מבשלת חלומות

עוגות אישיות של דבש

 
 
 
 
 

לפני מספר ימים דיברתי עם עומריקי , המתגורר בבוסטון הרחוקה . שאלתי אותו שאלת מבוגרים שנועדה בעליל לעצבן ילדים קטנים . שאלתי : " נו עומריקוש איזה שירים של ראש השנה למדתם בגן?" . הילד מיד התארגן לאיזה מחרוזת , אותה שמעתי בקושי בגלל פלאי הסקייפי . המתוק המשיך , תוך שאני מציקה לו בשורה אחת שנתקעה לי בראש " בראש השנה … בראש השנה… נחרדתי לדעת שזה השיר היחידי שאני זוכרת וגם אותו , לא במלואו .

המשכתי לפשפש כשאני חושבת נוגות על אלצהיימר.

מיד הזדרזתי ללכת ליוטיוב …ונשמתי לרווחה כשהזיכרונות הפרטיים והקולקטיביים של שירי ראש השנה , הציפו אותי.

מיד גם נזכרתי שהשנה , לא הזמנתי עדיין את עצמי לעריכת חשבון נפש נוקב של מה היה השנה ומה יהיה.

בדרך כלל , בראש השנה יחד עם הסתיו ואווירת ההתחדשות , כשברקע מאיימים עשרת ימי תשובה . אני נתקפת במחשבות על איפה נמצאים בדיוק חיי בשנה זו ולאן רצונותיי ורגשותיי יובילו אותי הלאה .

אני אוהבת לסמן לי מטרות ריאליות וגם כאלה שמימושן הזוי לחלוטין .

אווירת החג גם גורמת לי לשקוע במחשבות על איך הדברים היו פעם . על מאכלים , מנהגים ועל בית הורי .

סוג כזה של הרהורים יכול בהחלט להוות גורם לשקיעה נוגה . אך מתיקות האוויר שנצבעת לאט בגוונים סתווים , ההכנות לחג וההתרגשות להתכנסויות משפחתיות , אינה מניחה לי ללכת לאחור.

במקום זה אני לוקחת איתי את העבר ששזורים בו אנשים יקרים שאינם עוד איתי , ללוות אותי בחג ובשנה הקרובה.

את תחושת המתיקות שבאוויר , אני מרכזת ומצמצמת למה שאינו נעדר כמעט מכל בית בראש השנה – עוגת דבש . עוגה שמחברת מנהגי עבר והווה ומביאה במהות שלה , איחולים לשנה מתוקה .

אני בחרתי הפעם גם להכין עוגות דבש אישיות , מושלמות ברכות שלהן ובטעמן .

המתכון לקוח מהספר הנפלא של יותם אוטולנגי וסמי תמימי.

המתכון מכיל בתוכו לבנדר . לי לא היה , ליבי נצבט לזכר הזרים העצומים שראיתי בשוק של יוניון סקוור – ניו יורק , והתעצלתי לסחוב לארץ.

עוגות אישיות של דבש

 

מה צריך:

 
ל6 עוגות אישיות גדולות או 12 קטנות .
 
  • 225 גר' חמאה ועוד קצת לשימון התבניות .
  • 1/2 כוס סוכר (115 גר')
  • 1/2 כוס דבש (115 גר')
  • 3 ביצים גדולות
  • 2 כוסות קמח מנופה(245 גר')
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה(110 מ"ל)
  • אם יש , 1/2 כפית לבנדר מיובש קצוץ

המתכון מציע זיגוג , אני מאד לא אוהבת זיגוגים , זה סתם מתוק לי . אבל למי שבא:

  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפיות דבש
  • כ- 100 גר' אבקת סוכר

איך מכינים:
מחממים תנור מראש ל170 מעלות .

משאירים תבנית שקעים קוגלהוף במקרר , או תבנית מאפינס לכמה דקות.

מוציאים , מברישים אותן בחמאה מומסת ומחזירים למקרר.

מקציפים יחד את החמאה , הדבש והסוכר לתערובת בהירה ואוורירית .

 
 

מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך הקצפה.

מנפים יחד את הקמח ,אבקת האפייה , הסודה לשתייה , המלח והקינמון. זה הזמן גם ללבנדר.

מקפלים בעדינות את תערובת הקמח והשמנת לסירוגין , אל תערובת החמאה , ב3 פעמים .

מעבירים בעזרת כף אל התבניות עד לגובה 1 ו1/2 ס"מ משפתן .

אופים 25 – 30 דק' , עד שקיסם שמוחדר אל אמצע העוגה , יוצא יבש .

מוציאים מהתנור ומשאירים לקירור כ- 10 דק' .

מוציאים מהתבניות , בוזקים אבקת סוכר .

או מכינים זיגוג:
מערבבים את חומרי הזיגוג , משתמשים במברשת אפיה או כף לצפות את העוגות .

 
 

 
מאחלת לכולם… שנה טובה , ומתוקה.

About the author

admin

9 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים