אסייתי

דפי אורז במלית ירקות וחזה עוף.

דפי האורז האלה הם המצאה ממש נחמדה,מרטיבים במים,מספיגים,ממלאים במלית שבחרנו וזהו.המנה הזו יפה,כי מבעד לשקיפות העדינה של העלים ניתן לראות את מגוון הצבעים של המלית.
וכן בואו נדבר על קלוריות,כל דף כזה הוא בערך 8 קלוריות,ואם שמים בתוכו מלית שהיא לא מליון קלוריות,הרווחנו כי היא מנה טעימה במיוחד,ומשביעה.
אל תחשבו שאני מנמלטי הקלוריות,אבל אני שומרת אותם לאותם דברים שאי אפשר בלעדיהם:לחם,עוגות וכד'.
זו בהחלט אחת המנות המועדפות עלי.בגירסה הזו אופים את העלים בתנור ,לאחר המילוי.ניתן לאכול אותם גם ללא אפיה.אפשר לשמור יום נוסף במקרר ואז לאפות.


מצרכים:

  • 8 דפי אורז.
  • 1 גזר גדול מקולף וחתוך לרצועות אורך דקות.
  • 1/4 כרוב פרוס דק.
  • 5 פטריות שיטאקי טריות,אם לא מצאתם אז מיובשות מושרות במים חמים כ20 דק' ,לסחוט ולחתוך לפרוסות דקות.בפטריות טריות פשוט חותכים לפרוסות דקות.
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים דק.
  • 1/4 חב' כוסברה שטופה וקצוצה דק.
  • 1 בצל שאלוט קצוץ דק.
  • 2 שיני שום קצוצות.
  • חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי קצוץ דק.
  • 200 גר' חזה עוף(לא חייבים)
  • 1כף שמן שומשום.
  • 2 כפות רוטב סויה.
  • 1 כף רוטב דגים(לא חייבים).
  • 1כף שומשום שחור.
  • פלפל שחור גרוס ,לפי הטעם.
  • מלח ,לטעום לפני שמוסיפים.
  • שמן זית להברשה של העלים ,בערך 1 כף.

טרום הכנה:אם החלטתם להוסיף חזה עוף,משרים אותו ב1 כף סויה ,1כף שמן שומשום,מעט צ'ילי גרוס ,מלח ופלפל שחור,למשך 15 דק'.מנערים ומטגנים על מחבת פסים ל2 דק' מכל צד.מקררים וחותכים לרצועות דקות.
מחממים 1 כף שמן זית במחבת טפלון גדולה או בווק,מוסיפים שאלוט,ג'ינג'ר ושום ,מטגנים קלות.מוסיפים את הגזר ,פטריות שיטאקי,הכרוב,ומטגנים כ2 דק',חשוב לא לטגן יותר מדי. מצננים מעט.מוסיפים את הסויה,שמן שומשום,השומשום השחור,רוטב דגים,פלפל שחור,רצועות חזה עוף,כוסברה ובצל ירוק ,מערבבים היטב ומניחים בצד ל15 דק'.
בכלי שיכיל את העלים שמים מים פושרים , לוקחים עלה ,מניחים בתוך המים עד שיתרכך, כדקה.שמים אותו על מגבת ,מספיגים,לוקחים כ2 כפות מהתערובת ומניחים בקצה המקורב אלינו,מקפלים את העלה מעל המלית ,סוגרים משני הצדדים,ממשיכים לגלגל בצורת מעטפה.וכך ממשיכים עם שאר העלים.
מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט,מורחים מעט שמן זית למעלה ואופים בחום של 170 מעלות ל8-10 דק'.
מגישים עם רוטב סויה ולימון:

  • 2 כפות רוטב סויה.
  • 2 כפות חומץ אורז.
  • 1 כף מיץ לימון.
  • 1/2 כף סוכר.
  • 1 שן שום קצוצה.

מערבבים את כל החומרים היטב.

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

10 תגובות

  1. הי
    דפי האורז די ניאטרלים בטעמם… לכן כל מלית מתאימה להם ,אבל בעיקר כל מה שקשור לאוכל אסיאתי.
    מאד קל להכינם…
    תודה על הלינק המקסים ,האם זה אתר שלך?
    חיה.

  2. מצאתי את המתכון כאן במקרה וניסיתי. הצלחה מסחררת!!! פעם ראשונה שמשהו מצליח כל כך על הנסיון הראשון

  3. אכלתי דפי אורז עם סוגים שונים של מלית במתוקה. אני מקווה להכין היון. חיפשתי בגוגל ובמקום הראשון מצאתי

    שאפו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *