מבשלת חלומות

עוגת שלוש שכבות-קוקוס ושוקולד -הכי פסח!

לפני יומיים הייתה לי חוויה מאד מיוחדת שנתנה לחג השנה משמעות מעט שונה.
סיימתי להעביר שיעור יוגה בקיבוץ דתי בדרום הארץ. התלמידות שלי הציעו לי לראות כיצד מכינים מצה שמורה. הן סיפרו שהפעם האחרונה בה הם הכינו מצה שמורה הייתה לפני שבע שנים.השנה החליטו לחדש את המנהג.
כל כך שמחתי והתרגשתי ממה שראיתי שהרגשתי צורך לחלוק איתכם את החוויה. לצערי לא לקחתי מצלמה, כי לא הייתי מוכנה אבל אנסה לתאר בדיוק מה ראיתי ואתם תנו דרור לדמיונכם.
בתוך אולם גדול הם הקימו מבנה קטן מעץ ,שם עמד בחור גדול ולש בקערה בצק העשוי מקמח ומים ,בסמוך אליו היה שולחן ארוך שהמשיך עד קצה האולם ,שם עמדו כולם , צעירים ומבוגרים לבושים בסינרים,כובעים וכפפות.
הבחור העביר את גוש הבצק ,מישהו חילק אותו לכדורים ומכאן הכול המשיך כסרט נע.
חלק רידדו את הכדורים לעלה דק,משם עיגולי הבצק עברו הלאה כדי שיעברו עליהם עם מכשיר שעשה בעלה רשת של חורים קטנים (כדי שהבצק לא יתפח). ומשם עמדו ילדים שקיבלו את הבצק על מוט עץ והעבירו אותו למעגלה שרידדה אותם עוד יותר דק. יש לציין שכל התהליך צריך להימשך בדיוק 18 דק',ואסור שהוא יימשך מעבר לזמן הזה.
עיגולי הבצק הועברו עכשיו לתנור עצים שבער בחוץ ,שם אפו אותו. בסוף התהליך המצות האפויות עברו לידי אישה שבחנה אותם בקפדנות,מצה שלא הייתה מושלמת הוכרזה כפסולה ועברה למיכל שכולם יכלו לקחת ממנו ולאכול. המצות המושלמות הועברו אחר כבוד לחדר מיוחד ונארזו כדי לחלקם לאנשי הקיבוץ.
כל אותו זמן התנגנה מוזיקה חסידית שעשתה שמח בלב והמריצה את העוסקים במלאכה.
לא רציתי ללכת ,נשארתי עד שסיימו ואז התחיל להיות באמת שמח ,האנשים התחלקו למעגלים ורקדו ,הייתה שם שמחה והתלהבות מהעשייה.
אני חשתי שהייתה לי זכות לראות משהו באמת מיוחד שריגש אותי מאד ,אהבתי מאד את היחד,היו שם דורות של סבים,אמהות ,נכדים ונינים. ובקיצור היה ש מ ח!
אגב המצות היו מאוד טעימות!.
ואם כבר אווירה של חג שכמעט כאן. אני רוצה להציע עוגה של פסח,העשויה משלוש שכבות של שוקולד וקוקוס. לכול שכבה יש מרקם אחר והיא מאד טעימה,אין לי ספק שהיא תיכנס לרשימת מתכוני העוגות שלכם לחג.
עוגת שלוש שכבות-שוקולד וקוקוס-הכי פסח!


תזדקקו לחומרים הבאים:

  • 150 גר' שוקולד מריר.
  • 1/2 כוס קקאו.
  • 1כף נס-קפה.
  • 5-6 כפות חלב.
  • 1 ו 1/4 כוסות סוכר.
  • 200 גר' חמאה.
  • 6 ביצים גדולות.
  • 1 ו 1/2 כוסות קוקוס.
  • 2 כפות קמח מצה.
  • 2 כפות קמח תפו"א
  • 1 כפית אבקת אפייה.

ההכנה:

בסיר קטן שמים את השוקולד,קקאו, נס-קפה,חלב ו3/4 כוס סוכר.ממיסים על אש נמוכה תוך בחישה (לא מרתיחים).כשנמס מוסיפים את החמאה ובוחשים מהר עד שהיא נמסה.
מפרידים חלמונים וחלבונים. את החלמונים מוסיפים לשוקולד בצורה הזו:לוקחים מעט מתערובת השוקולד לחלמונים ובוחשים מהר ,את תערובת החלמונים והשוקולד מוסיפים לשאר השוקולד,התהליך הזה מונע מהביצים להפוך לחביתה על-ידי השוואת טמפרטורה.
מערבבים יחד את שני סוגי הקמח+אבקת אפייה ומוסיפים לתערובת השוקולד ,בוחשים היטב.מחלקים את התערובת לשניים.
מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף חזק ,מוסיפים 1/3 מהקצף לאחת מתערובות השוקולד ובוחשים בעדינות בתנועת קיפול.
ל 2/3 מתערובת החלבונים מוסיפים את הקוקוס שוב בעדינות.
הרכבת העוגה:
משמנים תבנית עגולה 24 אינץ' או תבנית מרובעת או מלבנית.
בתחתית שמים את תערובת השוקולד שהוספנו לה קצף.מעל מורחים את תערובת הקוקוס ,מעל תערובת הקוקוס מניחים את מחצית השוקולד השנייה ומורחים בעדינות.תערובת השוקולד האחרונה סמיכה יותר מתערובת הקוקוס לכן יש לפזר אותה על כל משטח העוגה ורק אז להתחיל ליישר אותה בעדינות.
אופים בחום של 170 מעלות למשך 35-40 דק' .להיזהר שהיא לא תתייבש .
אם נועצים קיסם זה בסדר אם יש עליו מעט פירורים לחים.
מקבלים עוגה שוקולדית עם ערך מוסף של קוקוס.

About the author

admin

4 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים