויק ביותר ומאוזן בפרטיו וסך כל מרכיביו לכדי שלמות .
גרנולה שתכינו בבית , לעולם תהיה טעימה , ובריאה יותר מזו שתקנו.
הכי אני אוהבת שחלק מהגרנולה מתגבשת לצבירים כאלה ואז היא גם יכולה להיות חטיף נהדר של בוקר או אחר צהריים , או גם וגם , מי סופר ?
ההכנה היא קלי קלות , יש להקפיד על ההכנה , אבל מה זו שעה לעומת כלי עמוס בגרנולה נפלאה שאתם הכנתם .
אם חלק מהמוצרים לא נמצאים , נצטרך לסור אל חנות הטבע סמוכה ולהצטייד .
- מה צריך:
שלב 1
1 כוס שיבולת שועל גסה
3/4 כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס נבט חיטה
1/2 כוס סובין שיבולת שועל
1 כוס אגוזי קשיו , לא קלויים , קצוצים גס
3 כפות קוקוס טחון
3 כפות שומשום מלא
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר או טחון
1/4 כוס סילאן או דבש מאיכות טובה
1/4 כוס שמן זית משובח
2 כפות מיץ לימון טרי שמדגיש את טעמיו של הדבש . אל תדלגו עליו .
תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה שתכיל את הגרנולה בשכבה אחת לא עבה , חשוב מאד לפריכות של הגרנולה .
חום תנור 120- 130 מעלות , אם התנור שלכם בעל עוצמה גבוהה , הישארו ב120 מעלות , אם לא אפשר ב130 מעלות .
מערבבים היטב את כל החומרים בקערה גדולה , מעבירים לתבנית ולתנור , ל10 דק' .
מוציאים , מערבבים ומכניסים לתנור לעוד 10 דק' .אני מכוונת טיימר . עושים זאת עוד פעם אחת , ס"ה שלוש פעמים .
בינתיים מכינים את החומרים
לשלב 2:
- 1/4 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס לא קלוי
1/4 כוס פיסטוקים /שקדים או כל מה שבא לכם קצוץ גס לא קלויים .
1/4 כוס גרעיני דלעת לא קלויים .
1/2 כוס חמוציות /צימוקים
8 משמשים אוזבקיים בהירים חתוכים גס או כל פרי אחר , אני אוהבת את החמיצות של המשמש הזה שמאזן את המתיקות .
מערבבים הכל היטב .
אחרי השלב השלישי , מוסיפים את התערובת , מערבבים היטב , מכניסים לעוד 10 דק' .
מוציאים , מערבבים וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים .
כאן כבר צריך להשגיח ולראות שהגרנולה שחומה מעט , אבל לא יותר מידיי .
אם חום התנור לא מייצר את פעולת ההשחמה , תעבירו ל140 מעלות , אבל לא יותר מזה . כל התהליך עם הערבובים , אורך כשעה .
בחלל החדר מתפשט ריח של דבש וקינמון , והבטחה של גרנולה הכי טובה שתכינו .
תקררו עד הסוף , תעבירו לכלי אטום ותאפסנו במקרר , זו המלצתי .
אפשר גם בטמפרטורת החדר , אך זמן חייה של הגרנולה יהיו קצרים יותר .
את שאר החומרים תאכסנו במקרר עד לפעם הבאה שתגיע ממש מהר .
מומלץ עם יוגורט ותוסיפו איזה פרי שבא לכם .