בילדותי היו המון סימנים מבשרי קיץ .
לכולם חיכיתי , אורבת להם , אוספת אותם אחד אחר השני . מחכה בסבלנות ששכרה בצידה .
אחד הסימנים היה , בואם של המשמשים , בהתחלה הביכורים שלהם , קצת ירקרקים וחמוצים , שומר נפשו ירחק מהם .
אחר כך הגיעו הזהובים כמו שמש , כתומי הלחיים , נוטפי המיץ , טעמם מיוחד ואין שני לו .
אימא הייתה ממהרת , קונה המון , ומתחילה במרדף אחר הפרי הזה , שנעלם כמו שבא , בבת אחת .
הייתה מתחילה בעוגות ועוברת חיש לריבות , ריבות זהובות ומתוקות במידה .
את החרצנים היינו אוספים , בשקית קטנה .
לא זוכרת אפילו למה , אבל היו שמות לאספנים : מלך הגוגואים , אלוף הגוגואים , ברור שמשאת נפשנו הייתה להיות מלך לפחות .
הייתה לאימא עוגה פשוטה , עוגת ספוג שבה הייתה מניחה משמשים , לוחצת אותם קלות פנימה ומפזרת מעט סוכר .
לעולם לא תהיה עוגה טעימה כמו זו , שבה היו מונחים טעמים ראשונים של קיץ ומגע ידיה של אימי .
גאלט של משמשים
אני מאד אוהבת גאלטים מכל המינים והסוגים , בעיקר גלאט של קיץ .
בצק חמאתי , פרי , סוכר , פשטות שאין כמותה .
אני אוהבת אותם חמימים , אם יש קרם פרש או שמנת מתוקה מוקצפת , אני מרגישה ממש ברת מזל .
- מה צריך:
תבנית פאי קוטר 26 , או תבנית תנור עם נייר פרגמנט .
חום תנור 175 מעלות צלזיוס
חמאה לשימון התבנית - לבצק:
- 2+1/4 כוסות קמח מנופה
200 גר' חמאה חתוכה לקוביות , קרה מהמקרר (במיוחד בקיץ)
1/3 כוס מים קרים מאד (מי קרח)
1 כף גדושה סוכר
קורט מלח - מלית :
2 כפות ריבת משמש , רצוי ריבה שהוכנה בבית
כ- 10 משמשים גדולים , בשלים , שטופים , לנגב , ולחצות .כמות המשמשים תלויה בגודל התבנית .
1 כף סוכר גדושה
10 גר' חמאה .(לא הכרחי)
איך:
שמים במג'ימיקס את כל חומרי הבצק למעט המים .
מערבלים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את המים ומערבלים עד שמתקבל בצק , לא לערבל עכשיו יותר מידיי , אלא רק עד שהחומרים מתאחדים .
מוציאים אל משטח מקומח , לשים קצרות ומשטחים לצורת דיסק .
אפשר עכשיו ישר לעבד את הבצק , או להשאיר עם ניילון נצמד , כ- 30 דק' במקרר .
משמנים את התבנית בחמאה , מרדדים את הבצק לקוטר גדול יותר מגודל התבנית .
מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים לתבנית .
מורחים את הריבה בצורה שווה על הבצק .
מסדרים יפה את חצאי המשמש . מפזרים את כף הסוכר בצורה שווה .
מנקדים עם החמאה שנותרה על המשמשים .
אופים עד שמזהיב היטב . כ- 40 דק' .
מגישים פושר עם קצפת או קרם פרש , או סתם כך , כמו שהיא , שזה נפלא .
תגובה אחת
מקסים ומהמם חיוש!!