מבשלת חלומות

שעועית ירוקה ובשר בנוסח ווייטנאם

מוקטן 7לפעמים אני מחליטה על משהו וזהו .
החלטה גורפת שמתבססת לאט  , ונתמכת בשורה של שכנועים רציונליים ורגשיים לגמרי .
מוקטן 1
אם מתגנב ספק , ישר אני מגייסת את כל הטיעונים האפשריים , למה כן .
אני לא מתייעצת עם אף אחד , כי אני פוחדת .
מוקטן 2
לא רוצה לשמוע טיעונים של נגד , כי הם תמיד מחלישים אותי וממלאים את ליבי בספק .
אז אני מתגייסת לכל הטיעונים  של בעד .
רק בדיעבד אני יודעת אם צדקתי  , אבל זה כבר לא משנה , כי את ההחלטה  כבר לקחתי  , כדי לבצע ולא כדי להסס .
בדרך כלל זה קורה בהחלטות גדולות של ממש  , אבל לפעמים גם בהחלטות של כלום .
מוקטן 3
כל זה למה ? כי אני טיפוס מהסס , מתחרט , מתנצל , מטיל ספק , חוקר מידי , דש מידי , מלאה את הסביבה בתילי תילים של נימוקים .
האם יש קשר בין המתכון שאביא להקדמה הזו ? לא ממש .
למעט העובדה , שהמתכון הכה שורש בתכנון שלי , ולא עזר כלום , עת הגעתי השוקה וראיתי שעועית ירוקה נאה , אך לא דקיקה , פריכה ונשברת לי בקלות במגע יד
אכן צבעה היה ירוק עז  , וזה בהחלט הכריע לטובתה .
האם נסוגותי וחיכיתי לטובה ממנה ?
ממש לא !!! ההחלטה כבר הייתה שם , לא נשאר אלא להתאימה למציאות שלי .

ככה בדיוק צריכה להיראות שעועית ירוקה מהחלומות

ככה בדיוק צריכה להיראות שעועית ירוקה מהחלומות

לא פס זמנה של הפסוליה

מוקטן 5
כבר שנים יש לי הסכם עם עצמי , ששעועית ירוקה  , דורשת יחס מיוחד .
צריך לבחור אותה אחת אחת , דקה , נשברת בקלות באמצע . צריך לשמוע קראק כזה כששוברים . אחרת זה לא זה . שעועית שעומדת בכל התנאים  ,תתמסר לכם ותעשה לכם יופי של תבשילים .

מה צריך:

500 גר' בשר שייטל ,  כתף , אנטריקוט  או סינטה חתוך לרצועות . הכי כדאי לבקש מהקצב .
הכי כדאי בשר טרי , ששונה מאד בטעמו מבשר קפוא .
אם אין לכם כזה קצב כיפי שעושה הכל בשבילכם , אז הנה איך עושים : פורסים את הנתח לפרוסות אורך בעובי 2- 3 ס"מ בניצב לסיבים, ואז חותכים כל פרוסה לרצועות עם כיוון הסיבים. הכי נוח לחתוך את הבשר כשהוא מעט קפוא. צורת החיתוך הזו תבטיח שהנתחים יהיו נעימים לנגיסה בתום ההקפצה הקצרה.
1 כף רוטב סויה
1 כף יין סיני או יין שרי , לי לא היה אז השתמשתי בסאקה . אפשר גם יין אדום.
2 כפיות קורנפלור
1 כף שמן
2 שיני שום קצוצות דק מאד
300 גר' שעועית ירוקה טריה
1/2 כוס מים
1כף רוטב דגים
1/2 כפית פלפל צ'ילי חריף
1/4 כפית פלפל שחור

ההכנה:

משרים את הבשר : בקערה בינונית , שמים 1 כף רוטב סויה, את היין וקורנפלור , מערבבים , מוסיפים את רצועות הבשר , שוב מערבבים היטב . ומניחים לעמוד כ-10 דק' ועד 30 דק' .
מחממים היטב ווק או מחבת רחבה מאד  , מוסיפים את השמן , מחממים שוב .
מוסיפים את הבשר , רצוי בשכבה אחת , כך שלכל הנתחים יהיו במגע עם המחבת . אם יש צורך מטגנים 1/2 מהכמות ואחר"כ את המחצית השנייה.
מטגנים כ-2 דק' , תוך הקפצה/ בחישה עד שהבשר משנה את צבעו ומזהיב מעט .
מורידים לכלי נפרד .
מוקטן 9
לאותו ווק  , מוסיפים עכשיו את השום והפלפל החריף (לא חובה) ,מטגנים מס' שניות .
מוסיפים את השעועית ומטגנים כ-2 דק' . מוסיפים את המים , מכסים את הווק ומבשלים כ 4-3 דק' , עד שהשעועית פריכה אך רכה , והמים מתאדים .
מחזירים עכשיו את הבשר , מוסיפים את רוטב הדגים , עוד כף רוטב סויה ואת הפלפל השחור. עוד בחישה של דקה .
מוקטן 8
מסירים מהאש ומגישים עם אורז לבן  או מלא .
מוקטן 4
בתיאבון  , תעשו חיים ותפסיקו לדאוג 😉

About the author

haya

5 תגובות

הוסף תגובה
  • את כותבת נהדר. אפשר לאכול את המילים.
    נשמע מעולה ואני רוצה להכין את המתכון הזה. אל תצחקי עלי אבל מה זה רוטב דגים?

  • הי פנינה
    רוטב דגים בא בבקבוקים , הכי טוב זה רוטב צדפות . ניתן להשיג בכל סופר במחלקה של דברים מהמזרח . ראיתי גם בסופרסל
    אל תתני לזה לעכב בעדך , אפשר גם בלי , ועדיין יהיה מצוין .
    תודה על המחמאות המחממות לב שלך
    חיה

  • איזה כיף לקרוא אותך! גיליתי אותך לא מזמן ומאז אני לא מפספסת.
    לא מוצאת שעועית ירוקה טריה עכשיו, זה לא של קיץ ?
    מה יקרה עם אעשה עם קפואה ? אני לא ממש חזקה בדחיית סיפוקים בכל הקשור למתכונים…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים