חזרתי מפריז .
הופתעתי הפעם מהרגשת החיות וההתלהבות .
בדרך כלל אני חוזרת וישר שוקעת לאיזה עצב געגועים כזה , שמתחיל לי ביום האחרון בעיר ונמשך באופן כרוני , עד שאני חוזרת .
פריז מנגנת לי על מיתר אחר ונפרד בלב , יש בה הכל בשבילי .
זה לא שאני לא אוהבת מקומות אחרים , אוהבת !!
אבל בפריז יש שיר שלם שמתנגן בלחן שלו , ומלווה אותי כל הזמן .
מאחר וחזרתי מלאת עשייה , וגדושה בחומרים מסדנת האוכל , צילום וסטיילינג , שעליה אכתוב בנפרד .
החלטתי להתחיל בריבה , ריבת פירות יער .
ריבת פירות יער
מה צריך :
- צנצנות
משפך
מגבת
מדבקות
מלקחיים או כפפה עבה
1 ק"ג פירות יער , מה שאתם מוצאים ומתחשק , כן טריים כמובן .
יש בשוק האיכרים אריזות חמודות של 1/2 ק"ג ב35 ₪.(לפטל יש אחוז קרישה גבוה)
700 גר' סוכר
1/2 לימון על קליפתו , שטוף היטב , מורידים את הפטמה שלו , כי שם מסתתרת לנו כל המרירות .
איך:
מניחים בסיר כבד את הפרי , סוכר ולימון .
מניחים על אש גבוהה עד לרתיחה , מנמיכים להבה , שומרים על בעבוע עדין . ומבשלים כשעה וחצי .
אם יש קצף מקפים , אבל מניסיון הקצף נעלם עם הבישול .
בוחשים כל 15 דק' .
מתבוננים איך מפלס הנוזלים יורד והתערובת מסמיכה .
יש להיזהר , כי בקלות הריבה יכולה להישרף וטעמה ייפגם .
לכן רתיחה עדינה .
מבחן הצלחת :
מכניסים צלחת קטנה למקפיא ל5 דק' .
מוציאים , שמים כפית ריבה , ממתינים כמה שניות ומעבירים פס במרכזה של הריבה בעזרת כפית או סכין .
אם הריבה נשארת כך והפס לא נסגר במהירות או בכלל לא , סימן שאנחנו שם
בינתיים עד שזה קורה , אנחנו מעקרים צנצנות .
השיטה הכי קלה שאני אוהבת :
פורסים מגבת נקייה שלא מריחה מחומרי ניקיון
שופכים מים רותחים אל הצנצנות ובעזרת המלקחיים אוחזים במכסים , אחד אחר השני , שופכים עליהם מים רותחים , מחזיקים עם כפפה ומבריגים . משאירים כ10 דק'
שופכים את המים והופכים את הצנצנות על המגבת .
כשהריבה מוכנה , הופכים , מניחים משפך (שגם עליו שפכנו מים רותחים )
בתוך הצנצנת ומעבירים את הריבה , אם אין משפך משתמשים במצקת שאנחנו מעקרים אף אותה .
סוגרים היטב את הצנצנות והופכים אותם , כדי ליצור ואקום שיעזור לנו לשמור את הריבה להרבה זמן , אם נצליח .
כשהריבה קרה , מנגבים את הצנצנות למקרה שנזלה מעט ריבה בזמן המילוי .
שמים מדבקה עם תאריך ואיזו ריבה יש לנו .
כיף אמיתי !!!
אני את שלי אכלתי עם חמאת פטל מושלמת של http://BORDIER ולחם של http://קלייר דמון
4 תגובות
נראה נפלא!
אני פעם הכנתי ריבת אוכמניות מאוכמניות קפואות ולא מרגישים הבדל.
באמת? טוב לדעת .
מעולם לא ניסיתי להכין ריבה מפרי קפוא .
שווה לבדוק
תודה רבה טל
גם אני ..וגם רוּבּרָבָה (כך אומרים )…מעולה
נהדר .
חושבת שאין רוברב או בשמו האחר ריבס בארץ .
אני לא מצאתי .
תודה ורדה