בשר

מפגש פסגה ירוק

 

בכל שנה , כמה ימים לפני פסח . כשהגשם מנער טיפות אחרונות והאביב בוקע לאט מתוך קליפתו המנומנמת . השוק מתכסה בצבעים מרהיבים של ירקות .

הירוק שלהם עמוק ורווי במים ובלשד האדמה. כתמי האור והצל , נופלים ברכות על העלים , והצבעים מקבלים גוון עמוק יותר.

כך בתפר של חורף ואביב , חג וחולין . הירקות מארגנים מפגש פסגה .

בהתחלה מפציע הארטישוק , בצבעים של סגול וירוק . כבר לפי הארטישוק אני נזכרת שהוא כאן לכבוד הפסח . הוא משתהה , לפני שצבעיו דוהים ומחכה לשום הירוק , לאפונה ולפול .

השומר עוד נאחז גם הוא קצת לפני שיתפוגג אל שנת הקיץ שלו. בשיא מופיעים גם השקדים הירוקים , אותם אני אוכלת ככה , כדי שהלימון והמלח לא יתחרו , באיך שהטבע רצה אותם : פריכים , קצת מרירים וחמצמצים .

חשפתי לארטישוקים את ליבם , וחילצתי פול ואפונים מהתרמיל , רק כדי לשדך אותם עם עוף . חשבתי שזה המעט שאני יכולה לתרום למפגש האביבי הזה .

סיר של עוף עם המון ירוקים

מה צריך:

  • 6-8 נתחי עוף (כרעיים ושוקיים)
  • 2 כוסות פול טרי , מקולף פעם אחת .
  • 2 כוסות אפונה ירוקה טרייה , מקולפת .
  • 8 ארטישוקים גדולים
  • 6- 8 שיניים של שום ירוק פרוס לפרוסות דקיקות .
  • 1 פלפל חריף ירוק חתוך לפרוסות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק (לא הכרחי) או פטרוזיליה
  • פלפל שחור , מלח , לפי הטעם
  • 1/2 כפית אבקת כורכום .

לפני…

מקלפים את הארטישוק , חושפים את ליבו ומשרים בקערה עם לימון סחוט ומים . כדי שהארטישוק לא ישחיר . חותכים כל אחד לשניים או ארבע חתיכות

ממשיכים…

מנגבים את העוף . מחממים את השמן בסיר , מטגנים את העוף משני צדדיו עד הזהבה .

מנמיכים מעט את הלהבה ומוסיפים את השום והפלפל החריף . מטגנים כדקותיים .

מוסיפים את הפול , אפונה והארטישוק . מתבלים בהרבה פלפל שחור , מלח וכרכום . מנערים היטב את הסיר .

מוסיפים 2 כוסות מים . מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה ומבשלים על אש קטנה כ1 ו 1/2 שעות .

הרוטב אמור להצטמצם , עד לרוטב סמיך ומלא טעם של כל המרכיבים .

מי שחפץ להוסיף כוסברה או פטרוזיליה , זה הזמן , עוד דקת בישול וזהו .

בזמן שהתבשיל מבעבע בנחת על האש , מכינים אורז לבן , פשוט ומגישים ביחד .

ועוד שני מפגשי פסגה של אביב
אורז ירוק

 

ארטישוק ממולא

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

7 תגובות

  1. קפצתי על המסך, הילדה הקטנה שלי ובן זוגה מתחתנים השבוע, נכין להם את זה לארוחת הערב הקלה ביום שלפני החתונה, משהו שיעזור להם להירדם בקלות על בטן מלאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *