צמחוני

סלט פסטה ממכר- פסטה פנה, גבינת פטה ובזיליקום


סלט הפסטה שאביא בפניכם נולד מתוך כמיהה לסלט הפסטה המקורי של אורנה ואלה.
כמה שניסיתי לדלות מהן את הרצפט לא הצלחתי….
באחד הפעמים שסעדתי במקום ,שאלתי בפעם האלף כמעט את המלצר ששרת אותנו על המתכון והוא בנון שאלנטיות (כאילו זה לא מה שרצינו מאז ומעולם) גילה לנו את המרכיבים של המתכון ומשם המשכנו לאלתר.
לימים אורנה ואלה פירסמו את המתכון בספרן המצוין, אבל אני דבקתי בגירסה שלי שהיא קלה יותר להכנה ועם נוכחות חזקה יותר.
שתדעו כולם "מתעלפים"על הסלט הזה.


מצרכים:

  • 1 חב' פסטה פנה.
  • 1 צנצנת קטנה עגבניות מיובשות בשמן זית.
  • 5 שיני שום קצוצות דק.
  • 4 פילטים של אנשובי משומרים באיכות טובה.
  • 10 ענפי בזיליקום ,להוריד את העלים ולקצוץ גס.
  • 2 כפות רסק עגבניות.
  • 1 כף סוכר.
  • 200 ג'ר גבינת פטה ,אני משתמשת בפטה עיזים .אפשר 5% שומן. כדאי במתכון הזה לא ל"התקמצן" ולהשתמש ביותר אחוזי שומן.
  • פלפל שחור גרוס.
  • 4 כפות שמן זית.
  • פטרוזיליה לקישוט.

ההכנה:
מבשלים את הפסטה עד לדרגת "אל-דנטה". מסננים.
קוצצים דק את האנשובי .
מחממים את שמן הזית במחבת ,מוסיפים את השום והאנשובי ומטגנים עד להזהבה קלה.

מוסיפים למחבת את העגבניות המיובשות קצוצות דק.מטגנים כדקה.
מוסיפים את רסק העגבניות ,בוחשים היטב. ומוסיפים את הסוכר ,ממשיכים לטגן ומוסיפים את מחצית מכמות הבזיליקום.
מוסיפים את התערובת אל הפסטה ובוחשים היטב.
מוסיפים את שאר הבזיליקום.
חותכים את הגבינה לקוביות קטנות ,לא נורא אם חלק מהגבינה מתפורר ,אפילו רצוי…
מערבבים ,מוסיפים את הפלפל השחור ,מקשטים עם הפטרוזליה .
מגישים ומתמכרים….

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

8 תגובות

  1. הכנתי אותו היום – וואוו!! סוף הדרך
    אני לא חובבת אנשובי אבל כאן לא כל כך מרגישים ויצא סוף הדרך!

  2. חיה, כמה גרם יש בצנצנת קטנה של עגבניות מיובשות? אני לא מתגוררת בישראל וגודל הצנצנות פה שונה תודה, ערבה

    1. הי ערבה
      כיף שביקרת..
      אני משתמשת ב200 גר' עגבניות מיובשות . יש צנצנות שמכילות כמות יותר גדולה , אל דאגה ,הן נשמרות המון זמן במקרר.
      תודה וחג שמח
      חיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *