פסטה קונכיות עם עגבניות שרי ומוצרלה
ספטמבר הוא חודש של שקט.
בואו נניח לרגע לכל מה שקורה מחוצה לנו, בואו נעזוב את המולת החגים.
בין לבין ישנו שקט מהסוג הנעים, כזה שכאילו מבטל את החודש הזה מלוח השנה ועוצר הכל מלכת .
מכירים את המשפט הידוע, "אחרי החגים " ? אז כזה בדיוק .
הכל מתנהל בעצלתיים , מסלול ההליכה שלי התרוקן וזה מרגיש כל כך טוב שאני חוששת להתרגל .
השתנות מזג האויר , הבריזה והשקיעות מעצימים את תחושת השקט .
הרוח והמוזיקה יוצרים בתוכי מקצב פנימי , אני קשובה לגמרי למקצב הזה .
ההתכנסות הזו מוליכה אותי לזכרונות של ערים , כפרים , נופים אחרים .
רבים געגועיי לאיטליה , ליופי שיש בה , היסטוריה רבת שנים .
חושבת על טריטוריות קטנות שמגישות אוכל אוטנטי .
כמו תמייד הכנה של אוכל מייצרת אצלי סוג של שקט , מדיטציה פנימית .
פסטה עגבניות
פסטה קלה מאד להכנה .
רבת טעמים , תבשיל קצר של עגבניות , פסטה ובזיליקום .
כמה כדורי מוצרלה וענן של גבינת פרמג'אנו רג'אנו .
כשכל המצרכים מוכנים , זה עניין של 10 דק' לביס המושלם .
מה צריך?
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל שאלוט קטן פרוס דק או חצי בצל קטן רגיל
- 4 שיני שום בינוניות פרוסות דק
- 350 גר' פסטה קונכיות או אחרת , אני אוהבת שהרוטב חודר אל תוך הקונכיות
- 1/4 -1/2 פלפל צ'ילי גרוס , אם מכינים לילדים , אפשר בלי .
- 500 גר' עגבניות שרי , אפשר במגוון צבעים חתוכות לחצי
- 1/2 כוס גבינת פרמזן טובה , מגוררת .
- 120 גר' כדורי מוצרלה קטנים טריים
- חופן עלי בזיליקום , שטוף , מופרד מהענפים וקצוץ גס +עלים שלמים להגשה
- מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם + מלח לבישול הפסטה (1 כף)
ההכנה:
ממלאים מים בסיר גדול , מביאים לרתיחה .
כשהמים רותחים , מוסיפים את כף המלח , ואת הפסטה עד שהיא מוכנה לאל דנטה , זאת אומרת שהיא נגיסה , אך לא רכה מידיי .
ממש במקביל , מכינים את הרוטב .
במחבת רחבה , מחממים את שמן הזית , מוסיפים את הבצל והשום , טיפה מלח ואת הצ'ילי הגרוס .
מטגנים עד שמזהיב מעט .
מנמיכים ללהבה בינונית , מוסיפים את העגבניות ומלח .מטגנים תוך בחישה או ניעור המחבת , כ – 5 דק'עד שהעגבניות מתרככות מעט .
מוסיפים 1 כוס מים , רצוי ממי הפסטה שרותחת , מוסיפים עוד מלח ופלפל שחור לפי הטעם . מבשלים ברתיחה עדינה כדקה
מסננים את הפסטה , אבל לפני כן שומרים עוד 1/2 כוס נוזל ממי הפסטה למקרה הצורך.
לא שוטפים את הפסטה !!! מעבירים ישר למחבת עם הרוטב ונותנים להם לספוג טעמים , מנמיכים להבה .
אם יש צורך בעוד מים , מוסיפים מעט מהנוזל שנשאר בצד .
הפסטה אמורה להיות עם רוטב סמיך וטעים , אך לא שוחה בו .
זה הזמן להמליח עוד עם רוצים .
עכשיו נוסיף את הפרמזן , נשאיר קצת להגשה , הבזילקום והמוצרלה (כדאי לחצות כל כדור) .
מגישים מיד , מקשטים בבזיליקום ועוד ענן קטן של פרמזן מגורר למעלה , או להגיש בנפרד עוד פרמזן ומגרדת .