|שבוע שעבר הייתה בחוץ פרזנטציה קלה של החורף .
אשליה של משהו גדול יותר שמתפתח .
בינתיים היה מדובר בשמיים עבי ענן , רוח שאף אחד לא התייחס אליה ממש ברצינות , וטפטוף אקראי .
כהרגלי עטיתי עלי את מיטב מחלצות ההליכה שלי , מצוידת במוסיקה , השיר של לו ריד just a perfect day , חיזק אותי בהרגשה שכל הגשם הזה הוא רק אחיזת עיניים .
מימיני היה הים שהתעקש להישאר כחול ושקט .
חוויתי לי את אותם רגעים קטנים ומיוחדים של אושר , שלא צריך הרבה , כדי להיות שם .
ממטר הגשם שתפס אותי בהמשך , גרם לי לסגת חזרה אל הבית , מחפשת מיד את תחושת הביטחון שאבדה לה שם בגשם .
בזמן דמדומו של אותו יום , התחלתי להכין מרק . מחכה להבטחת הגשם של שאר הימים .
אז כינסתי לסיר אחד את כל המצרכים , בשלבים כמובן ;))
התקבל מרק סמיך , עשיר מאד בטעמיו. כזה שמספיק לכמה ימים .
חפנתי לי קערה , ואכלתי לי בשקט , ככה הצלחתי להאמין לחורף .
המרק היה כל כך טוב שהוא נאכל עד תומו למרות זריחת השמש שבאה בימים שאחרי .
מרק עדשים כתומות עם בטטות וקייל/עלי סלק
כל מרכיבי המרק יוצרים הרמוניה של טעמים , העדשים מתבשלות מהר , דבר שמקנה קרמיות נפלאה למרק .
השילוב של חלב הקוקוס , הבטטות , העדשים ורסק העגבניות , הוא שילוב נהדר .
התבלינים "החמים" : ג'ינג'ר , שום , קארי , וצ'ילי , מביאים טעמים כל כך מיוחדים ואקזוטיים .
שוב , זה מרק שכולם אוהבים . הוא בריא , צמחוני / טבעוני . קערית כזו של מרק היא ארוחה שלמה ומאד משביעה .
- אז מה צריך:
2 כפות שמן קוקוס , או שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/2 – 1 פלפל חריף ירוק , אדום או צהוב (הצהוב הכי חריף) קצוץ .
2 כפיות ג'ינג'ר , מקולף וקצוץ דק מאד
2 שיני שום קצוצות דק
2 כפיות אבקת קארי מאיכות טובה
1 כפית מלח , ניתן כמובן להוסיף עוד לפי הטעם
3 כפות רסק עגבניות
7 כוסות מים
1 קופסה קרם קוקוס או חלב קוקוס
1 כוס עדשים אדומות חצויות או שלמות
1 בטטה גדולה , לקלף ולחתוך לקוביות קטנות מאד (כדי שהבטטות יתבשלו די מהר)
6-7 גבעולי קייל , או עלי סלק , אני מכינה פעם עם עלי סלק ופעם עם קייל , תלוי מה אני מוצאת .
1/4 – 1/2 צרור כוסברהאיך:
בסיר מניחים את הבצל , השמן ומטגנים עד הזהבה קלה.
מוסיפים את הפלפל החריף , ג'ינג'ר , שום ואבקת הקארי . מטגנים על להבה נמוכה , אפשר עכשיו להריח את הארומה הנפלאה שנישאת היישר לנחיריים , מבטיחה כי טוב .
צריך לערבב מידי פעם .
מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן ולערבב עוד 2 דק'.
עכשיו הזמן לצרף את המים וחלב / קרם הקוקוס , העדשים והבטטות.
מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה , ומבשלים , תוך ערבוב מידי פעם , עם מכסה .
עד שהבטטות רכות מאד .
שוטפים את הקייל או עלי הסלק , מפרידים מהליבה וקורעים ביד כל עלה ל2-3 חתיכות .
מצרפים את הקייל לסיר ומחכים כ 1-2 דק' עד שהעלים יתרככו מעט .
מוסיפים את הכוסברה הקצוצה , מתקנים תיבול , רוצים יותר חריף ? יותר מלח? זה הזמן .
זהו , שיהיה מנחם , שקט וטעים חברים .
שתפו , תגיבו , ספרו ….
2 תגובות
נראה מעולה, אני כמעט יכולה להריח את הקוקוס והג׳ינג׳ר!
מרק העדשים הרגיל שלי שכולל תמיד גזר, תפוח אדמה, פטרוזיליה וכורכום, קצת נמאס עלי.
הואריאציה הזו לעומת זאת, גורמת לי להעריך מחדש מרק עדשים. עכשיו כל מה שנשאר זה לשכנע את בעלי שחלב קוקוס זה טעים…
יעל
בטוחה שתצליחי , חוץ מזה אם הוא לא רוצה , תכיני לעצמך :-))
תודה על התגובה
חיה