כולם רוצים לנכס לעצמם את המאכל הזה ,בטענה שהם המציאו אותו. זה אומר שלי הוא והשני מוחה בתוקף על הגניבה…
האמת היא שהאטריות ,פסטה , נודלס… הן של כולן ,בזכות "דרך המשי" ,שהייתה יותר מדרך אחת . אלה היו כמה דרכים שחיברו בין שי –אן שבסין לאנטוכיה בסוריה ומשם לאירופה.
על הדרכים האלו נדדו תרבויות שהשפיעו זו על זו בכל , גם בעניין הלוקשן שכל תרבות לקחה אותה לאן שטעים לה.
לי זה לא משנה ,אני אוהבת אותן בכל צורה ובכל אפשרות הכנה , לא נראה לי שיש מאכל שעשוי מאטריות שלא אוהב.
את המתכון שאביא , אני מחבבת במיוחד והוא מסביר בעיני הכי טוב את עניין דרך המשי . יש כאן נודלס אסיאתיים , בשר טחון שלקוח בדרך כלל מסצנת אוכל אחרת , חזה אווז (מה קשור תגידו) ותיבול אסיאתי שמחבר הכל לטעם הנכון .
לי אין ספק שהמאכל הזה הולך לככב במטבח שלכם כמעט ללא הפסקה , גם בגלל קלות הכנתו , כמו גם בגלל טעמו הממכר.
נודלס עם חזה אווז ובשר בתיבול אסיאתי.
מצרכים:
- 500 גר. בשר טחון
- 100 גר. חזה אווז , קצוץ דק .
- 3 פרוסותג'ינג'ר בעובי 1/2 ס"מ קצוצות דק.
- 5 שיני שום שמנמנות קצוצות דק.
- 3 בצלים ירוקים קצוצים.
- 1 פלפל צ'ילי קצוץ דק או 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס.
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות שרי או יין אדום .
- 4 כפות סויה.
- פלפל שחור ומלח ממש בזהירות ,כדאי לטעום קודם…
- 1 חב' אטריות – נודלס
- 1/2 כוס מים או ציר עוף.
- 2 כפות שמן.
הערה: אפשר להכין את המנה גם עם אטריות אורז.
ההכנה:
מתחילים בהכנת הבשר:
מחממים מחבת גדולה או ווק , מטגנים קצרות את חזה האווז ומעבירים לצלחת.
מוסיפים לשומן שהצטבר במחבת עוד 1 -2 כפות שמן. מוסיפים את הג'נג'ר ,שום ,וצ'ילי ומטגנים כ30 שניות.
מוסיפים את הבשר , וממשיכים לטגן תוך בחישה ,כדי לפורר את הבשר. מטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מחזירים את חזה האווז לווק.
מצרפים את הסויה , שרי או יין , ופלפל שחור. בשלב הזה מוסיפים את המים . אם יש נוזלים בבשר (לא אמור להיות בשלב הזה) ,לא מוסיפים נוזל . המאכל אמור להיות עסיסי ,אך לא "שוחה " ברוטב.
מבשלים את הנודלס אל –דנטה ( כן גם פה , אף אחד לא אמור לאהוב את האטריות שלו מבושלות יתר על המידה). מסננים.
מוסיפים אל הבשר ,מערבבים היטב , זה השלב להוסיף את שמן השומשום והבצל הירוק. עוד ערבוב קטן ….
יש ביטוי שנקרא "לחמם אטריות קרות"… הביטוי בא לרמז על מצב חסר תועלת שלא ניתן לתיקון , באנלוגיה לטעמן התפל של אטריות שחוממו מחדש…
אל דאגה , במתכון הזה , לא תישארו עם אטריות לחימום … וגם אם כן , תפל .. זה לא המקרה שלהן .