מבשלת חלומות

פריז מון שרי

פריז מוקטן 1לפריז אני לא נקלעת במקרה , או כי כך יצא , או כי יש לי רק 3 ימים חופש ואני צריכה לבחור .
פריז היא מולדתי השנייה , למרות שלא נולדתי בה . אני רק אימצתי אותה כשנייה שלי .
פריז דוחה  נסיעה לכל מקום אחר בעולם . ולאלה ששואלים לא נמאס לך ? אני עונה שבחיים לא !!! ולפעמים זה נשמע לי כמו כפירה .

צילמתי המון שם בפריז , ושמרתי .
גם כי לא היה לי דחוף כל כך לחלוק וגם כי עדיין הייתי שם בליבי ואני תמיד צריכה קצת להתרחק , כדי להתקרב יותר אחר כך.
לפעמים צריך להרחיק בין החוויה ובין הדיבור עליה . אין נוסחה כמה להרחיק , אבל צריך .

בשבילי למשל ההרחקה יוצרת איזון . כשאני באטרף של החוויה , אני רק מרגישה.

אני מרגישה כמו אלה שלוקים במאניה  , הכל וורוד ,גדול , בומבסטי , כל החושים משתתפים בחגיגה.

כשהכל נרגע , השכל מעבד הכל לחוויות מזוקקות ועדינות יותר , ונותן אפילו שמות לרגעים האלה .

נכון הזיכרון עכשיו מקטין או מגדיל את האירועים , אבל מה לעשות , ככה זה עם פרופורציות .

עכשיו אני גם מוצאת את הקול שלי ויכולה לסדר  את המשפטים בראש ברהיטות גדולה יותר .
מאחר ואני צריכה ורוצה לשתף בכל כך הרבה , אני מעדיפה לחלק את הפוסט הזה לעוד פוסטים , אולי רק עוד אחד , אולי יותר , אני לא יודעת .
עכשיו נסדק בה סדק   בפריז שלי , והיא נכתמה בדם . אנשי טרור ופחד פצעו אותה . אז עכשיו גם מרגיש לי דחוף לפאר אותה .
בדיוק היום (19/12) שמעתי שחוגגים בפריז 100 שנה לאדית פיאף . ואני שמחה שיש להם את אדית פיאף כדי לחגוג עכשיו .

כמה טיפים שמרגישים לי ממש נחוצים .

יכול להיות שחלק מכירים ולחלק זו תהיה עזרה גדולה.
פריז כידוע מחולקת לרבעים ותמיד היה לי חשוב  לדעת באיזה רובע אני נמצאת .
אז דעו לכם שבכל כתובת , מופיע המיקוד , הסיומת של המיקוד הוא מס' הרובע . לדוגמא 006  , אתם מכוונים לרובע השישי .
לפני הנסיעה , תורידו את האפליקציה השווה : paris by metro  .
בסביבת אינטרנט , חפשו את תחנת המוצא שלכם , תקלידו את תחנת היעד , ותקבלו בדיוק את הפרטים איך להגיע , תחנות בדרך , תחנות החלפה , ואפילו כמה זמן תארך הנסיעה .אני מצלמת את המסלול , ואז זה זמין לי גם ללא אינטרנט.
בפוסט הזה אני אכתוב בעיקר על מסעדות , כי זה הכי מעניין בפריז  , עקבתי אחר המלצות , ואחרי בלוגים שאני מחזיקה מהם שווים  . למדתי דבר אחד , חשוב ומאד משמעותי .
לא כל המלצה , אפילו ששיש עליה קונצנזוס של כל מי שכותב עליה . היא בהכרח לטעמכם . המון פעמים לא הבנתי על מה המהומה , והמון פעמים זו הייתה מסעדה להתעלף …
אתם יוצאים בערב למסעדה , תעשו לעצמכם טובה ותקחו מונית שתביא אתכם עד פתח המסעדה , אל תתחילו להיות לי עניים כשאתם הולכים למסעדה יקרה , תחגגו עד הסוף .
כלל נוסף וחשוב מאד !!!! נא לעשות שיעורי בית ותחליטו מראש איפה בא לכם לאכול , תעשו סקר אינטרנטי , ותבחרו לפי טעמכם . עשיתם כך ?  עכשיו רק צריך לתכנן , להזמין מראש  . אל תתלו את מזלכם על נראה מה יהיה כשנגיע . זה יכול לקרות , אבל גם מפח נפש ,היא אפשרות  סבירה מאד .
באשר להזמנות בטלפון ,  עקבו אחרי האימייל שלכם . רוב המסעדות מבקשות אישור על הגעה למסעדה , ביום ההזמנה .  הם מבקשים את האישור עד שעה מסוימת .
אחרת ההזמנה בטלה !!!

paul bert

המסעדה שהכי נהניתי בה , ותמיד אחזור אליה .   לא משנה כמה פעמים אהיה בפריז.
מסעדת ביסטרו של פעם , אבל כמה טעים שם , הקינוחים מרהיבים והיין נהדר .
האווירה היא של ביסטרו אמיתי . בכל פעם שאני בפריז , אני נוהגת לאכול שם פעמיים .
אם אני צריכה לבחור מסעדה שאסור לכם לפספס , זו תהיה הביסטרו של פול ברט .
התפריט מופיע על לוח גדול , והוא מובא אל השולחן , שם המלצר מסביר על מה יש באותו יום . יש תפריט באנגלית .
רשימת היינות נהדרת , והיא מתומחרת במחיר מאד סביר .
בכלל ארוחה של 3 מנות עולה כ-50  יורו , לפני התשר . בשום פנים ואופן לא לדלג על קינוח !!!!!!
הקינוחים שם נחשבים להכי טובים בפריז .
היינו שם פעמיים בביקור האחרון  .
בביקור הראשון חלקנו שתי מנות ראשונות :
פריז מוקטן 2
פאטה כבד גס וכפרי , שהוגש עם לחם כפרי וחם  , חמאה רכה שהוגשה אף היא , השלימה כל ביס  מהטריאדה הזו לכדי שלמות .

פריז מוקטן 3
סלט קלאמרי וראשי קלאמרי מושלם , בכלל המילה מושלם תחזור בפוסט הזה , פעמים רבות ..
למנה עיקרית  :
פריז מוקטן 4
דג סול  טרי שטוגן בחמאה , כמו גם תפוחי האדמה הרכים ומלאי הטעם שהצטרפו לדג .
פריז מוקטן 5
זו הייתה המנה שלי , ממש היה קשה לי לחלוק בה .. דג שטוגן לכדי שלמות , מלווה בראגו פטריות  עם רוטב סמיך ושמנתי . בביקור השני , רציתי את אותה מנה , אך לשווא …
לקינוח לקחנו שתי מנות ענקיות , שלא הצלחנו לגמור .
פריז מוקטן 6

פארי ברסט , כל מילה מיותרת ..
פריז מוקטן 7
סופלה גרנד מרנייה , שנותנת פייט לכל הסופלה באשר הם .
עכשיו אתם מבינים למה היינו זקוקים לביקור שני , לא יכולתי לעזוב את פריז , לולא הביקור הזה .

סקאלופ צלויים פלפלים בשמן זית , עם כוסברה

סקאלופ צלויים עם פלפלים בשמן זית , וכוסברה.

צלע חזיר צלוייה , עם תפוחי אדמה

צלע חזיר צלויה , עם תפוחי אדמה.

תמונה לא כל כך מוצלחת , שלא משקפת את יפי המנה , קונכיות שבכל אחת היה נתח סאקלופ צלוי בחמאה ושמן זית . עם פטריות שונות , בעיקר בלטו בטעמן , פטריות השונטרל . מנה נוטפת קלוריות וטעימה עד אין קץ . במרכז היה פירה אלוהי כמובן .

תמונה לא כל כך מוצלחת , שלא משקפת את יפי המנה , קונכיות שבכל אחת היה נתח סאקלופ צלוי בחמאה ושמן זית . עם פטריות שונות , בעיקר בלטו בטעמן , פטריות השונטרל . מנה נוטפת קלוריות וטעימה עד אין קץ . במרכז היה פירה אלוהי כמובן .

כאן אפשר לראות את השלולית שנותרה ..

כאן אפשר לראות את השלולית שנותרה ..אם הייתי מעזה , הייתי טובלת בה קצת לחם .

טארט טאטן קרמלי ומשובח , הכי מושלם שאכלתי מעולם.

טארט טאטן קרמלי ומשובח , הכי מושלם שאכלתי מעולם. עם קרם פרש נוסף לכל ..

חייבת עוד תמונה..

חייבת עוד תמונה..

rue Paul Bert 18
רובע  ה – 11
Tel. 01 43 72 24 01.
M: Faidherbe-Chaligny or Charonne.
פתוח משלישי – עד שבת (כולל)
אני הצלחתי להזמין מקום רק בטלפון  . וההזמנה היא קלה מאד . הם לא מבקשים אישור לפני ההגעה .

spring

מסעדה נוספת שאהבתי מאד.
מסעדה פריזאית מוקפדת , עם גינונים קטנים ומפנקים . אוכל נהדר , יקר . חובה להזמין מקום מראש .
המסעדה קטנה . התפריט הוא prix fixe שמשמעותו  אין אפשרות לבחור .  כשהמלצרית שמעה שאנחנו מישראל , מנה שהייתה מבשר ארנבת , הוחלפה למנת דג משובחת .  התפריט נקבע לפי עונות השנה , הביקוש למסעדה גבוה מאד .
בראש המסעדה נמצא השף , Daniel Rose אמריקאי במוצאו שהחליט לפתוח  בפריז מסעדה .
השף נוכח במסעדה , אין מנה שיוצאת מהמטבח , לפני ביקורת מאד קפדנית שלו . לא אחת שמענו אותו בחלל הקטן מרים את קולו על אחד המתמחים , וזה נותר נזוף ומושפל עיניים .
לפעמים היה נדמה לי  , שכל ההצגה נועדה רק בשביל הסועדים .
מחיר תפריט הטעימות הוא 76 יורו , ללא יין וללא תשר .

 מרק ירקות זך ונהדר עם נתחים מעודנים של דג haddock , שהוא דג של מים מלוחים .

מרק ירקות זך ונהדר עם נתחים מעודנים של דג haddock , שהוא דג של מים מלוחים . את זה קיבלנו לפתיחה . כמובן עם לחם משובח , חמאה ויין שבחר לנו הסומלייה של המסעדה .

סקאלופ , קוביות של תפוח עץ ירוק , קרם כרובית שהונח למטה , יחד עם קרם פרש וקוויאר . אני חושבת שזו המנה הכי מושלמת שהייתה בארוחה .

סקאלופ , קוביות של תפוח עץ ירוק , קרם כרובית שהונח למטה , יחד עם קרם פרש וקוויאר . אני חושבת שזו המנה הכי מושלמת שהייתה בארוחה .

 מרק דגים עדין מאד עם פטריות כמהין , דג מולית אדומה ודלעת , איזה כישרון..

מרק דגים עדין מאד עם פטריות כמהין , דג מולית אדומה ודלעת , איזה כישרון..

זו המנה שהוחלפה לנו , דג צרוב עם סלק צלוי ורימון

זו המנה שהוחלפה לנו , דג צרוב עם סלק צלוי ורימון

לקינוח קבלנו 3 מנות , שתיים הוגשו לנו יחד כדי לאזן טעמים , הראשונה : סורבה של קלמנטינה עם פלח קלמנטינה צלוי , וערמונים מיובשים ומתוקים, יאמי

לקינוח קבלנו 3 מנות , שתיים הוגשו לנו יחד כדי לאזן טעמים , הראשונה : סורבה של קלמנטינה עם פלח קלמנטינה צלוי , וערמונים מיובשים ומתוקים, יאמי

קרם גבינת עיזים עם פירות ודבש

קרם גבינת עיזים עם פירות ודבש

טארט שוקולד וקרמל

טארט שוקולד וקרמל

לא די בכל הקינוחים , אז קינחנו גם ב Canelé

לא די בכל הקינוחים , אז קינחנו גם ב Canelé

השף , דניאל רוז משגיח על כל מנה

השף , דניאל רוז משגיח על כל מנה

Address: 6 rue Bailleul, 75001
Nearest transport: Louvre-Rivoli (1)
Hours: Dinner, Tuesday-Sunday
Reservations: Book many weeks in advance
Telephone: 01 45 96 05 72
פתוח משלישי עד שבת (כולל שבת)
הנה קישור למסעדת spring

verjus

מסעדה קטנה שנחבאת באיזו סימטה , ספק אם היינו מוצאים אותה , ללא מונית שלקחנו עד לפתח המסעדה .
התחושה במסעדה חמה מאד ,  ויש הרגשה כאילו מתארחים בסלון הביתי של המארחים .
שרות נהדר , אוכל מרהיב . גם כאן התפריט הוא prix fixe   . כל מנה הייתה שלמות בפני עצמה.
מסעדה יקרה .  אבל שווה כל יורו .   המחיר הוא כ- 70 יורו לכל המנות +תוספת של 60 יורו לתפריט יינות .  אנחנו הוזלנו את העלות ושתינו רק שתי כוסות יין שנבחרו עבורנו .
הזמנה מראש חובה !!!
גם כאן השפים הם זוג אמריקאים שבאו לבשל בפריז , הם התחילו בביתם בארוחות מסוגננות שהוזמנו מראש . אז קראו להם Hidden Kitchen .
במשך הזמן הם פתחו את המסעדה , למטה יש בר יין שאליו אין צורך להזמין מקום מראש .
הזוג גם פתח מסעדה נוספת שנקראת Ellsworth . גם עליה בהמשך …
לצערי הרב , התמונות לא עלו יפה בגלל החושך במקום . אבל אני מזכירה את המסעדה , כי פשוט אסור לדלג עליה.
מחיר לתפריט טעימות ולערב מקסים  , 90 יורו לאדם , ללא יין וללא תשר .

ברווז קונפי ומשחק מרקמים של סלק

ברווז קונפי ומשחק מרקמים של סלק

חזה ברווז צלוי , שורש סלרי מעושן וכרוב סגול מוחמץ , שילוב מרהיב של טעמים

חזה ברווז צלוי , שורש סלרי מעושן וכרוב סגול מוחמץ , שילוב מרהיב של טעמים

שורש סלרי צלוי נהדר , בקרקעית נחה לה שלולית קטנה של שמנת home made

שורש סלרי צלוי נהדר , בקרקעית נחה לה שלולית קטנה של שמנת home made

קלמרי , ניוקי , וצ'יפס משורש פטרוזיליה

קלמרי , ניוקי , וצ'יפס משורש פטרוזיליה

דג שד הים על רוטב דלעת וגרעיני דלעת מתובלים

דג שד הים על רוטב דלעת וגרעיני דלעת מתובלים

פיסת עוגת לימון , לימון קארד ,קרם אינגלז לימון וסורבה פטל. כל המנות היו מופלאות ושילוב הטעמים מאד הרמוני , ארוחה מרגשת

פיסת עוגת לימון , לימון קארד ,קרם אינגלז לימון וסורבה פטל. כל המנות היו מופלאות ושילוב הטעמים מאד הרמוני , ארוחה מרגשת

Address: 52 rue de Richelieu, 75001
Nearest transport: Pyramides 7, 14)
Hours: Dinner, Monday-Friday
הזמנה דרך האתר , הייתה טובה.
הנה קישור לאתר של verjus

 

בפוסט הבא עוד על מסעדות , ופטיסרי   שוות .

About the author

haya

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים