מרקים

מרק סלק , עלי סלק ונבטוטים

לפני שהסתיו ילך לדרכו , הוא מחבק חזק את החורף . החורף מעוצמת החיבוק לא יכול להשתחרר ולא מוריד אפילו טיפה של גשם .

 

ממש לפני שיימאס לחורף , הסתיו משחרר וכל הגשם שהיה אצור ,  נופל לו ככה בבת אחת .

 

האדמה שכבר איבדה לגמרי סבלנות ואפילו התחילה להתבקע מעצבים  , גם על הסתיו ובכלל  . מדושנת עונג עכשיו ונותנת לגשם לחלחל לכל בקיע שנסדק ,  נשטפת בעונג תחת מלכה  ,החורף .
הכל היה יכול להיות לגמרי בסדר ככה , כשכולם מרוצים .
אלא שהחורף החליט שהוא רוצה קצת דרמה  , והשתמש בכל הכלים העומדים לרשותו …
מחמת האופציות המועטות שעמדו ברשותנו , הלכנו על מה שאנחנו יודעים הכי טוב .
מרק חם והתכרבלות היו מספקים בהחלט.

 

 

מרק סלק , עלי סלק ונבטוטים

 

מרק מושלם לחורף , ארוחה מלאה שמכילה פחמימות , קטניות ודגן
הסלק מעניק צבע בורדו עמוק וחם למרק . כל הירקות נצבעים קצת באדום של הסלק .
 עלה הסלק הירוק שמונח על המרק מיד עם הגשתו , מעניק כתם צבע מרהיב  , אי ירוק בלב צבעי החורף . העלה נשאר פריך ומוסיף חמיצות נעימה למרק .

 

מה צריך:

  • 2 קישואים צהובים (רק אם מוצאים)
  • 1 קישוא ירוק גדול
  • 1 גזר גדול
  • 3 גזרים צבעוניים : אדום עם סגול בפנים  , כתום ומה שעוד מוצאים
  • 1 שורש סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה

 

  • 2 פרסות (כרישה)
  • 1 בצל גדול
  • 4 שיני שום גדולות
  • 3 סלקים בגודל בינוני
  • 2 בטטות בגודל בינוני
  • 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • עלים של סלק  -1 חב'

 

  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • 1/2 כוס עדשים מונבטים בכל מיני צבעים
  • 1/4 כוס גריסי- פנינה
  • ציר ירקות או מים  – 12 כוסות
  • 1/4 חב' שמיר קצוץ
  • 1כפית פלפל שחור טחון
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה
  • 1 + 1/2 כפות אבקת מרק עוף (לא הכרחי)
  • 4 כפות שמן זית

 ההכנה:

 מקלפים את כל הירקות למעט הקישואים.

חותכים את הירקות  לקוביות קטנות , אך לא קטנטנות.

קוצצים את הבצל , הפרסה  ,  השום  , שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה
מחממים את השמן בסיר גדול   , מוסיפים  את הבצל  , שום  והשורשים הקצוצים  מטגנים עד להזהבה קלה , תוך בחישה מידי פעם .
מוסיפים את שאר הירקות למעט עלי הסלק ועשבי התיבול
את הגבעול שעובר לאורך עלי הסלק  , מסירים , מורידים סיבים חיצוניים  , חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר .
מטגנים ומערבבים תוך בחישה מידי פעם כ – 5 דק' .

 

שוטפים את הגריסים והעדשים , מוסיפים אותם לסיר יחד עם הנבטוטים .
מכסים במים או בציר ירקות .
מביאים לרתיחה  , מנמיכים להבה , מכסים ומבשלים כ- 40 דק' .
מוסיפים תבלינים  , מים רותחים אם סמיך מידי . טועמים ומתקנים תיבול .
מוסיפים את עשבי התיבול  .
מכבים להבה .
מגישים עם עלה  סלק ירוק שלם או  חתוך גס .
שבוע אכלנו מהסיר הגדול הזה ולא התעייפנו ממנו , המרק רק העצים את טעמו בכל יום .

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *