בשר

מנת רושם/ סְקָלוּפִּינִי עוף עם פטריות ויין מרסלה

תחשבו על השם , תהגו אותו , גלגלו אותו על הלשון.אולי קצת עם מבטא איטלקי מתנגן ? אפשר עם ארשת פנים חגיגית .
בשום אופן לא לחייך , רצוי לשמור על פאסון .
אבל בינינו בסך הכל מדובר במנת חזה עוף עם פטריות ויין .
מהירה להכנה , מרשימה וטעימה להפליא .
אין יין מרסלה ? אז יין אדום יבש עם כפית סוכר , או יין לקידוש גם עושה את העבודה .
אפשר במקום עוף  , בשר שייטל פרוס דק , לבקש יפה מהקצב .
יין ליד , פירה טוב או פסטה רחבה שטוחה , מה שקוראים במחוזותינו טליאטלה , ואתם מנצחים .

מה צריך:

4-6 מנות

  • 500 גר' חזה עוף , לא פרוס דק כמו לשניצלים . או בשר שייטל פרוס דק.
    1 בצל גדול קצוץ דק .
    400 גר' פטריות מכל סוג שתרצו . אני אוהבת לערבב כמה סוגים : פורטובלו , יער , שמפיניון , מלך ואפילו שיטאקי .
    את כל הפטריות אנחנו פורסים לפרוסות בינוניות  .
    1/2 כוס קמח
    1 כוס יין מרסלה או יין פורט , או יין מתוק אחר .
    2 שיני שום שמנמנות .
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
    מלח לפי הטעם .
    2-3 גבעולי טימין טרי
    2 עלי מרווה.
    4 כפות שמן זית או שמן רגיל.
    1 כוס מים  או ציר עוף .
    25  גר' חמאה רק למי שרוצה , השאר מדלגים כאילו לא ראיתם ושמעתם .
    2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה . או עירית .

איך מכינים:

על  צלחת , נפזר את הקמח , נתבל אותו במעט מלח ופלפל שחור.
נקמח משני הצדדים את נתחי העוף , וננער עודפים , אנחנו רוצים שכבה דקיקה של קמח .

נחמם במחבת  רחבה או סוטאז' את השמן , ונטגן עד הזהבה קלה  את נתחי העוף משני הצדדים . נעביר לצלחת .


באותה מחבת / סוטאז' נוסיף את הבצל , אם חסר שמן , נוסיף עוד כף עד שתיים שמן . מי שמשתמש בחמאה , זה בדיוק הזמן להוסיף למחבת במקום השמן .


נטגן את הבצל עד הזהבה , נוסיף את השום , המרווה וטימין .
נוסיף את שלל הפטריות , נטגן יחד כ 3 דק' , עד שמתרכך מעט ומזהיב .

טימין פורח בסגול

נוסיף מלח ופלפל שחור .
עכשיו נרצה להוסיף את היין , נצמצם אותו על להבה גבוהה כ – 2 דק' .

נוסיף כוס מים , או ציר עוף אם יש לכם . נביא לרתיחה.
נחזיר את נתחי העוף ונבשל יחד כ – 15 דק' . עד שמסמיך קצת .
נפזר את הפטרוזיליה או העירית ונסיים בישול .
אפשר לשמור חלק מהפטרוזיליה ולפזר על המנה בהגשה .
ניתן להגיש עם אורז לבן , פירה מושלם , או פסטה רחבה (טליאטלה , פפרדלה ) .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *