מבשלת חלומות

קולסלאו אסיאתי

 
 
 
 

חוויות טיבן להתעצם , כשהן מערבות את כל החושים.

כזה היה הביקור האחרון אצל סער , ריני והזאטוטים , טרם שובם לארץ משמפיין אשר באילינוי , מרחק נסיעה "סבירה" של שעתיים וחצי משיקגו.

הגעגוע לכולם היה בלתי מדיד , הצפייה לחופש , והאזור המקסים בו הם התגוררו , ריגשו והציפו אותי בתחושה מתוקה של ציפייה.

במרחק של שלוש שנים , אני זוכרת את שדות התירס האין סופיים ואת השקט…

שקט עצל של קיץ , בטלה , וזמזום דבורים שהעמיק את תחושת הנמנום , והרגיש כמו שהייה במדיטציה ארוכה ומתמשכת. ללא שום רצון להיחלץ מתוכה…

הנימוס ומאור הפנים של התושבים , שם במרכז ארה"ב , הוציאה את המיטב שבי וגרמה לי להלך בארשת פנים שבעת רצון ומחויכת , מקדימה :how do you do לכל עובר אורח .

האוכל היווה אף הוא משקל נכבד בהצפת החושים . ריני אף הבטיחה " אני מתכוונת להכין המון דברים טובים שלמדתי כאן"….

אחד הדברים שהובטחו , היה סלט חסה ואטריות , מין קולסלאו אסיאתי .

בתחילה פקפקתי קצת במפגש הזה בין חסה ואטריות. אבל ברור שנשביתי מיד , והפצרתי בה להכינו יום יום .

אכלנו את הסלט הזה , עם כנפי עוף שמנמנות שנטבלו ברוטב אסיאתי ונצלו על גחלים , עם שרימפסים ענקיים שנצלו אף הם בשריונם , פיצחנו אותם , מלקקים אצבעות , וגם עם סתם עוף ותפוחי אדמה בתנור , הסלט היה טעים גם עם התירס המתוק והבלתי אפשרי של שדות שמפיין…
חיסלנו קערות של הסלט הטעים הזה.

כדי להבטיח את המשך העונג , דהרתי ל וולמארט וקניתי ממש בפרוטות מלאי של חבילות כאלה, מפנה לשם כך רבע מזוודה . זורקת החוצה פריטי בגדים שרק נקנו .

כשמלאי האטריות אזל , עברתי למה שמצאתי …

בינתיים הסלט הזה משתנה כל הזמן , את החסה החלפתי בכרוב פרוס דק .

את הרוטב קצת שיניתי , כי לאטריות משם הייתה מצורפת שקית רוטב שהוספה לשאר מצרכי התיבול .

אני יכולה לאכול את הסלט הזה כארוחה , אבל הוא נפלא כתוספת לבשר.

אפשר לשנע אותו לפיקניקים .

חשוב להוסיף את הרוטב סמוך לארוחה , כדי לשמור על הירק קראנצ'י.

מובטח לכם שהסלט הזה יהיה אחד מנכסי המטבח שלכם.

מצרכים:

אפשר להכפיל כמויות . הכמות שאביא טובה ל4 אנשים מנומסים ולא רעבים במיוחד.

  • 1/2 כרוב לבן . חותכים לשניים וכל רבע פורסים דק מאד בסכין חדה וטובה. אפשר גם במעבד מזון . אפשר גם להוסיף או להשתמש במקום : בעלי חסה פריכים ויבשים , כרוב אדום.
  • 1 חב' קטנה אטריות אינסטנט . יש אריזות כאלה שמכילות 4 חב' קטנות ויש כמובן גם חבילות בודדות.
  • 1/4 בצל סגול פרוס דק , ולהפריד לטבעות.
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים.
  • 1/4 צרור כוסברה. לשטוף ולקצוץ דק.
  • 1/4 צרור פטרוזיליה , לשטוף ולקצוץ.
  • 1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ דק (לא הכרחי)
  • 1/4 כוס שומשום קלוי במחבת יבשה.
  • 1/4 כוס גרעיני חמניות קלויים במחבת יבשה.
  • אפשר גם: בוטנים מלוחים , קלופים וקצוצים. אגוז י קשיו מלוחים וקצוצים ומה שבא..
  • 1/3 כוס חומץ
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן
  • מלח לפי הטעם כ – 1 כפית .

ההכנה:

מנחים את הכרוב הפרוס דק בקערת הגשה.

מבשלים את האטריות במים רותחים כדקה , לא לבשל יותר מידי.

שוטפים , מסננים , מקררים ומניחים מעל  הכרוב .

בסיר קטן מביאים את החומץ והסוכר לרתיחה , מוודאים שהסוכר נמס.

יוצקים מעל הכרוב והאטריות , מערבבים.

מוסיפים את שאר הירקות הקצוצים והבצל הסגול.

מוסיפים את השמן והמלח. מערבבים בעדינות.

מפזרים מעל את השומשום וגרעיני החמנייה.

טועמים , מתקנים תיבול.
שיר שמביא לי געגוע לקיץ ולתקופה ההיא…

About the author

admin

6 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים