ימים טרופים עוברים עלינו,ימים אשר יחלפו ויותירו את חותמם עלינו כאנשים ולאום.
בתוך כל זה אני מתעקשת לנהל את חיי כסדרם ככל שהנפש מבקשת.
הרבה זמן לא כתבתי כאן ועכשיו מרגישה צורך להמשיך לתחזק את הבלוג ולעשות רישומים בבלוג שהוא סוג של מחברת מתכונים ורשומון של חיים .
ישנם מאכלים שלא רק משביעים ויוצרים סיפוק ולו רק רגעי, אלא גם אוגרים בתוכם זכרונות של רגעים משפחתיים ושל שלווה ובית.
בין שכבות הבשר העסיסי, הפירה הרך הזהוב והקרמי, מתחבאת מסורת של דורות.
זו מנה חורפית פשוטה שמבוגרים וילדים אוהבים מאד וקשה מאד לסרב לה.
הבשר מכיל ירקות, יין, תיבול נהדר ואת הכל עוטף פירה עשיר וחמאתי.
הבילוי יחד בתנור, ההשחמה יוצרים באמת מאכל שקשה לעמוד בפניו.
מה צריך:
- 500 - 1 קג' בשר בקר טחון גס
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום שמנות קצוצות
- 1 גזר בינוני קצוץ דק מאד
- 2 עלי דפנה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס אם רוצים
- 1כפית גדושה מלח
- 2 כפות רוטב וורסטשיר - לא חובה
- 1/2 כוס יין אדום
- 2 כפות רסק עגבניות מאיכות טובה
- 1+1/2 כוסות ציר בשר או מים
- 3 כפות שמן זית
לפירה:
- 1.250גר' תפוחי אדמה, אם הצלחתם להשיג תפוחי אדמה באטר, זה נהדר אבל גם רגילים יהיו בסדר.
- 100גר' חמאה /מחמאה/מרגרינה / שמן זית
- 3/4 כוס חלב /חלב סויה/ חלב שיבולת שועל
- מלח לפי הטעם
- שמן זית לזילוף למעלה או 50 גר' גבינה מגוררת אמנטל , צהובה או פרמזן
- הערה: כמובן שהתחליפים שהצעתי לא יניבו את אותה תוצאה כמו המקור.
איך מכינים:
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל הגזר והשום.מטגנים עד ריכוך.
מוסיפים את הבשר, מטגנים ומפוררים אותו תוך טיגון עד שצבעו משתנה לחום.
מוסיפים את התבלינים.
מוסיפים את רסק העגבניות,רוטב ווסטרשיר,עלי הדפנה ציר הבשר והיין.
זמן לבדוק מליחות וטעמים, מנמיכים להבה ומבשלים ללא מכסה עד צמצום הנוזלים ואידוי היין. מצננים.
מקלפים תפוחי אדמה , שוטפים ,חותכים לקוביות ומבשלים בסיר גדול עם שפע מים ומעט מלח , עד ריכוך מלא של תפוחי האדמה בערך 20 דק'.
מסננים היטב את תפוחי האדמה , מחזירים לסיר ומייבשים מעט על להבה לא גבוהה כדקה.
מיד מוסיפים חמאה ומועכים את תפוחי האדמה והחמאה שתימס היטב פנימה,מוסיפים את החלב וממשיכים למעוך, טועמים אם יש מספיק מלח .
ממשיכים לערבב ולמעוך עד שהפירה הופך רך, ואחיד.
בתבנית שגובהה 4-6 ס"מ ,עמוקה מספיק להכיל את התערובת משומנת במעט שמן זית, מניחים את הבשר בשכבה אחידה.
מעל הבשר מניחים את תערובת הפירה , אני אוהבת לפזר כמה כפות בכל שטח התבנית ואז לסדר את הפירה בשכבה שווה.
עכשיו הזמן להחליט אם לפזר גבינה או לטפטף מעט שמן זית.
ניתן ליצור קישוט במזלג שתי וערב.
אופים בתנור מחומם מראש ל 200 מעלות, אופים כ – 20-25 דק' עד הזהבת השכבה העליונה.
החום מאפשר איחוד טעמים וחיבור של השכבות ולא בישול, כי הכל כבר מוכן לפני ההכנסה לתנור .
סלט ירוק או כל סלט אחר וזו ארוחה מלאה , או כחלק משולחן מרובה מנות