מבשלת חלומות

קינואה ,אורז בר וירקות עם גרעיני דלעת

חשבתם פעם על כך שהמקרר שלנו משקף אותנו? את האישיות שלנו , ההעדפות שלנו ואת השלב במעגל החיים בו אנו נמצאים.
מקרר לא מסודר
מאורגן למשעי
מלא במזון של תינוקות
מקרר ריק .
או כזה שיש בו המון אוכל בריא ,שקיות של אורז ודגנים ,פירות וירקות.
מקרר מלא בדברי מתיקה… ועוד המון…
המקרר שלי הוא מהסוג הראשון . המון שקיות של תבלינים ,כל מיני סוגים של אגוזים , דגנים , צנצנות על צנצנות של ממרחים , רטבים . קמחים , גבינות … פירות וירקות , וודאי שכחתי שם משהו.
נכון יש לי תכונת אגירה הנובעת בחלקה מהיותי דור שני לניצולי שואה עם כל המשתמע מכך … אך זו אינה הסיבה היחידה . אני אוהבת שיש לי הכל בנמצא ,כך שאם תעלה בי הגחמה להכין משהו … שום דבר לא יעכב אותי , וודאי לא חסרון של מצרך זה או אחר.
משפחתי תמיד אומרת שהמקרר שלי " מפחיד " . הם תמיד חוששים שלקיחת מצרך אחד ,תגרום לתגובת שרשרת , וכל המצרכים ימצאו את דרכם אל הרצפה :-))
אני לעומת זאת יודעת בדיוק היכן כל דבר מונח ,גם אם הוא נמצא במעמקי המקרר. טוב ,למעט אותה גבינה שקניתי לפני כחודש , וכשמצאתי אותה היא כבר לא הייתה ראויה לשימוש…
בתוך ה"בלגן " הזה , יש סדר שברור רק לי , כמובן . אני אפילו מגדילה לעשות ומציינת על כל מוצר את תאריך התפוגה שלו .
לפני נסיעה לחו"ל ,אני מרוקנת את המקרר . אוהבת את הריק והנקי הזה . הכל מאורגן וצנוע , נקי ומינימליסטי .
חושבת שאולי עדיף מעט מכל דבר ולא הרבה מידי , המלווה תמיד בתחושת פספוס שעל כל בחירה ,הפסדנו אחרת….
בכל פעם שאני ניגשת למקרר כדי להכין משהו לאכול , עומדת אובדת עצות מול הצורך להחליט במה להשתמש הפעם …שומעת את המצרכים ממש קוראים אלי "אני ,אני ,קחי אותי ! אני הייתי כאן קודם!!!"
שלל הירקות שמצאתי הפעם , הוביל אותי להחלטה על הכנת המתכון המדהים והמיתולוגי של "אורנה ואלה" .
אלא שהפעם במקום להכין עם אורז רגיל ואורז בר ,הכנתי עם קינואה ואורז בר.

אפשר להכין כמובן רק עם אורז רגיל ,וירקות שיש לכם. אני ממליצה בפעם הראשונה להכין את הירקות כמו במתכון , ולא לדלג על שום שלב. ניסיתי לקצר תהליכים ולא יצא כמו במסעדה. הקפדה על השלבים ,תביא לתוצאה של ירקות ברוטב ארומתי וסמיך . כמובן שגרעיני הדלעת הם חובה!!! . הם מעניקים תוספת טעם וקראנצ'יות . רק היזהרו לא לחסל אותם לפני , במהלך ואחרי הארוחה.
 

קינואה ,אורז בר וירקות עם גרעיני דלעת.

מצרכים:
 
  • 1/2 כוס שמן.
  • 2-3 בצלים חתוכים לקוביות גדולות.
  • 250 גר. שעועית ירוקה ללא קצוות.
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות.
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ.
  • 5 שיני שום פרוסות.
  • 1/2 דלורית (1/2 ק"ג) חתוכה לקוביות בגודל 3 ס"מ.
  • 2 קישואים (מהסוג הירוק כהה) חתוכים לאורכם ל4 ואח"כ חצויים .
  • 1/2 חציל גדול חתוך לקוביות של 3X 4 ס"מ.
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות של 3 ס"מ.
  • 2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות (חורצים X על העגבניות , יוצקים מעל מים רותחים ,משהים ל1 דקה . הקליפה יורדת בקלות).
  • 3 כפיות מלח או פחות ,לטעמכם.
  • 1 כף סוכר.
  • פלפל שחור גרוס.
  • 1 כף רסק עגבניות.
  • 1 ו 1/2 כוסות מים.

ההכנה:
מסדרים את הירקות החתוכים והשטופים על משטח העבודה .

מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות).
מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח.
מטגנים את הירקות לפי הסדר הזה: בצל , שעועית ירוקה ,פלפלים ושום ,דלורית ,זוקיני וחציל . במרווחי זמן של 4-5 דק' בין ירק לירק כך שכל ירק בתורו מקבל טיגון קל ,לפני הוספת הירק הבא אחריו. מערבבים מידי פעם.
מוסיפים את תפוחי האדמה ואת העגבניות ,המלח ,הסוכר ופלפל שחור ומערבבים היטב.
מבשלים עוד דקה או שתיים ומוסיפים את רסק העגבניות. מבשלים עד שהרסק מתאחד עם השמן והירקות.

מוסיפים את המים ,עד לגובה 3/4 של הירקות. מביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה מאד ,מכסים ומבשלים כ-1/2 שעה.
טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים את הירקות לתנור. אפשר להעביר בעדינות לתבנית רחבה שתכיל אותם בשכבה אחת , ויוצקים את הרוטב . אופים כ – 40 דק' או עד שהירקות משחימים. אני השארתי בכלי שהכנתי ויצא מעולה.

אורז בר וקינואה.
1/2 כוס אורז בר .
שוטפים היטב ,ממלאים במים עד לגובה 3 ס"מ מעל האורז ומבשלים כמו פסטה .עד לדרגת אל –דנטה . האורז קצת נפתח והתוכן הלבן מבצבץ מעט החוצה. כ – 20 דק'.

1 כוס קינואה.
שמים בסיר קטן את הקינואה , מוסיפים 1 ו1/3 כוסות מים , 1 כפית מלח וכף שמן.
מביאים לרתיחה ,מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים לגמרי.
משאירים מכוסה עוד 10 דק'.
"מאווררים" בעזרת מזלג את הקינואה.
לחילופין אפשר להכין אורז רגיל.
מערבבים את הקינואה (או האורז) עם אורז הבר.

גרעיני הדלעת הממכרים:

  • 30 גר. חמאה.
  • 1 כוס גרעיני דלעת.
  • מלח לפי הטעם.
  • פלפל שחור גרוס.

ממיסים את החמאה במחבת רחבה . מוסיפים את גרעיני הדלעת.
מתבלים במלח ופלפל ומטגנים על להבה בינונית תוך כדי טלטול המחבת ,עד שהגרעינים משנים את צבעם לירוק –זהוב והם קלויים.

ההגשה:
מניחים בצלחת מרכזית , או בצלחות אישיות את הדגן (אורז או קינואה) שבחרנו . משטחים בעדינות . מניחים מעל את הירקות ומפזרים גרעיני דלעת.
טעים ביותר ושווה כל דקה של הכנה!!!!

About the author

admin

4 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים