מתוק

זהב שחור – פאי שמרים פרג

היום היחיד בשנה בו אנחנו לא מבקשים גשם , אלא אף מפצירים בבקשה מיוחדת שהוא לא ירד , הוא חג הפורים.

הבקשה הזו היא אחת הבודדות , בה האינטרס הוא קולקטיבי ואין מחלוקת עליה בשום סקטור.

אני לא אשכח אף פעם את אותו חג פורים , בו עמלנו איריס המורה למלאכה , ואני על תחפושת מלכת הפרחים . נתנו דרור לדמיוננו ביצירת התחפושת , בטוחים שהילה ביתי מקבלת עליה את פרס התחפושת המקורית , מיוחדת , נפלאה , שאי פעם נהגתה או נוצרה בעולם כולו.

באמת שלא לקחנו בחשבון את הגשם שהפך את נייר הקרפ שממנו נוצרה התחפושת , לקרעי נייר שמוטים וזרזיפי צבע שהפכו את הכל ליצירה אחת מאד לא ברורה .

הדמעות של הילה התערבבו עם טיפות הגשם , וגרמו לי להישבע שמעתה , התחפושות כולן תהיינה עמידות ובלתי חדירות לשיגיונות מזג האוויר.

השנה השמש עמדה איתנה באמצע השמיים , נחושה בדעתה לא לעזוב , כאילו כרתה ברית עם ההורים והילדים באשר הם , מאפשרת להם ליהנות מחג פורים כהלכתו .

נותרו לנו עוד יומיים , כדי לבחון את אמינותה.

למרות הרוח האופטימית המנשבת בליבי , לא הצלחתי לגייס את עצמי לכל סיפור הכנת אוזני המן ביתיים . חשש כבד התגנב לליבי שהשנה לא אוכל אזני המן .

היותי בלתי מתפשרת , עומדת ביני לבין אוזני ההמן , כי כלל נהוג בידי : אזני המן מכינים בבית או לא אוכלים בכלל!!

אלא מה , פטור בלא כלום אי אפשר בפורים , אז הכנתי פאי – עוגה מופלאים באמת של פרג . שכבות דקיקות של בצק שמרים שבתוכם נחה מלית של הזהב השחור המופלא הזה … הפרג.

נכון , יש להודות , אני מאלה שמוכנה לפמפם לעורקיי את האופיום הזה בכל שעה . מה שמונע ממני לעשות כך , הוא החשש מפני התמכרות…

על העוגה הנפלאה הזו אמר אמנון : היי זה כמו אוזן המן , רק פי אלף יותר טעים…

עוגה קלה מאד להכנה , בצק שמרים שאינו זקוק להתפחה. רידוד הבצק והרכבת העוגה הוא סוג של משחק ילדים..

בשאריות הבצק שנותרו לי , הכנתי כמה מיני פאי עם מלית של קצף חלבונים , קקאו , נס קפה ואגוזים. על כך תוכלו לקרוא בהרחבה מיד בהמשך…

מצרכים:

לבצק:

  • 2 ו1/2 כוסות קמח
  • 3/4 כוס סוכר.
  • 3 חלמונים
  • 3 כפות מים חמימים.
  • 30 גר' שמרים טריים
  • 200 גר' חמאה

ההכנה:

בצלוחית קטנה מניחים את השמרים עם המים , 1/4 כפית סוכר +1/2 כפית קמח.

מערבבים היטב ומשאירים לתפוח מעט.

בקערה שמים את הקמח , חלמונים , החמאה חתוכה לקוביות ואת הסוכר.

יוצרים גומה באמצע , לתוכה יוצקים את השמרים . לשים לבצק .

הבצק מעט דביק , אך נוח לעבודה. אם הוא דביק מידי ,מוסיפים קמח . אך בזהירות , לא להגזים…

נותנים לבצק לנוח , בזמן הכנת המלית.

למלית:

  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 כפות דבש
  • 25 גר' חמאה
  • 1 כף מיץ לימון
  • קליפה מגורדת מ1/2 לימון
  • 150 גר' פרג טחון (מומלץ לקנות בחנות בה טוחנים את הפרג במקום)
  • 1/4 כפית קינמון

הכנת המלית : בסיר קטן שמים את כל החומרים למעט הפרג והקינמון.

מבשלים על אש קטנה עד לרתיחה קלה .

מסירים מהאש ומוסיפים תוך בחישה את הפרג והקינמון . מקררים לגמרי.

הרכבת העוגה:
מחלקים את הבצק ל3 כדורים שווים בגודלם.

מקמחים היטב משטח עבודה ואת המערוך.

משמנים בחמאה תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ , או תבנית פאי מתפרקת.
מרדדים כדור אחד לעובי של 1/2 ס"מ , מקמחים תוך רידוד.

מגלגלים על המערוך ומעבירים לתבנית.

שמים על עלה הבצק , מחצית מתערובת הפרג.

חוזרים על אותה פעולה עם כדור הבצק השני.

מחצית שנייה של המלית מעל.

מסיימים ב כדור השלישי . מורחים מעל תערובת של חלמון וכף חלב .

דוקרים במזלג במספר מקומות על פני העוגה.

אופים בחום של 170 מעלות עד שהעוגה מזהיבה , בין 30 – 35 דקות.

מקררים כ-15 דק' ומשחררים מהתבנית . מתנפלים בזהירות…

נשאר בצק ? לא זורקים!!!

מכינים קצף חזק מ3 החלבונים שנותרו + 1/4 כוס סוכר .

מוסיפים 1 כף אבקת נס –קפה + 2 כפות קקאו מנופה .

מערבבים בתנועות עטיפה .

מכינים גם כ 1/4 – 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים.

משמנים בחמאה תבניות פאי אישיות , יצאו לי 4 פאיים קטנים , חמודים ולגמרי אישיים.

מרדדים עלה , חותכים בחותכן , בקוטר הגדול במעט מקוטר התבנית .

מניחים עלה בצק אחד , מורחים כף מלית , מפזרים אגוזים .

על השכבה הראשונה , שמים עלה נוסף , מורחים מלית ומפזרים אגוזים .

מסיימים בעלה בצק שלישי ומורחים חלמון ביצה . דוקרים במזלג . חוזרים על כך עם שאר הבצק והמלית .
אופים בחום של 170 מעלות כ15- 20 דק'.
מקררים כ10 דק' ומשחררים מהתבניות.

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *