מבשלת חלומות

עוגיות נוטלה וקינמון

 

למרות אהבתי לקיץ , ימים אלה של סתיו מרגשים אותי . הבקרים מעירים עם קרירות נעימה שנמצאת בדיוק בתפר שבין חום של קיץ , לקור של חורף .

שמש הבוקר מרחיקה ערפילים של שחר , מביאה שמיים כחולים , בלי האור הזוהר והמסנוור של הקיץ .

קרני השמש הרכות עוטפות הכל באור רך , הרכות הזו מאפשרת מיקוד והתבוננות אל פרטים קטנים .

הכחול של הבוקר מתגנב קצת אל אחר צהריים , לפני האפור והחשיכה המוקדמת של הערב.

באחר צהריים כזה , אני מעריכה את הקרירות שמאפשרת לסגור קצת את החלונות , לפנות אל תנור האפייה ולמלא את הבית בריח קינמון וסוכר .

אני מביאה את הרכות , המיקוד וההתבוננות בפרטים אל הבצק , אל האופן שבו אני יוצרת ממנו צורות . אני שואפת לתוכי את ענן הסוכר והקינמון שנופל ברכות על העוגיות , חלקו נישא בחלל החדר .

עוגיות נוטלה וקינמון

אני בטוחה שבכל בית יש גרסה זו או אחרת לעוגיות האלה . יחד עם זאת , אני מרגישה שאלה גם העוגיות הפרטיות שלנו , של משפחתי הפרטית והמורחבת.

יש להן היסטוריה , הן השתנו עם הזמן , פושטות ולובשות צורה . הן ליוו אותנו בהמון התכנסויות משפחתיות , ונשלחו אף לארצות רחוקות . אני זוכרת את אחותי מכינה כמות גדולה שלהן , עוטפת אותן באהבה ושולחת אותן אל בנה ששהה בבלגיה .

הילה ביתי מכינה אותן בבוסטון ומסעירה בטעמן את הקהילה המקומית. היא מעידה שאצלה , הן קיבלו טעם וצורה אחרים לגמרי .

נכון שהכי כיף לאפות באופן ספונטאני , כשממש מתחשק , אלא שאת אלה צריך לתכנן . הבצק צריך לשהות לילה במקרר או לפחות 4 שעות .

ההכנה פשוטה עד גיחוך , אך התוצאה כל כך טובה שזה מעורר בי כל פעם מחשבות על פשטות ועל כך שהשקעה ותוצאה לא תמיד נמצאים בקשר הדוק כל כך .

צריך שיהיה בבית:

  • 1 חב' קמח תופח (350 גר')
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 200 גר' חמאה רכה.
  • לשים את כל החומרים לבצק . משאירים 4 שעות – לילה במקרר .

מלית:

  • צנצנת של שוקולד נוטלה.

ציפוי:

  • 1 כף גדושה קקאו
  • 4 שקיות של סוכר ווניל
  • 1/2 כפית קינמון .
  • 1 חלמון ביצה + 2 כפות חלב

איך מכינים:

מוציאים את הבצק כ-20 דק' מהמקרר לפני ההכנה .

מחלקים ל3 כדורים שווים .
מקמחים בנדיבות משטח עבודה , או מרדדים על ניר אפייה  , אז גם קל יותר לגלול את הבצק יחד עם הנייר.

מרדדים כל כדור בצק כזה לעלה דק , ומורחים 1/3 מתכולת השוקולד .

מגלגלים צפוף מאד לגליל , חותכים לפרוסות בעובי של 3 ס"מ . ככל שפרוסות הבצק תהיינה דקות ,הן  תהיינה פריכות יותר . פרוסות עבות  ייתנו תוצאה שוקולדית יותר , אני מעדיפה אותן רחבות יותר.
 
מערבבים את חומרי הציפוי , מפזרים דרך נפה על העוגיות . לפני כן מורחים את העוגיות בתערובת הביצה והחלב
 
אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 עד 30 דק' או עד הזהבה .
 
מסדרים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
 
ממשיכים כך עם שאר הבצק.
 
שיר של סתיו עם מילים וקול שמפלסים את דרכם היישר אל הלב , מוסיפים לאווירה ומעמיקים קצת את בלוז הסתיו באופן נעים למדי . מסתדר היטב עם קפה מר-מתוק ועוגיות שוקולד היישר מהתנור .

Autumn Leaves Lyrics;

The falling leaves drift by my window

The falling leaves of red and gold

I see your lips, the summer kisses

The sunburned hands I used to hold

Since you went away the days grow long

And soon I'll hear old winter's song

But I miss you most of all, my darling

When autumn leaves start to fall

About the author

admin

8 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים