דקה לפני שמסתיימת רשמית עונת המרקים . אתם חייבים להכין את המרק הזה .
הוא מלא טעמים , חרפרף במידה ויכול לספק ארוחה מלאה , אם תכינו לחוד אורז לבן , פשוט , שאותו תוסיפו למרק בזמן אכילתו .
המרק הזה עושה המון כבוד לירק היפה הזה .
לי יש יחסי אהבה מתמשכים עם הכרובית , משהו בלבן הזה שלה ותפרחתה , שובים את ליבי בכל פעם מחדש .
מי שאוהב אוכל הודי , ידמע מאושר על המרק הזה , על התבלינים שבו , ועושר טעמיו .
מי שהיה בהודו יחייך בגעגוע .
אני לא הייתי , אבל מפצה בתבשילים הודיים , בכל הזדמנות שאני יכולה .
מרק כרובית הודי
המתכון אומץ ושונה לטעמי מתוך הספר: vegetarian India
של Madhur jaffrey
- מה צריך:
2 כפות שמן זית
1/2 כפית כמון לא טחון
1/4 כפית זרעי שומר
1 בצל בינוני קצוץ
1 תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות קטנות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
1 פלפל צ'ילי טרי , מנוקה מהזרעים וקצוץ .
2 כפיות של כוסברה יבשה , אני אוהבת לטחון במקום או עם מכתש ועלי .
1 כפית אבקת כמון
2 שיני שום בשרניות , קלופות וקצוצות .
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל אדום חריף (אבקה)
1/2 כרובית גדולה , חתוכה לפרחים קטנים .
2 עגבניות גדולות , קלופות וקצוצות , או מיכל של 400 גר עגבניות מרוסקות .
מלח לפי הטעם .
1/2 צרור כוסברה קצוצה , אפשר לוותר , אבל חבל .
מיץ מליים שלם או חצי לימון בינוני .
אפשר כאמור להגיש עם אורז לבן מבושל .
אפשר גם מעט יוגורט או שמנת חמוצה למעלה , טבעונים כמובן נמנעים .
איך מכינים :
הכי חשוב להכין את כל המצרכים מראש ואז זה ממש קלי קלות .
מחממים את השמן בסיר בינוני , כשחם מוסיפים את הזרעים : כמון , שומר. עכשיו התבלינים מתחממים , מוציאים את הארומה שלהם , דקה אחת .
מוסיפים את הבצל הקצוץ ותפוח האדמה החתוך .מערבבים .משאירים על אש בינונית כ5 דק' לאידוי ומעט הזהבה .
מוסיפים את הג'ינג'ר , השום והפלפל החריף הקצוץ , מטגנים דקה .
מנמיכים להבה ומוסיפים את האבקות : כמון , כורכום והפלפל החריף.
מוסיפים את פרחי הכרובית העגבניות ומלח. מערבבים היטב .
מוסיפים 5 כוסות מים , בודקים לקראת תום הבישול את הסמיכות הרצויה לכם, מוסיפים עוד מים רותחים אם צריך .
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ- 30 דק' .
אפשר לרסק חלק מהמרק , אני משאירה כך.
מוסיפים ליים או לימון בסוף.
2 תגובות
יצא טעים מאוד'
הי טל
מאושרת לשמוע