גוררת רגליים אל שוק האיכרים , מכריחה את עצמי לנהל שיגרה .
אני חולפת על השפע העצום ברגליים שמכריחות תנועה ומושיטה יד אוטומטית למוצרים שנחים להם שם יפים כל כך . מודעת לכך שהחשק והלהט אבדו לי . בראש מתנגן לי שיר שאחרי המלחמה , הוא תמיד מזכיר לי תקווה , אני משננת בלב.
העיניים עייפות והגוף כבד כל כך , הלב מנותק מהכול . הראש הוא זה שנטל פיקוד ומספר לי ממה אני חייבת ליהנות , ומה יקרה אם אוותר .
אני מדרימה בדרך הביתה ולמרות ההתעלמות שלי , הלב לוקח פיקוד ומחליט שזה הזמן להעלות דופק .
אני לא משוחחת עם אף אחד , אני כרוית אוזן לרדיו , לא מאפשרת לשום שיגור רקטה לחלוף סתם לידי . הדרך מתחלפת , אבל העיניים שלי סוקרות כל הזמן מילוט אפשרי למקרה ש…
אני מבינה שזה הזמן לנקוט בכל אמצעי שאני יודעת ואספתי בדרכי , בכל המנגנונים שישאירו אותי שקטה ובוטחת . אני מצליחה קצת להרגיע , אבל ברקע אני מבחינה בדופק ובחרדה שמאיימת שם , מוכנה להופיע אם תידרש לכך .
בבית בחסות הממ"ד , אני מאפשרת לעצמי , לקלף חרדות .
שעתיים אחרי , מכינה קראמבל .
קראמבל פירות
הקראמבל הוא מקום מפלט לפירות שנקנו בגלל שהעיניים שלנו רצו יותר ממה שיכולנו להכיל .
תמיד יש לי המון פירות במקרר , לכן גם תמיד יש לי קראמבל .
מצרפים כל מיני פירות ביחד , שמים עליהם מעטה פירורים . ואופים בתנור בצ'יק .
הפירות מתחברים נהדר עם הסוכר ויוצרים אמולסיה נהדרת , רכה ומבושמת , כמעט ריבה כזו.
הפירורים למעלה מוסיפים את הפריכות הנדרשת כדי להפוך הכל למעין עוגה .
הילה ביתי הסבה את תשומת ליבי למתכון טבעוני נהדר של my new roots , אני מביאה אותו בצירוף הגרסה שלי , שיהיה לכם גם וגם.
-
אז מה צריך:
-
(את הגרסה הטבעונית אני מביאה בסוגריים)
- 6 שזיפים בגודל בינוני
200 גר' פטל אדום
200 גר' פטל שחור (אסנה) -
200 גר' אוכמניות
1 כף מיץ לימון -
1/4 כוס סוכר חום (אורגני)
-
4 כפות קמח כוסמין (במתכון המקורי רק 2 כפות)
-
2 כפיות קינמון
-
1 כוס שיבולת שועל
-
1/4 כוס דבש (או מייפל)
1/4 כוס חמאה (לגרסה הטבעונית – 2 כפות שמן קוקוס) -
1/4 כוס אגוזים קצוצים , מלך או פקאן
-
קמצוץ מלח גס
איך מכינים:
שוטפים את הפירות , את השזיפים מנגבים ואת פירות היער מסננים ממים .
שמים את פירות היער בקערה .
חותכים את השזיפים לחתיכות קטנות , 2X2 ומצרפים לקערה.
מוסיפים את כף מיץ הלימון , מערבבים בעדינות.
מוסיפים 2 כפות קמח כוסמין , 1 כפית קינמון ואת 1/4 כוס הסוכר החום , מערבבים .
בקערה נפרדת , שמים את שיבולת השועל , 2 כפות קמח הכוסמין הנותרות , את הדבש או סירופ המייפל , כפית קינמון , את החמאה חתוכה לקוביות קטנות (או את שמן הקוקוס לגרסה הטבעונית) ואת המלח .
מערבבים בקצות האצבעות עד לקבלת פירורים , שמים לב שכל החמאה נבלעה בתוך תערובת הקמח ושיבולת השועל .
משמנים תבנית מלבנית בגודל 32X23 או אם אין לכם אז תבנית מלבנית או מרובעת לא גדולה .
משמנים את התבנית בחמאה או מעט שמן קוקוס .
מניחים את הפירות בצורה שווה .
מפזרים מלמעלה את התערובת של שיבולת השועל , ניתן לפזר גם מעט סוכר חום , למי שחייב ממש עוד מתיקות .
אופים בחום של 175 מעלות ל30-40 דק' . מכבים את התנור ומשאירים בפנים . אופים מעט יותר זמן כדי שהפירות יתקרמלו היטב והתערובת הפירורית תשחים קצת . למי שאוהב את הפירות פחות אפויים , מספיק לאפות את הקראמבל 25- 30 דק'
מגישים פושר עם קצפת או בלי .
לגבי הפתיחה , כתבתי אותה בזמן המלחמה , מנסה להעסיק את עצמי בדברים שאינם קשורים למלחמה . אך לא הצלחתי להביא את עצמי לפרסום . או להעלות פוסט .
אני מאד מקווה שזהו אפילוג .
4 תגובות
זה נראה פשוט מעולהההההה
אני מאד אוהבת קראמבל פירות, זה קינוח נהדר (ובארה"ב אף ארוחת בוקר)
נהדר!
תודה רבה יקירה
אצלי הקראמבל מתארח בקביעות בקיץ , וזה הנוכחי הוא הפייבוריט שלי העונה.
חיה
זה נראה מצוין !! רעיון לקינוח השבת 🙂
אני הולכת להכין
תודה חיה
תודה נטלי