אתם מכירים את זה שנותנים לכם מתכון ואומרים שזה סכ"ה 10 דק' הכנה .
אז זהו אני לא מכירה חיה כזו , למעט מקרים בודדים של ממש .
המתכון שתיכף אביא לכם הוא בדרגת קושי קלילה , הווה אומר שהוא מתוחכם , מהיר הכנה, ומשתמש במספר מרכיבים מצומצם .
התוצאה מאד טעימה ומתאימה בעיקר למי שאוהב אוכל מוקפץ ואסיאתי light.
המבחן שלי לכל מתכון באשר הוא , נבחן במספר הפעמים שאני חוזרת ומכינה אותו .
המוקפץ הזה שהוא הכי קלי קלות מככב אצלנו בבית לעיתים קרובות מאד .
המצרכים זמינים ואין צורך לרוץ ולחפש מצרכים מיוחדים , ואם חסר משהו תקנו , כי תכינו את המנה הזו מלא פעמים .
אז אחרי הקדמה כזו משכנעת (בעיניי) נקפוץ למצרכים .
הכי הכי חשוב המאכל טבעוני !!! זאת אומרת הפסקה מכל השאר.
בהחלט אפשר להיות גמישים במתכון הזה , ולתת חופש לדמיון ולמה שאתם אוהבים.
- אז מה צריך :
- 1 ראש כרוב ממש קטן או 1/2 בינוני. קצוץ דק לפרוסות דקיקות , לא קוביות .
2 חב' של אטריות ראמן או כל סוג של אטריות להקפצה , משקל כל אחת 100 גר'.
300 גר' פטריות ,זה יכול להיות שמפניון או פרורטובלו , או שיטאקי , אפשר גם תערובת של הכל , יש לכם בבית אחרות , תשתמשו במה שיש .
יש לקצוץ את הפטריות , או לחתוך לפרוסות דקות .
חתיכה ג'ינג'ר בעובי של 3 ס"מ. קצוץ דק
2 כפות שמן זית .
מלח לפי הטעם, זהירות !בגלל רוטב הסויה .
מעט צ'ילי גרוס , 1/4 כפית. מי שאוהב חריף , תהיו נדיבים יותר .
1/3 כוס רוטב סויה
1/4 כוס מירין , יש אותו היום בכל סופר .
3 בצלים ירוקים קצוצים
כפית שמן שומשום
אז איך:
מכינים מסננת ומניחים בתוכה את הכרוב הפרוס דק ומופרד מעט .
בתוך סיר קטן ממלאים מים ומביאים לרתיחה , כשהמים רותחים , מוסיפים את האטריות ומבשלים כ 30 שניות עד שהן קצת מתרככות , אבל לא מידיי .
אנחנו רוצים אטריות אל דנטה , שעוד יעברו הקפצה , אז פחות לבשל .
את האטריות עם כל המים שלהן יוצקים על הכרוב שבמסננת , וזה היופי בזה , הכרוב קצת מתרכך וזה אומר , פחות הקפצה .
בינתיים חממו את השמן במחבת ,הוסיפו את הג'ינג'ר , פלפל צ'ילי . טגנו יחד 1/2 דקה . רק כדי שהארומה הנהדרת הזו תשתחרר .
הוסיפו את הפטריות וטגנו אותן תןך בחישה כשתי דקות .
זה הזמן להוסיף את הכרוב והאטריות שנחו במסננת .
מטגנים יחד עוד 2 דק' ומוסיפים את חמרי הרוטב.
מאפשרים לרוטב להצטמצם מעט , עוד דקה .
מוסיפים את הבצל הירוק .
נכון שקל מאד ?
אפשר כמובן להוסיף רצועות גזר דקיקות , לצרף באק צ'וי במקום או יחד עם הכרוב .
אבל כל הכיף במנה הזו היא הפשטות שלה ומהירות הכנתה .
2 תגובות
יופי של מתכונים, אשמח לקבל התראות למייל שלי.תודה.
הי טליה
תודה רבה לך !
את מוזמנת להירשם בעמוד הבית , יש בדיוק מקום בשביל זה .
להתראות