מבשלת חלומות

עוגת תפוזים וקוקוס

הזמן רץ במהירות מסחררת , משאיר אותי תוהה לפעמים לאן הוא ממהר?

האם אין דרך ללחוץ על השהייה ,ולתת לאירועים להתנהל קצת יותר בעצלתיים? אירועים גלובליים מתערבבים באישיים , ללא יכולת להתעכב ולהתבונן עליהם ,לעבד אותם ואולי ללמוד דבר אחד או שניים. אולי זו הסיבה לעובדה שלאחרונה , אני מידי פעם מתרפקת על העבר….

על טעמים וזיכרונות …. חושבת שלמה שהיה פעם , יש כוח להגיד לנו משהו על מה שיהיה?

חוזרת מידי פעם למאכלים של לפני שנים , כל אחד מהם קשור לאיזה זיכרון… כמו למשל העוגה שהכנתי ,זאת שכנראה "כיכבה" בכל בית. מי שהזכירה לי את העוגה שנשכחה ,הייתה חברתי רחל , הנאמנה רוב הזמן למקורותיה ,ולמתכונים של פעם.

העוגה הזו נקשרת לי בזיכרון , עם חבורת דודות פולניות , שמסבות סביב שולחן ,ערוך כיאות . עם כלי פורצלן ,כמובן!!! הן אוחזות בספל התה בעדינות מעושה , עם זרת זקופה ,כמו שכתוב בספר הנימוסים הפולני.

לכל אחת פיסת עוגה מדודה בצלחת , הן חותכות בה בכפית ( מה חשבתם ,ככה סתם ביד ,שומו שמיים!!!) . מתענגות על הטעם ,תוך שהן מצקצקות בשפתיים " אוי כמה שזה טוב הרעל הזה" . וזאת יש לדעת אצל הפולניות , אין טוב ללא רע. כי איך אפשר ליהנות אם לא סובלים קצת ???

העוגה נפלאה בפשטותה ,רכה וספוגה במיץ תפוזים , הקוקוס משתדך היטב עם מרירות התפוזים , וגם מעניק מראה של פתיתי שלג מעל העוגה . קליפת התפוז למעלה ,היא מגע עכשווי שמשלב בין העבר להווה.

לעונג הזה תידרשו לרשימת המצרכים הבאה:

לעוגה:

  • 6 ביצים גדולות.
  • 1 ו 1/2 כוסות קמח תופח. אם אין , משתמשים בקמח רגיל ומוסיפים 1 כפית אבקת אפייה.
  • 3/4 כוס סוכר.
  • 1 שקית סוכר ווניל.
  • 1 כוס שמן.
  • 1 כוס מיץ תפוזים.
  • 1 כוס פתיתי קוקוס +1/2 כוס לקישוט מעל העוגה.
  • קליפת לימון מגורדת מלימון שלם.
  • קליפת תפוז מגורדת מ- 2 תפוזים.

ההכנה:

מפרידים בין חלמונים לחלבונים.

מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר ,לקצף יציב מאד. מעבירים לקערה נקייה.

מקציפים את החלמונים עם שאר הסוכר , לתערובת קרמית ובהירה.

מוסיפים את גרידת הלימון והתפוז.

מוסיפים את הנוזלים (שמן ,מיץ תפוזים) לסירוגין עם הקוקוס והקמח ,לתערובת החלמונים.

מוסיפים את תערובת החלבונים ,בפעמיים ,בעדינות ובתנועת עטיפה.

מעבירים לתבנית משומנת עם חור באמצע , בנפח 10 כוסות בערך.

אופים בחום של 175 מעלות ,עד שקיסם יוצא יבש , כ45 דק' – שעה.

לסירופ:

  • רצועות דקיקות מ-2 תפוזים , קולפים עם קלפן ,רצועות רחבות מקליפת תפוז , את הרצועות חותכים לרצועות דקיקות.
  • 1 כוס מיץ תפוזים.
  • 1/2 כוס סוכר.

שמים את המיץ ,הסוכר ורצועות התפוז בסיר קטן.

מבשלים עד שמצטמצם והופך לסירופ סמיך.

את קליפות התפוז מוציאים מהסיר ומייבשים בצלחת.

מקררים את העוגה כ – 15 דק' ,ומשחררים מהתבנית ,הופכים על צלחת רחבה והופכים פעם נוספת לצלחת עם שוליים מעט גבוהים.

יוצקים את מיץ התפוזים החם על העוגה ,וחלק גם בתחתית הצלחת . כך שהנוזלים יספגו מעל העוגה וגם בבסיסה התחתון.

מפזרים את מחצית כוס הקוקוס הנותרת ,על העוגה.

מקשטים בקליפת התפוז.

אוכלים בהנאה מבלי לצקצק על מר גורלכם….

About the author

admin

25 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים