מבשלת חלומות

צלי כבדי עוף ותפוחי אדמה של אמא

בגיל 11 לערך , חשבתי שכשאגדל אוכל כבד עוף כל ימי חיי .

כבד עוף היה מצרך יקר באותם ימים וכדי לאכול ממנו , עדיף היה ללכת למסעדה . כן זה היה מאותם מקרים נדירים , שלאכול בחוץ , השתלם יותר מאשר לאכול בבית .

בכל מוצאי שבת , הורי ואחותי הקטנה , שמו פניהם למסעדה , כדי שאחותי תאכל כבד .

היא סבלה מאנמיה , ועל דעת כל מומחי אותה התקופה , כבד אמור היה לספק לה את מירב הברזל , לו היא הייתה זקוקה .

אני ואחיותיי נותרנו מאחור …. (כן זה הזמן לדמעות השתתפות ונגינת כינור ענוגה ברקע)

כשהרחמים העצמיים שטפו אותי , נשבעתי שכאשר אעמוד ברשות עצמי , אוכל כבד , ללא הכרה .

בתחילת נישואיי , ניסיתי למלא לעצמי את אותה הבטחה , אבל עד מהרה , הכבד היה לי לזרא . ואפילו הצלחתי לפתח רגשות הזדהות עם אחותי , שנאלצה לאכול אותו למען בריאותה .

אחד המתכונים אותם אימי הכינה לעיתים נדירות , היה כבד עוף עם תפוחי אדמה .

היום אני מבינה שכך היא הצליחה "למתוח" את התבשיל , ולהכין המון אוכל מקצת כבד.

לאורך השנים, הכנתי את המנה הזו המוני פעמים , לא בגלל המחיר , אלא בגלל הטעם . כולם אהבו אותו מאד .

לימים הדעות היו חלוקות על ערכו התזונתי  של הכבד . אך אנו שמרנו אמונים למתכון הנהדר הזה של אימי .

צלי כבדי עוף ותפוחי אדמה של אמא

הוא משובח , טעים מאד ואחד הקלים להכנה שאני מכירה.

מה צריך :

  • 500 גר' כבדי עוף , נקיים .
  • 5 תפוחי אדמה בגודל בינוני או 3 גדולים
  • 1 בצל גדול מאד קצוץ גס.
  • 2 שיני שום קצוצות גס
  • 1/2 – 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס (תוספת שלי)
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף
  • 3 – 4 כפות שמן קנולה.
  • מלח לפי הטעם.

ההכנה :

חותכים את כבדי העוף ל 3 – 4 חתיכות , שוטפים ומסננים היטב .

מקלפים ושוטפים את תפוחי האדמה , פורסים לפרוסות עגולות דקות מאד , בעובי של 3- 4 מ"מ , גג 1/2 ס"מ.

מחממים מחבת גדולה , רצוי טפלון . מוסיפים את השמן , מחממים 1/2 דקה ומצרפים את הבצל .

מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה , מוסיפים את כבדי העוף , השום ומטגנים עד סגירתם והשחמה קלה .

.

זה הזמן להוסיף את תפוחי האדמה , מערבבים היטב . לא להיזהר יתר על המידה , גם אם תפוחי האדמה נשארים לא אחידים ו"נשברים" זה יופי , ורק תורם לתבשיל.

מוסיפים את התבלינים . לא מוסיפים מים!!!!

מכסים , מנמיכים את הלהבה , ללהבה נמוכה . ומבשלים כך ללא מים .

מידי פעם מנערים את המחבת , ואף מערבבים ערבוב עדין כזה עם כף .

זמן הבישול נע בין 20 דק' ל 30 דק' , תלוי בעובי תפוחי האדמה.

כדי לשמור על עסיסיות הכבדים , רצוי שעובי תפוחי האדמה יהיה דק ככל האפשר.

ניתן להוסיף רק אם מוכרחים 1/4 כוס מים .

אפשר לצרף למנה  את הסלט  הזה שיהווה חגיגה של טעמים עם כבדי העוף.

About the author

admin

10 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים