שנה!!! שנה שאני מתכננת את הפוסט הזה .
בעלי ההיגיון הפשוט שבניכם וודאי יתהו על כך . זה יהיה נכון , אני חייבת להודות . אך הגיון פשוט ואני הם הפכים שלא תמיד נפגשים.
בכל שנה אני מפספסת את חג שבועות ובכלל טיימינג זה משהו שלא קורה לי לעיתים מזומנות .
אז חיכיתי לטיימינג הנכון בשביל הפוסט על הקרפלך המופלאים הללו .
זה לא שאי אפשר להכין אותם מתי שנרצה , אבל קרפלך גבינה ושבועות תמיד מתחברים לי ביחד .
השנה התחכמתי לחג והצלחתי להשיג אותו בשנייה האחרונה , לפני שהוא קורה.
תודו שזה שינוי והתכוונות ראויים , כל זה נעשה בזכות העובדה שאני פשוט חייבת , ממש חייבת שהמתכון הזה יהיה ברשותכם.
אחר כך אני מבטיחה לשחרר .
אני רק יכולה להבטיח שמרגע שהכנתם אותם , אתם עתידים להכין אותם בכל שנה , במינימום .
החרוצים שביניכם הולכים על זה לעיתים יותר תכופות .
שנים שרחל , חברתי משכבר הימים , מכינה את הקרפלך האלה בכל חג שבועות ושנים אני מתנה את בואי אליה בחג ומשביעה אותה בקרפלך הללו . קערה מאלה עם חמאה מומסת , שמנת וסוכר בזוק למעלה ואני לא צריכה יותר כלום .
השנה לא אהיה כאן בשבועות ואחגוג במרחק , אבל אל תחשבו שוויתרתי , טלפון לרחל הבטיח לי כמות סבירה שתחכה לי במקפיא עד שאחזור.
זהו מתכון של השקעה, אבל אם מגייסים עזרה , הזמן חולף בצ'יק .
הבעיה היחידה שאותה אני צופה ומעידה על קרפלך ראויים , היא בכמות הקרפלך שמגיעה לשולחן בזמן אמיתי , בערב שבועות.
תאמינו לי שזה קשה ואתם צריכים להיות מאד קשוחים ולא לאפשר חיסול ממוקד.
- מה צריך:
לבצק:
200 גר' חמאה
4 כוסות מים
1/4-1/2 כפית מלח
4 כוסות קמח מנופה
3 ביצים - למלית:
- 500 גר' גבינת טוב טעם
2 ביצים
5 שקיות סוכר ווניל
1/3 כוס סוכר
2 כפות קמח
מערבבים את כל חומרי המלית.
הכנת הבצק:
שמים בסיר את המים , החמאה והמלח ומביאים לרתיחה.
כשרותח מכבים את הלהבה ומוסיפים את הקמח , כוס אחר כוס תוך כדי בחישה.
עכשיו כשהבצק כבר לא כל כך חם , מוסיפים את הביצים , אחת אחר השנייה תוך בחישה נמרצת , עד שהבצק נפרד מהדפנות .
כן וגם נכון – בצק רבוך.
מצננים.
בשלב הבא , הדמיון לבצק רבוך קצת הולך ונגמר .
אנחנו מניחים אותו כעת על משטח מקומח ולשים קצת.
אם הבצק נדבק , אפשר להוסיף עוד כ – 1/2 כוס קמח.
מניחים לבצק לנוח כשעה בטמפרטורת החדר.
בינתיים מערבבים את חומרי המלית.
מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים שווים בגודלם.
כל כדור בתורו , אנחנו מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ.
חשוב !!! כל הזמן לקמח את המשטח כדי למנוע את הידבקות הבצק למשטח העבודה.
יוצרים בעזרת כוס עיגולים , שקוטרם תלוי לחלוטין בגודל הקרפלך הרצוי בעיניכם .
על כל עיגול מניחים כפית גדושה מהמלית.
מהדקים לסהרון . מוודאים הידוק טוטאלי , בעזרת הידוק נוסף עם קמח.
וזאת בגלל שממש לא בא לנו שהחמודים האלה , יפתחו במים .
מכינים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה , מערבבים קצת סולת וקמח , מפזרים על נייר האפייה בצורה שווה.
מסדרים את הקרפלך על נייר האפייה , מכינים מעליו עוד נייר אפייה ובוזקים שוב סולת וקמח . מניחים שכבה נוספת של קרפלך.
לוקחים תבנית אחרת וממשיכים , ממלאים , מהדקים , מניחים.
מביאים לרתיחה בסיר גדול מים , מוסיפים מעט מלח .
כשהמים רותחים , מניחים בכל פעם , 5-7 קרפלך ומבשלים עד שהם צפים , ואז מבשלים עוד דקה.
מעבירים למסננת.
שמים מעט חמאה , כדי שהם לא ידבקו אחד לשני . אבל אני יכולה להבטיח שגם נדבקים הם טעימים בטירוף!!!
מגישים עם סוכר בזוק למעלה ושמנת גם , רק למי שרוצה .
הכי כיף להניח על השולחן סוכר ושמנת וכל אחד מוסיף את מה שבא לו .
מוותרת על עוגות גבינה , רק תנו לי מאלה.
4 תגובות
רגע, שוב, כמה חמאה?! 😉
כמה שבא לך :-)) האמת שהחמאה נמסה ורק מוודה שהכיסונים לא נדבקים . נודה על האמת שהיא גם מוסיפה טעם נהדר .
בצק וחמאה זה שילוב הורס . את יכולה למצוא את עצמך משתמשת ב 100 גר' לכל הכמות הגדולה , אבל אפשר גם הרבה פחות .
תודה
נראה ממש טעים חיה
והכתיבה כל כך יפה
תודה רבה לינדה יקרה ❤️