בשר

תַּבְשִׁיל שֶׁל עוֹף וְכֻפְתָּאוֹת

6

הגשם נפל על האדמה מהצהריים , לא פסק . המשיך אל החשיכה שרמזה על בואה.
הגשם צנח על העצים שמתחתינו , מכביד את ענפיהם מטה . טיפות הגשם בהקו בצלילותם על העלים .
האור שבבית נסוג אל החשיכה שפלשה פנימה.
דמיינתי אח עצים לוהט ומשמיע קולות של עצים שקורסים תחת הלהבה . נאלצתי להסתפק בחום המזגן .
המחשבה הייתה על תבשיל סמיך , חורפי שנותן תחושה של בית .
נזכרתי פתאום בגעגוע בתבשיל עוף וכופתאות שהכנתי לפני שנים.
המחשבה והגעגוע  , הרצון בתבשיל ביתי מלא בזיכרונות , הוליך אותי אל חומו של המטבח .

תבשיל של עוף וכופתאות

8

שורשים , גזר , בצל ושום מיטגנים להם לאט , מזהיבים ונותנים את טעמם לתבשיל הסמיך הזה .
הכופתאות לוקחות אליהן את הרוטב הזה והוא מחלחל לתוכן .
מתקבל תבשיל שכל חריפותו היא מפלפל שחור . הווה אומר תבשיל מזרח אירופאי , מלא טעמים של כל מה ששמנו בתוכו.

המתכון לקוח מתוך הספר של רות סירקיס , המטבח באהבה .

  • מה צריך:
  • 1 שורש סלרי
    1שורש פטרוזיליה
    3 גזרים גדולים
    2 בצלים גדולים קצוצים
    4 שיני שום שמנות קצוצות .
    5-6 כרעי עוף , מופרדים או לפי הצורך.
    מלח , פלפל שחור
    4 כפות שמן
    3 כוסות מים .
  • לכופתאות:

    2 כוסות קמח
    1 כפית גדושה אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
    6 כפות שמן
    2 ביצים
    3/4 כוס מים.
    אפשר להכין מחצית כמות לכופתאות.

ההכנה:

מקלפים את הגזר , שורש סלרי ופטרוזיליה . שוטפים היטב .
קוצצים הכול לקוביות קטנות.
מחממים שמן בסוטאז' רחב שיכיל את הכול .
מוסיפים את הירקות הקצוצים

1
מטגנים עד שמזהיב , בוחשים מידי פעם , משך הטיגון כ-5 דק'.
מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים / מזהיבים משני הצדדים על להבה בינונית , עד שיזהיבו מעט .
ממליחים ומפלפלים .

2
מוסיפים מים , מביאים לרתיחה .
מנמיכים להבה ומבשלים כ-40 דק' .
מערבבים היטב את כל חומרי  תערובת הכופתאות , עד שהיא אחידה .

3
בעזרת שתי כפות מניחים בצורה זהירה את הכופתאות בתוך הרוטב  (אם חסרים מים , מוסיפים מעט מים לרוטב)
מרווחים את חלקי העוף כדי ליצור מקום לכופתאות .

4
מבשלים עוד 20 דק' , הופכים את הכופתאות ומבשלים עוד 15 דק' .
הכופתאות תופחות.

5
התבשיל מתקבל עסיסי וטעים מאד !!!

7

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

6 תגובות

  1. נראה נפלא,
    טוב שקיימים ערבי שישי המשפחתיים לבישולים מיוחדים כמו זה.

    1. הי
      בתחילת התבשיל שמים 3 כוסות מים .
      בשלב הוספת הכופתאות , בודקים אם יש מספיק רוטב , אם חסר , מוסיפים עוד כוס מים .
      בהצלחה ותודה ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *