כשכותבים פוסט , לטיימינג יש חשיבות גדולה במיוחד . הרבה פעמים אני שומרת דברים לאחר -כך , אלא שאז הם מתגלים כלא כל כך רלוונטיים .
עדיין לא הסתגלתי לרעיון שאין כבר חורף וממשיכה לעשות לו כל מיני מחוות של נאמנות.
סימולציית החורף שלי מתאפיינת בלבישת חולצות ארוכות שרוול , תכנון תבשילי קדרה ומרקים מתוך הרשימה הבלתי נדלית שלי . הפעלת מזגן בבוקר , אותו אני מכבה אחרי 10 דק' , מוחה אגלי זיעה מהמצח.
תבשילי קדירה נראים לי באמת קצת מחוץ לזמן שלהם , אבל מרק מרגיש עדיין נכון.
קניתי ברוקולי מופלא באמת , גבעולים קטנים וצעירים ,ירוקי תפרחת ,עם עלים קטנים צמודים שסוגרים על תפרחת הברוקולי ונצמדים לגבעול ,שקופים בעדינותם.
מיכל שעושה דיאטה , נשבעה לי על מרק הברוקולי שלה. כשעיינתי במצרכים,בלטו שניים עיקריים לנגד עיניי: ברוקולי ומים.
החלטתי כי לברוקולי שלי מגיע הטוב ביותר ונזכרתי במרק הברוקולי המפואר של רחל, חברת העל שלי.
מרק שיש בו גם שמנת מתוקה , גם פטריות צלויות , תפוחי אדמה שייתנו גוף למרק וגבינת פרמזן.
האם יש מרק שעושה יותר הומאז' לחורף מהמרק המופלא הזה?
- אז מה אנחנו צריכים:
2 גבעולי פרסה
1 בצל גדול או 2 בינוניים
4 שיני שום שמנות
1 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
3 תפוחי אדמה גדולים
500 גר' פטריות שמפיניון , אני הוספתי גם מיני פורטובלו
1 מיכל שמנת מתוקה , אפשר גם 10% שומן , כמובן שהכי טוב יהיה 32% אחוזי שומן
500 גר' ברוקולי טרי ויפה
10 גר' חמאה
3+1 כפות שמן זית
מלח , פלפל שחור
1/2 אגוז מוסקט מגורר
8-10 כוסות מים או ציר ירקות
גבינת פרמזן מגורדת או פרוסה דק מאד להגשה
עירית קצוצה דק להגשה
מתחילים בהכנות מקדימות:
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות
מנקים את הפרסה
מסלקים חלק מהירוק של הפרסה , וחותכים לקוביות קטנות או פרוסות דקיקות
פורסים את השום לפרוסות דקיקות
חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים , אני השארתי חלק גדול מהגבעולים , כי הם היו נהדרים , אם הברוקולי לא כל כך טרי , תסלקו חלק גדול מהגבעולים.
חותכים את הפטריות לרבעים , את הקטנות יותר משאירים בשלמותן.
מקלפים את תפוחי האדמה , שוטפים וחותכים לקוביות קטנות .
חותכים קטן את שורש הפטרוזיליה הקלוף וגם את שורש הסלרי.
↓
ממשיכים:
מכניסים לסיר את הבצל , פרסה , 3 משיני השום , שורש פטרוזיליה והסלרי + 3 כפות של שמן הזית .
כשמזהיב , מוסיפים את הברוקולי ותפוחי האדמה , מטגנים עוד 3 דק'.
מוסיפים את המים , מביאים לרתיחה ומבשלים כ – 30 דק' על להבה נמוכה.
↓
בינתיים:
מחממים מחבת שטוחה , מכניסים פנימה את החמאה והכף הנותרת של שמן הזית. כשנמס , מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד הזהבה , במהלך הטיגון , מוסיפים את שן השום הנותרת פרוסה דק . ממליחים ממש מעט סוף הטיגון, מכבים את הלהבה.
בודקים עכשיו אם תפוחי האדמה והברוקולי התרככו , אם כן , מוסיפים את השמנת המתוקה , מלח , פלפל שחור ואגוז המוסקט .
מרסקים בבלנדר ידני , או מרסקים חלק מהתכולה , משאירים קצת נגיסות בפנים . אני לא אוהבת מרק מחיתי לגמרי , אז אני מרסקת חלק , וחלק משאירה חתיכות קטנות בפנים. אם אין לכם בעיה עם מרק מחיתי , מרסקים הכל .
מוסיפים חלק גדול של הפטריות פנימה , משאירים קצת להגשה.
מתקנים תיבול.
בהגשה מפזרים עירית ופרמזן.
כל כף מעלה תוכן אחר ומענג , שלא תעשו הומאז' לחורף?
לטבעונים:
אפשר להמיר את השמנת המתוקה בחלב קוקוס , או לוותר בכלל, המרק יהיה טעים גם בלי.
להשמיט את הגבינה ואת החמאה ולהשתמש רק בשמן זית.
14 תגובות
בלוג מדהים מרהיב וטעים
שאפו לאחותי
תודה אחותי , כיף לשמוע ממך כאלה מחמאות , עוד מבשלנית אלופה כמו שאת…
חיבוק!!!
נקרא מצוין, תתחדשי!
תודה נורית , כיף לי שזה בא ממך
תודה
חיה
נראה מדהים וינוסה בקרוב.
עיצוב הבלוג מקסים בעיני.
בהצלחה!!
תודה יקירתי , שמחה שאהבת …
דווחי אם בא לך איך יצא
חיה- כמה מקסים וטעים אצלך!
הילה
תודה הילה
אושר מורכב לפעמים מרגעים של סתם , הנה אחד מהם שבא בזכותך…
חג שמח
וואי האמת שקר קצת עכשיו, וממש מתחשק לי להכין את זה בקרוב. התמונה האחת-לפני-אחרונה מהממת.
תודה . כיף שאהבת …
אנחנו מאדדדדדד אוהבים מרקים, ומאד אוהבים ברוקולי
כל שזה פשוט מרק נהדר בשבילנו
אגב – אנחנו אוכלים מרק גם בקייץ (כשהמזגן עובד בעליזות)
למרות שאני חייבת להגיד, שהתמונות כל כך מעוררות תיאבון, שנראה לי שכל אחד ישמח לאכול את המרק הזה 🙂
איזה תגובה מקסימה ומחממת לב .
תודה יקירה
חיה
היי.מתי מכניסים שמנת המתוקה?
ראיתי,תודה