מבשלת חלומות

שנה חדשה ומאפים קטנים של תפוחים

מסורת חג עושה לי נעים בלב , מאפשרת להיצמד לדברים בטוחים וידועים , להתייצב על קרקע בטוחה .

זה מתחיל הרבה לפני החג , כשאנחנו רק דנים בכל מקום בשאלות טריוויאליות , כמו :איפה אתם בחג הזה , מי מארח ? מה את מכינה? אני אוהבת את שיח הנשים הזה .

כשהחג הולך ומתקרב , אני ממש מרגישה ,משב רוח של שלום ,שלווה וקדושת חג . אפילו הסתיו כורת ברית שלום עם החג , ומשב רוח נעים מצנן את החום שעדיין מבקש להלהיט מידי פעם .

בשיעור היוגה , במדיטציה , ביקשתי מהמתרגלים לחשוב על חלום לשנה החדשה , לדמיין אותו מאד מוחשי , ואפילו לתכנן צעדים לביצועו . גם אני חשבתי על חלום משל עצמי , חשבתי שחלום הוא נתיב של תקווה ומתאים מאד לשנה החדשה .

פעם חשבתי שצריך להיצמד לחלומות ריאליים וברי קיימא . היום אני מבינה שמותר לחלום כל דבר ולתת דרור לחלומות שלנו.


מאפים קטנים של תפוחים

הכנתי כמובן את עוגת הדבש המסורתית שלי . הכנתי גם את המאפים האלה , כי תפוח בדבש הוא אחד הזיווגים הכי נפוצים לראש השנה .

התפוחים מתובלים בקינמון , נעטפים במעטה פריך של בצק חמאתי . שילוב שקשה לעמוד בפניו , ומי בכלל רוצה :-))

מה צריך:

לבצק:

  • 200 גר' חמאה רכה
  • 1/3 כוס חלב
  • 2 וחצי כוסות קמח מנופה
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח

ההכנה:

מקציפים את החמאה במיקסר עם וו לישה , מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לתערובת קרמית .

מוסיפים את החלב ומקציפים עוד 1/2 דקה.

מערבבים את הקמח והמלח בקערה נפרדת . מאטים את פעולת המיקסר . מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה , מערבבים רק עד שמתאחד . מפסיקים את פעולת המיקסר .

מעבירים למשטח מקומח קלות . לשים כדקה לבצק .

מחלקים את הבצק לשניים , עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה . אפשר להכין את הבצק מס' שעות מראש ואפילו לילה מראש .

למלית:

  • 4 תפוחים גדולים , אני השתמשתי בתפוחי יונתן , אבל אפשר להשתמש באיזה סוג שרוצים או שיש בבית .
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1 כף לא גדושה קורנפלור
  • 1 כפית קינמון

מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנטנות , מניחים בקערה ומוסיפים את שאר החומרים , כדאי להכין סמוך להכנה , אחרת נוצרים די הרבה נוזלים , אם זה קורה , מסננים את התפוחים כדי שהבצק לא יירטב בזמן המילוי .

לשטרויסל:

 

  • 1/3 כוס + 1 כף קמח מנופה
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כפית קינמון
  • 50 גר' חמאה רכה
  • 1 חפיסה סוכר ווניל

מערבבים הכל בקערה , ויוצרים פירורי בצק על ידי ערבוב החומרים בקצות האצבעות .

מסיימים….

1) מחממים תנור לחום של 175 מעלות

2) משמנים בחמאה , מקמחים מעט , 6 -8 תבניות אישיות .

3) מוציאים מהמקרר מחצית אחת של הבצק , מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעיגול בעובי 1 ס"מ . בעזרת צלחת או כל כלי מידה גדול יותר מקוטר התבנית האישית , קורצים עיגול ומניחים בתבנית , כך ששולי הבצק יהיו מעבר לשפת התבנית .

4) ממלאים במלית עד לגובה 3/4 משפת התבנית

5) מקפלים מעל את שולי הבצק , אבל משאירים את המרכז חשוף .

6) מפזרים מפירורי השטרויסל במרכז . חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק . אם נשאר בצק ומלית , אפשר לקחת תבנית מאפינס לשמן בחמאה , לקרוץ עיגולים קטנים , להניח מלית ולמעלה פירורי שטרויסל .

7) אופים במשך 45 – 50 דק' עד שהמאפים משחימים .

8) מקררים כ10 דק' ומשחררים בזהירות מהתבניות . אפשר עם כדור גלידה ואפשר גם כמו שזה…

About the author

admin

7 תגובות

הוסף תגובה
  • חמודים שכאלה! נראים בדיוק כמו שאני אוהבת-משהו קטן וטוב!
    (התבנית אגב יפיפיה אמיתי!)

    שתהיה לך שנה מתוקה, טעימה, שנת מימוש החלומות ותקוות!
    אלנה

  • את והמתכונים המתוקים תרתי משמע ….כיף גדול להכנס בכל פעם לדפדף כמו בספר מתכונים שווה !!!!לקרוא את האנקדותות הקטנות הסיפורים המקסימים
    אשמח להחזיר לך במתכון שווה משלי אם תרצי
    לילה טוב

  • […] מה שאני הכי אוהבת במאפינס האלה  מעבר להיותם טעימים , רכים ועסיסיים כל כך . היא ההכנה המיוחדת שלהם . אני אוהבת דרכי הכנה מיוחדות ולא שגרתיות . מה עוד שבסוף מבינים למה השלבים האלה היו נחוצים , לתוצאה הסופית .מה צריך:לתפוחים הצלויים ורוטב התפוחים:6 תפוחי עץ בגודל בינוני , מאיזה סוג שתרצו , אפשר גם לערבב.1/4 כפית קינמון 3 יחידות של ציפורן קמצוץ של אגוז מוסקט מגורר.לתערובת המאפינס:2 כוסות קמח מנופה1+1/2 כפיות אבקת אפייה1/2 כפית סודה לשתייה1/2 כפית קינמון1/4 כפית מלח1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד120 גר' חמאה בטמפרטורת  החדר .3/4 כוס סוכר חום2 ביצים גדולות1/2 מיכל שמנת או יוגורט פשוט 1 כוס רוטב תפוחים (מלמעלה)1 כוס תפוחים צלויים לציפוי:1/2 כוס שיבולת שועל2 כפות סוכר חום1/4 כפית קינמון טחוןקמצוץ מלח 2 כפות חמאה רכה מאד  איך: מחממים את התנור ל 200 מעלות .מקלפים את התפוחים , חותכים לרבעים , מרחיקים את הליבה וחותכים לקוביות קטנטנות. בערך 1/2 ס"מ.מניחים את קוביות התפוחים בתבנית גדולה מרופדת בנייר פרגמנט , בוזקים למעלה את התבלינים ומערבבים היטב . חשוב שהתפוחים יהיו מפוזרים באופן שווה על התבנית . אופים עד שהתפוחים מזהיבים מעט , והם רכים בנעיצת מזלג . מערבבים במהלך האפייה כפעמיים .בינתיים מכינים את תערובת המאפינס :מערבבים ביחד את הקמח מנופה , קינמון , מלח , סודה לשתייה , אגוז המוסקט, ואבקת האפייה .מערבבים את תערובת הציפוי , ויוצרים תערובת פירורית עם קצות האצבעות , לא לשים כמו בצק .כשהתפוחים מוכנים , מוציאים את הציפורן , מקררים מעט , מנמיכים את חום התנור ל175 מעלות .שמים את השמנת או היוגורט בכוס מדידה של בלנדר יד  ומוסיפים 1 כוס של  תפוחים . ז"א שיש עכשיו 1 ו1/2 כוסות תערובת . טוחנים בבלנדר יד למחית אחידה .שמים את הביצים והסוכר בקערת הקצפה  ,מקציפים עד שהתערובת אוורירית וקרמית . מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי הקצפה.מפסיקים את פעולת המיקסר  , מוסיפים ידנית את תערובת היוגורט והתפוחים  ואת תערובת הקמח .מוסיפים את התפוחים הצלויים (1 כוס גדושה) או  את כל מה שנשאר , מערבבים בעדינות .משמנים תבנית מאפינס  , אתם בוחרים את גודל המאפינס , תבנית עם שקעים קטנים תניב מספר גדול יותר של מאפינס . שמים את התערובת בגובה 3/4 מנפח השקע . מפזרים למעלה את תערובת הציפוי . אופים עד שמזהיב , בודקים עם קיסם אם המאפינס אפויים , האפייה אורכת בין 25 – 30 דק' , תלוי כמובן בתנור . רכים , טעימים  ועסיסיים ….ואולי תרצו להכין גם את אלה ….. […]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים