מרקים

מרק הפטריות המושלם של שושי

אוטוטו אני מנחמת את עצמי , אני חוזרת להתעמל כמו שצריך , לקרוא , לפגוש חברות לקפה של בוקר , לכתוב , לבשל … להוריד שלושה קילו מייאשים ועקשנים .

בינתיים אני אומרת לעצמי , תיהני ממה שיש , שזה לעבוד ולעשות בחטף את מה שכתבתי למעלה .

פולניות אני מזכירה לעצמי , תמיד אוהבות לקטר , ואת אני מציינת לעצמי , הרי לא ממש האב טיפוס שכולם מדברים עליו , נכון?

כן , אני עונה בקול ענות חלושה , אבל איך כולם ידעו כמה קשה לי , אם אני לא אגיד ?

אז בינתיים אני גם מכינה את מרק הפטריות המופלא של שושי .

המרק של שושי , הוא כמוה בדיוק . יש בו טעמים של אדמה , כוח ושורשים .

הידיים שלה חמות בדיוק כמו הלב שלה ואין לי שום קושי לדמיין אותה רוכנת מעל סיר המרק ויוצקת את נשמתה בתוכו .

אני מכינה את המרק , מזכירה לעצמי , איך אפשר ליהנות מדברים של סתם .

כשחפנתי את קערת המרק בידיים , ראיתי קרן שמש חודרת את העננים בשלל צבעי ירוק , וורוד וסגול . חשבתי שזה בהחלט סימן ראוי , לעשות שולם עם עצמי .

מרק הפטריות המושלם של שושי

אני אוהבת מרקים של פטריות שתמיד מזכירים לי , ריח אדמה , עצי אורן וחורשות.

המרק הזה הפתיע אותי במיוחד בשלמות טעמיו , עדין אבל גם קצת עז בטעמיו האדמתיים .

מזכיר מרקים של פעם , אבל יש בו גם טעמים של עכשיו . רק שתי קערות מרק בזו אחר זו , הצליחו קצת להרגיע את חיבתי אליו.

מה צריך:

 

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גזרים מקולפים , חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 ענפים של סלרי , קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום שמנמנות , קצוצות
  • 1/2 ק"ג פטריות מכל סוג שתרצו , אני השתמשתי בשיטאקי שנהדרים למרק הזה , שמפיניון , יער , מיני פורטבלו . הכל חתוך לפרוסות , לא דקות מידי.
  • חופן פטריות שימג'י (לא הכרחי)
  • 1 כף גדושה פטריות פורצ'יני יבשות , להשרות ב1/2 כוס מים רותחים
  • 3 תפוחי אדמה , בינוניים , חתוכים לקוביות בגודל בינוני .
  • 8 כוסות מים או ציר עוף
  • 50 גר' חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 1 כף אבקת מרק עוף (לא הכרחי)

ההכנה:

מניחים בסיר את הבצל , סלרי , שום וגזר . מוסיפים את החמאה ושמן הזית .

מטגנים עד הזהבה קלה , תוך בחישה.

מצרפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-2 דק' . ממליחים ומפלפלים . מוסיפים את הפטריות היבשות עם נוזלי ההשריה .
מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה , מערבבים היטב ומוסיפים את המים

 

מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה ומבשלים כ- 30 דק' או עד שתפוחי האדמה מתרככים.

מוסיפים שמנת מתוקה , מבשלים עוד 2 דק' על סף רתיחה . טועמים , מתקנים תיבול .

מקשטים בהגשה עם פטריות השימג'י .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

6 תגובות

  1. תוספת תפוחי האדמה , היוותה הפתעה גם עבורי . הם העניקו את הטעם של פעם למרק .שלל הפטריות ובעיקר השימג'י , היוו את הטוויסט העכשווי .
    פטריות השימג'י די ניאטרליות בטעמן , אבל מוסיפות המון!!
    תודה
    חיה

  2. זה נראה מעולה, כמו כל המתכונים פה בבלוג. אני מאוד אוהבת את הטעם שלך באוכל 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *