מבשלת חלומות

קערית הסושי שלי

אני לא מכינה סושי.

לא כי יש לי משהו עקרוני נגד סושי , נהפוך הוא , אני מכורה לסושי , במסעדות..

למרות שלקחתי קורסים אין סופיים להכנת סושי , עדיין הפוטנציאל נשאר בלתי ממומש . כל המתכונים והידע הנדרש ספונים בבטחה , ליום הגורלי בו אכין סושי לגמרי לבד .

אלא שבינתיים ממש התחשק לי סושי ואז שמתי לב לעובדה שהחשק לסושי

,צף במחזוריות הקשורה לגמרי לעונות השנה . בחורף , הס מלהזכיר .

איך שמתחיל האביב , אוכל קל וצמחוני , נכנס לרשימת הטופ שלי.

כדי להשקיט קצת את הרעש שהתהווה לו בבטן ובראש , ממלמל בלחש ואחרכ' בקול , סושי!!! . הלכתי אל פיצוי הסושי שלי : קערית הכמו סושי .

קערית נחמה שמרגיעה קצת את הרעש הזה ומאפשרת לי להרוויח זמן :-)

אני מודעת לכך שקיימת סכנה , שכל אוהבי האוכל המדמם ינוסו על נפשם.

נכנסים לרשימה גם אלה שיש להם יחסי עוינות נגד טופו . לא שהוא אי פעם עשה להם משהו , אבל הם מראש לא סובלים אותו . יכול להיות שמבחינת יחסי הציבור , עדיף להם להשתייך לקהילת הקרבונרים ?

אבל גם לאלה אני מציעה תקווה במתכון , לכו על פיסות חזה עוף או פרגיות שמנמנות מושרות באיזה רוטב אסיאתי טוב ומוקפצות בקלילות על המחבת .

או מה דעתכם בכלל על פרוסות סשימי של דג טרי , זה טעים וגם טרנדי:-)

קערית כמו סושי

מה צריך:

 

  • 2 כוסות אורז עגול מלא , אורז חום , או אורז רגיל רק למי שחייב .
  • 2 ו 1/2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 10 גבעולי אספרגוס
  • סלסלה של אפונה סינית טרייה
  • לגמרי במקרה הייתה לי גם אפונה טרייה ירוקה , אז הוספתי חופן ממנה , מה שמוכיח שהכל הולך , כי זה היה מאד טעים . אבל זו תוספת לגמרי לא הכרחית .
  • 2 כפות שומשום לבן
  • 1 כף שומשום שחור 
  • 1 כף שומשום וואסבי (שומשום שמצופה בווסאבי ) לא הכרחי.
  • 2 אצות או 2 כפות תיבול לאורז שמצאתי בח"ול :-) , אולי יש גם בארץ?? תיבול נפלא לאורז ומומלץ מאד.
  • 2 כפות מירין
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום גדולות קצוצות דק
  • חתיכה של 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • קובייה גדולה של טופו (250 גר')
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק

לאורז:

שוטפים היטב את האורז , מסננים . שמים בסיר , מוסיפים מים ומלח ומביאים לרתיחה . מנמיכים להבה ומבשלים עד שרך ואין מים , בערך 40 דק' לאורז מלא  ,  משאירים את הסיר מכוסה .

לאורז רגיל , יספיקו 1 ו 1/2 כוסות מים  , ומשך בישול של 20 דק' .

בינתיים מחממים תנור ל 200 מעלות , מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את האצות , אופים כ – 8-10 דק' , האצה מתייבשת קצת ומשנה צבע . מוציאים מהתנור . מקררים מעט ומפוררים לפיסות קטנטנות .

מוסיפים לאורז את האצה המפוררת כף שומשום לבן ואת השומשום השחור מתבלים ב מירין , חומץ אורז , כף שמן שומשום ופלפל שחור גרוס .

הטופו:

חותכים את הטופו לקוביות קטנות , משרים בכף רוטב סויה ומניחים ל10 דק' .

מחממים מחבת , מוסיפים 1 כף שמן זית . מטגנים את קוביות הטופו עד הזהבה מעבירים לנייר סופג .

אספרגוס ואפונה סינית:

קוטמים את ה1/3 התחתון של האספרגוס , שוטפים ומייבשים ב מגבת נייר . חותכים את ראשי האספרגוס , ואת הגבעול חותכים למקטעים של 3 ס"מ  .

אם הגבעולים עבים , חוצים את המקטעים . אם האספרגוס דק , אין צורך לחצות אותם .

מורידים לאפונה הסינית את הסיב שעובר בחלקה הפנימי הקעור בעזרת סכין .

 שוטפים ומנגבים את האפונה.
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה מספיק להכיל את הכל . מוסיפים את השום , הג'ינג'ר ופלפל הצ'ילי , מטגנים כמה שניות ומוסיפים את האספרגוס והאפונה .
 מטגנים על אש גבוהה כ – 2 דק' . מתבלים ב2 כפות רוטב סויה , כף שמן שומשום , כף שומשום לבן ומלח לפי הטעם . מסירים מהאש , כל תהליך הטיגון אמור להיות כ- 3 דק' , כדי לשמור על הפריכות של הירקות .

עורמים קערית באורז , שמים כמות נדיבה של אפונה ואספרגוס , מפזרים טופו ואת הבצל הירוק . אם חסר מלח , מוסיפים עוד כף רוטב סויה .

הצעות לגיוון:
גזר חתוך לג'וליינים דקים

אבוקדו חתוך לפרוסות

נתח טונה צרוב קלות וחתוך לפרוסות דקות .

סשימי טרי

מלפפון ירוק מרוקן מתוכנו , וחתוך אף הוא לג'וליינים .

חתיכות של ג'ינג'ר כבוש

קוביות קטנות של חזה עוף שהושרה ברוטב אסייתי , והוקפץ קלות במחבת
אפונת וואסבי גרוסה.

אפשר ואף מומלץ לאכול את האפונה והאספרגוס כמו שהם.

ובכלל , מה שאתם אוהבים .

 

About the author

admin

10 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים