לאכול לפי עונות השנה

פריז וריבת פירות יער

1
3
2

חזרתי מפריז .
הופתעתי הפעם מהרגשת החיות וההתלהבות .
בדרך כלל אני חוזרת וישר שוקעת לאיזה עצב געגועים כזה , שמתחיל לי ביום האחרון בעיר ונמשך באופן כרוני , עד שאני חוזרת .
פריז מנגנת לי על מיתר אחר ונפרד בלב , יש בה הכל בשבילי .
זה לא שאני לא אוהבת מקומות אחרים  , אוהבת !!
אבל בפריז יש שיר שלם שמתנגן בלחן שלו , ומלווה אותי כל הזמן .
מאחר וחזרתי מלאת עשייה  , וגדושה בחומרים מסדנת האוכל , צילום וסטיילינג , שעליה אכתוב בנפרד .
החלטתי להתחיל בריבה , ריבת פירות יער .

ריבת פירות יער

2
קטן 1
3

מה צריך :

  • צנצנות
    משפך
    מגבת
    מדבקות
    מלקחיים או כפפה עבה

  • 1 ק"ג פירות יער , מה שאתם מוצאים ומתחשק , כן טריים כמובן .
    יש בשוק האיכרים אריזות חמודות של 1/2 ק"ג ב35 ₪.(לפטל יש אחוז קרישה גבוה)
    700 גר' סוכר
    1/2 לימון על קליפתו , שטוף היטב  , מורידים את הפטמה שלו , כי שם מסתתרת לנו כל המרירות .

איך:

מניחים בסיר כבד את הפרי , סוכר ולימון .

4
5
מניחים על אש גבוהה עד לרתיחה , מנמיכים להבה , שומרים על בעבוע עדין . ומבשלים כשעה וחצי .
אם יש קצף מקפים , אבל מניסיון הקצף נעלם עם הבישול .
בוחשים כל 15 דק' .
מתבוננים איך מפלס הנוזלים יורד והתערובת מסמיכה .
יש להיזהר , כי בקלות הריבה יכולה להישרף וטעמה ייפגם .
לכן רתיחה עדינה .
מבחן הצלחת :
מכניסים צלחת קטנה למקפיא ל5 דק' .
מוציאים , שמים כפית ריבה , ממתינים כמה שניות ומעבירים פס במרכזה של הריבה  בעזרת כפית או סכין .
אם הריבה נשארת כך והפס לא נסגר במהירות או בכלל לא  , סימן שאנחנו שם
בינתיים עד שזה קורה , אנחנו מעקרים צנצנות .
השיטה הכי קלה שאני אוהבת  :
פורסים מגבת נקייה שלא מריחה מחומרי ניקיון
שופכים מים רותחים אל הצנצנות ובעזרת המלקחיים אוחזים במכסים , אחד אחר השני , שופכים עליהם מים רותחים  , מחזיקים עם כפפה ומבריגים . משאירים כ10 דק'
שופכים את המים והופכים את הצנצנות על המגבת .
כשהריבה מוכנה , הופכים , מניחים משפך (שגם עליו שפכנו מים רותחים )

בתוך הצנצנת ומעבירים את הריבה , אם אין משפך משתמשים במצקת שאנחנו מעקרים אף אותה .
סוגרים היטב את הצנצנות והופכים אותם , כדי ליצור ואקום שיעזור לנו לשמור את הריבה להרבה זמן , אם נצליח .

6
כשהריבה קרה , מנגבים את הצנצנות למקרה שנזלה מעט ריבה בזמן המילוי .
שמים מדבקה עם תאריך ואיזו ריבה יש לנו .
11
כיף אמיתי !!!
אני את שלי אכלתי עם חמאת פטל מושלמת של http://BORDIER ולחם של http://קלייר דמון

7
9

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *