בלונדון הקרה והגשומה , בעודי גוררת את רגליי ברחובות .עוסקת במרדף אחר כל המקומות עליהם חשבתי בארץ .
מסמנת וי בשביעות רצון , משימתית אני וגם הגיונית .
חושבת על ימים של אחר כך , שבהם אהיה קשה עם עצמי , ואצטער על מקומות בהם לא ביקרתי .
כאילו אין עוד חיים ועוד נסיעות ולונדון הרי תמיד תחכה לי .
ברקע היה עצב , שהרים ראש הרבה פעמים ועשה את כל האורות של הכריסטמס לפחות זוהרים ואף נדושים .
ברקע גם חשבתי על התכרבלות ואיזה מרק מנחם . קערית הגונה שתעביר חום לכפות הידיים ותרגיש כמו בית ונחמה . הגיוני מאד בקור שהיה שם בחוץ .
בינתיים נאלצתי , להסתפק באוכל מסוגנן היטב , אסתטי וטעים מאד יש לציין .
בשוק בורו (Borough Market) ראיתי המון פטריות .
לי יש חולשה ענקית לפטריות , ותמיד תמיד אני קונה פטריות . קודם קונה ואחר כך חושבת .
אבל בשוק ההוא , הפטריות התחברו לי עם התשוקה למרק , והנסיעה מחר הביתה .
אז קניתי מכל הסוגים , גם יבשות .
משהו נרגע עכשיו בפנים , בהבטחה הזו של בית ומרק .
חשבתי על געגועים שכל הזמן מתחלפים לי ותמיד הם מרגישים הכי נכונים ולפעמים גם מאד מתעתעים .
כמיהה אל הלא נודע
ועם זאת, לידוע לי במחשבתי
ושזורים בו חוטי הדמיון
המפלסים את דרכם בבטחה ללא גבול
שיר של תמר יפרח.
מרק פטריות וגריסים
המרק הזה זקוק להרבה פטריות , מכל מיני סוגים , כל סוג שתצליחו להניח עליו את ידיכם , יהיה מצוין .חשובות פטריות שנותנות טעם אוממי , עמוק , שמעשירים את טעמו של המרק , כמו למשל: פורטובלו , שיטאקי שמצויים בארץ .
שמפיניון , שימאג'י , יער , מלך , יהיה נהדר .
מה צריך:
500-600 גר' פטריות מכל הסוגים .את הקטנטנות תשאירו שלמות , את השאר לרבעים , רצועות ,את השימאג'י תשאירו שלמות.
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום בשרניות
פטריות יבשות: שאנטרל, מורל , פורצ'יני , או מה שתמצאו באריזות בסופר .
1 שורש סלרי בגודל בינוני , קלוף וקצוץ דק .
1 שורש פטרוזיליה , קלוף וקצוץ דק.
2 גזרים גדולים , קלופים , שטופים וחתוכים לקוביות קטנות .
3 כפות שמן זית
25 גר' חמאה
1/2 כוס גריסי פנינה , שטופים היטב .
מלח , פלפל שחור , כל אחד לטעמו עם התבלינים .
- ההכנה:
משרים את הפטריות המיובשות במים רותחים , עד כיסוי ולא יותר .
חותכים את כל סוגי הפטריות לגודל המומלץ
מזהיבים את הבצל והשום בשמן הזית והחמאה (אפשר להגדיל את כמות שמן הזית ב2 כפות ולוותר על החמאה ).
כשמזהיב , מוסיפים את ירקות השורש ומטגנים עוד 2 דק' .
מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ3 דק' , עד שהן מאבדות את נפחן .
מוסיפים עכשיו לסיר את הפטריות היבשות עם הנוזלים שלהן , את הגריסים , מים כדי כיסוי , 8-10 כוסות.
מביאים לידי רתיחה , מנמיכים להבה ומבשלים כ-30 דק' , הגריסים צריכים להיות רכים , אך לא דייסתיים .
מתבלים . וזהו !!!!
מרק כפרי , טעים ומספק מאד את הצורך בבית , חום , ונחמה .