לפני שהסתיו ילך לדרכו , הוא מחבק חזק את החורף . החורף מעוצמת החיבוק לא יכול להשתחרר ולא מוריד אפילו טיפה של גשם .
ממש לפני שיימאס לחורף , הסתיו משחרר וכל הגשם שהיה אצור , נופל לו ככה בבת אחת .
האדמה שכבר איבדה לגמרי סבלנות ואפילו התחילה להתבקע מעצבים , גם על הסתיו ובכלל . מדושנת עונג עכשיו ונותנת לגשם לחלחל לכל בקיע שנסדק , נשטפת בעונג תחת מלכה ,החורף .
הכל היה יכול להיות לגמרי בסדר ככה , כשכולם מרוצים .
אלא שהחורף החליט שהוא רוצה קצת דרמה , והשתמש בכל הכלים העומדים לרשותו …
מחמת האופציות המועטות שעמדו ברשותנו , הלכנו על מה שאנחנו יודעים הכי טוב .
מרק חם והתכרבלות היו מספקים בהחלט.
מרק סלק , עלי סלק ונבטוטים
מרק מושלם לחורף , ארוחה מלאה שמכילה פחמימות , קטניות ודגן
הסלק מעניק צבע בורדו עמוק וחם למרק . כל הירקות נצבעים קצת באדום של הסלק .
עלה הסלק הירוק שמונח על המרק מיד עם הגשתו , מעניק כתם צבע מרהיב , אי ירוק בלב צבעי החורף . העלה נשאר פריך ומוסיף חמיצות נעימה למרק .
מה צריך:
- 2 קישואים צהובים (רק אם מוצאים)
- 1 קישוא ירוק גדול
- 1 גזר גדול
- 3 גזרים צבעוניים : אדום עם סגול בפנים , כתום ומה שעוד מוצאים
- 1 שורש סלרי
- 1 שורש פטרוזיליה
- 2 פרסות (כרישה)
- 1 בצל גדול
- 4 שיני שום גדולות
- 3 סלקים בגודל בינוני
- 2 בטטות בגודל בינוני
- 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
- עלים של סלק -1 חב'
- 1/2 כוס עדשים שחורות
- 1/2 כוס עדשים מונבטים בכל מיני צבעים
- 1/4 כוס גריסי- פנינה
- ציר ירקות או מים – 12 כוסות
- 1/4 חב' שמיר קצוץ
- 1כפית פלפל שחור טחון
- מלח לפי הטעם
- 1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה
- 1 + 1/2 כפות אבקת מרק עוף (לא הכרחי)
- 4 כפות שמן זית
ההכנה:
מקלפים את כל הירקות למעט הקישואים.
חותכים את הירקות לקוביות קטנות , אך לא קטנטנות.
קוצצים את הבצל , הפרסה , השום , שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה
מחממים את השמן בסיר גדול , מוסיפים את הבצל , שום והשורשים הקצוצים מטגנים עד להזהבה קלה , תוך בחישה מידי פעם .
מוסיפים את שאר הירקות למעט עלי הסלק ועשבי התיבול
את הגבעול שעובר לאורך עלי הסלק , מסירים , מורידים סיבים חיצוניים , חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר .
מטגנים ומערבבים תוך בחישה מידי פעם כ – 5 דק' .
שוטפים את הגריסים והעדשים , מוסיפים אותם לסיר יחד עם הנבטוטים .
מכסים במים או בציר ירקות .
מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה , מכסים ומבשלים כ- 40 דק' .
מוסיפים תבלינים , מים רותחים אם סמיך מידי . טועמים ומתקנים תיבול .
מוסיפים את עשבי התיבול .
מכבים להבה .
מגישים עם עלה סלק ירוק שלם או חתוך גס .
שבוע אכלנו מהסיר הגדול הזה ולא התעייפנו ממנו , המרק רק העצים את טעמו בכל יום .
2 תגובות
נראה טוב! מנגולד זה אחד הירקות האהובים עליי
גם עלי עלמה
תודה רבה
חיה