תחשבו על השם , תהגו אותו , גלגלו אותו על הלשון.אולי קצת עם מבטא איטלקי מתנגן ? אפשר עם ארשת פנים חגיגית .
בשום אופן לא לחייך , רצוי לשמור על פאסון .
אבל בינינו בסך הכל מדובר במנת חזה עוף עם פטריות ויין .
מהירה להכנה , מרשימה וטעימה להפליא .
אין יין מרסלה ? אז יין אדום יבש עם כפית סוכר , או יין לקידוש גם עושה את העבודה .
אפשר במקום עוף , בשר שייטל פרוס דק , לבקש יפה מהקצב .
יין ליד , פירה טוב או פסטה רחבה שטוחה , מה שקוראים במחוזותינו טליאטלה , ואתם מנצחים .
מה צריך:
4-6 מנות
- 500 גר' חזה עוף , לא פרוס דק כמו לשניצלים . או בשר שייטל פרוס דק.
1 בצל גדול קצוץ דק .
400 גר' פטריות מכל סוג שתרצו . אני אוהבת לערבב כמה סוגים : פורטובלו , יער , שמפיניון , מלך ואפילו שיטאקי .
את כל הפטריות אנחנו פורסים לפרוסות בינוניות .
1/2 כוס קמח
1 כוס יין מרסלה או יין פורט , או יין מתוק אחר .
2 שיני שום שמנמנות .
1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
מלח לפי הטעם .
2-3 גבעולי טימין טרי
2 עלי מרווה.
4 כפות שמן זית או שמן רגיל.
1 כוס מים או ציר עוף .
25 גר' חמאה רק למי שרוצה , השאר מדלגים כאילו לא ראיתם ושמעתם .
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה . או עירית .
איך מכינים:
על צלחת , נפזר את הקמח , נתבל אותו במעט מלח ופלפל שחור.
נקמח משני הצדדים את נתחי העוף , וננער עודפים , אנחנו רוצים שכבה דקיקה של קמח .
נחמם במחבת רחבה או סוטאז' את השמן , ונטגן עד הזהבה קלה את נתחי העוף משני הצדדים . נעביר לצלחת .
באותה מחבת / סוטאז' נוסיף את הבצל , אם חסר שמן , נוסיף עוד כף עד שתיים שמן . מי שמשתמש בחמאה , זה בדיוק הזמן להוסיף למחבת במקום השמן .
נטגן את הבצל עד הזהבה , נוסיף את השום , המרווה וטימין .
נוסיף את שלל הפטריות , נטגן יחד כ 3 דק' , עד שמתרכך מעט ומזהיב .
נוסיף מלח ופלפל שחור .
עכשיו נרצה להוסיף את היין , נצמצם אותו על להבה גבוהה כ – 2 דק' .
נוסיף כוס מים , או ציר עוף אם יש לכם . נביא לרתיחה.
נחזיר את נתחי העוף ונבשל יחד כ – 15 דק' . עד שמסמיך קצת .
נפזר את הפטרוזיליה או העירית ונסיים בישול .
אפשר לשמור חלק מהפטרוזיליה ולפזר על המנה בהגשה .
ניתן להגיש עם אורז לבן , פירה מושלם , או פסטה רחבה (טליאטלה , פפרדלה ) .
4 תגובות
אלופה אחותי מתכון מנצח
תודה אחותי , אוהבת !!!!