טבעוני

אטריות מוקפצות עם כרוב ופטריות

 

אתם מכירים את זה שנותנים לכם מתכון ואומרים שזה סכ"ה 10 דק' הכנה .
אז זהו אני לא מכירה חיה כזו , למעט מקרים בודדים של ממש .
המתכון שתיכף אביא לכם הוא בדרגת קושי קלילה , הווה  אומר שהוא מתוחכם , מהיר הכנה, ומשתמש במספר מרכיבים מצומצם .
התוצאה מאד טעימה ומתאימה בעיקר למי שאוהב אוכל מוקפץ  ואסיאתי light.
המבחן שלי לכל מתכון באשר הוא , נבחן במספר הפעמים שאני חוזרת ומכינה אותו .
המוקפץ הזה שהוא הכי  קלי קלות מככב אצלנו בבית לעיתים קרובות מאד .
המצרכים זמינים ואין צורך לרוץ ולחפש מצרכים מיוחדים , ואם חסר משהו תקנו , כי תכינו את המנה הזו מלא פעמים .
אז אחרי הקדמה כזו משכנעת (בעיניי) נקפוץ למצרכים .
הכי הכי חשוב המאכל טבעוני !!! זאת אומרת  הפסקה מכל השאר.
בהחלט אפשר להיות גמישים במתכון הזה , ולתת חופש לדמיון ולמה שאתם אוהבים.

  • אז מה צריך :
  • 1 ראש כרוב ממש קטן או 1/2 בינוני. קצוץ דק לפרוסות דקיקות , לא קוביות .
    2 חב' של אטריות ראמן או כל סוג של אטריות להקפצה , משקל כל אחת 100 גר'.
    300 גר' פטריות ,זה יכול להיות שמפניון או פרורטובלו , או שיטאקי , אפשר גם תערובת של הכל , יש לכם בבית אחרות , תשתמשו במה שיש .
    יש לקצוץ את הפטריות , או לחתוך לפרוסות דקות .
    חתיכה ג'ינג'ר בעובי של 3 ס"מ. קצוץ דק
    2 כפות שמן זית .
    מלח לפי הטעם, זהירות !בגלל רוטב הסויה .
    מעט צ'ילי גרוס , 1/4 כפית.  מי שאוהב חריף , תהיו  נדיבים יותר .
    1/3 כוס רוטב סויה
    1/4 כוס מירין , יש אותו היום בכל סופר .
    3  בצלים ירוקים קצוצים
    כפית שמן שומשום

אז איך:

מכינים מסננת ומניחים בתוכה את הכרוב הפרוס דק ומופרד מעט .
בתוך סיר קטן ממלאים מים ומביאים לרתיחה , כשהמים רותחים , מוסיפים את האטריות ומבשלים כ 30 שניות עד  שהן קצת מתרככות , אבל  לא מידיי .
אנחנו רוצים אטריות אל דנטה , שעוד יעברו הקפצה , אז פחות לבשל .
את האטריות עם כל המים שלהן יוצקים על הכרוב שבמסננת , וזה היופי בזה , הכרוב קצת מתרכך וזה אומר , פחות הקפצה .
בינתיים חממו את השמן במחבת ,הוסיפו את הג'ינג'ר , פלפל צ'ילי . טגנו יחד 1/2 דקה . רק כדי שהארומה הנהדרת הזו תשתחרר .


הוסיפו את הפטריות וטגנו אותן תןך בחישה כשתי דקות .
זה הזמן להוסיף את הכרוב והאטריות שנחו במסננת .


מטגנים יחד עוד 2 דק' ומוסיפים את חמרי  הרוטב.

מאפשרים לרוטב להצטמצם מעט , עוד דקה .

מוסיפים את הבצל הירוק .

נכון שקל מאד ?
אפשר כמובן להוסיף רצועות גזר דקיקות , לצרף באק צ'וי במקום או יחד עם הכרוב .
אבל כל הכיף במנה הזו היא הפשטות שלה ומהירות הכנתה .

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *