מבשלת חלומות

סלט ניסואז

ניסואז 1

 

 

צלילי השמחה ,  השירה וקריאת ההגדה עדיין מהדהדים בין הקירות הלבנים  . כמה ימים הם נותרו ככה מאפשרים לי ליהנות עוד קצת .

נותר זר החרציות הצהוב שקטפו סער וליבי , דקה לפני שערכנו את השולחן . צהוב החרציות אסף אליו את קרני השמש .
החלטנו לערוך את שולחן החג סביבו  . הכל לבן למעט זר החרציות .

בתוך כל המהומה , הסתחררה לה ליבי עם שמלת החג הלבנה שלה , קשובה למנגינה שרק היא יודעת אותה .

45

למחרת ירדנו לים לאסוף צדפים .הלכנו על החול הרטוב , פוסעים בקו התפר של חול ומים .

ים

פעם מצננים את כפות הרגליים ואחר כך בורחים אל החול החם . תרים אחר צדפים . אני רוצה רק מעניינים אמרה ליבי .
כשהסתכלתי לשקית ,הבנתי שיש לה את המנגינה שלה שרק היא יודעת אותה.

האביב זרק לנו אופטימיות של לבן וחרציות  , אני ישר מתרגמת את זה לאוכל וחושבת שהגיע זמנם של הסלטים .

סלט ניסואז של אורנה ואלה:

היה לי נתח טונה יפה וורוד להדהים

טונה

את חלקו אכלנו ככה , פרוס דק דק עם סויה ומעט וסאבי . לאלה המתקשים באכילת הדג נא .הכנתי את סלט הניסואז של אורנה ואלה .
מנה שהן הכינו לפני שנים ולא חזרו אליה עוד ,זו הייתה אחת המנות המועדפות עלי.
אכלתי סלט ניסואז בבלתאזר בניו יורק , מה אגיד ? של אורנה ואלה יותר טוב.
סלט ניסואז אפשר להכין גם עם טונה צרובה קלות על מחבת לוהטת ,אחרכ' פורסים אותה לפרוסות דקיקות ,לוהטות שמונחות על מצע ירקות צוננים .
השילוב באמת קטלני .
בגרסה הזו הטונה נכבשת עם תבלינים ועשבי תיבול, מעניקה עוד פיקנטיות לסלט הנהדר הזה .
כדי ליצור שלמות ,חשוב שכל המצרכים יהיו טריים שבטריים.


  • מה צריך:

    4-6 מנות
    לטונה:
    500 גר' פילה טונה טרי שבטריים
    1/2 כוס מיץ לימון
    1/2 כוס מים
    1/2 כוס חומץ
    שמן זית
    1 כפית מלח
    1/2 כפית צ'ילי גרוס
    2 שיני שום קצוצות דק
    כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • לסלט:
    200 גר' שעועית ירוקה
    3 תפוחי אדמה בגודל בינוני ,רצוי מזן ראטה
    4 ביצים
    250 גר' עגבניות שרי חצויות
    1 בצל סגול פרוס דק
    חופן עלי רוקט
    1 חב' עלי חסה מאיזה סוג שתרצו , אם משתמשים בחסה ערבית ,משתמשים רק בלב של החסה  .
    חופן זיתי קלמטה
    אנשובי משומרים מאיכות טובה
    לרוטב:
    1/2כוס שמן זית
    1/4 כוס חומץ שרי
    מלח
    הכנות מקדימות:
    טונה:

מערבבים בקערית את מיץ הלימון , מים , חומץ ומלח .
פורסים את הדג לפרוסות דקיקות ומניחים בתוך המשרה ,כך שכל הפרוסות יהיו מכוסות. משאירים כך למשך 10-15 דק' ,עד שצבע הדג משתנה מוורוד לוורוד עכור .
טונה 2
מוציאים את הדג , מנגבים את הפרוסות במגבת נייר  . מסדרים בכלי בשכבות :מעט פרוסות דג ,טפטוף של שמן זית ,קמצוץ צ'ילי , מעט שום קצוץ ופטרוזיליה .
לאחר סיום כל השכבות ,מכסים בשמן זית . מכסים את הכלי ושומרים במקרר .
טונה 3

הדג מוכן לאכילה מיד ונשמר במקרר עד שבועיים.
הסלט:
קוטמים לשעועית את הקצוות .חולטים במים רותחים ומומלחים מעט כ-3 דק' . השעועית צריכה להישאר פריכה.

שעועית

מעבירים בכף מחוררת למי קרח  ומסננים .
מבשלים את תפוחי האדמה על  קליפתם עד שהם רכים , מצננים מעט ומקלפים.
פורסים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ.
שמים את הביצים בסיר עם מים , מביאים לרתיחה, כשהמים רותחים מכבים מיד את הלהבה, מכסים את הסיר וממתינים 15 דק' . מוציאים מהסיר , שוטפים ומקלפים.
שוטפים את החסה והרוקט ומייבשים. קורעים   את החסה לחתיכות ביס , את הרוקט משאירים כך .
חסה

חוצים את הזיתים .
מערבבים את חומרי הרוטב.
בקערה גדולה מניחים את השעועית ,  חסה , עגבניות השרי ,בצל, רוקט . מוסיפים את הרוטב ומערבבים בקלילות בידיים.
מעבירים לצלחת הגשה גדולה ושטוחה ,מסדרים בצורה יפה את פרוסות תפוחי האדמה , הזיתים, על כל פרוסת תפוח אדמה ,מניחים פילה אנשובי.
מסדרים את פרוסות הטונה .
מניחים רבעי ביצה קשה , מפזרים על הביצים מעט מלח גס ומגישים .

סלט טונה 2

ניתן להגיש כמובן גם בצלחות אישיות , דואגים שכל סועד יקבל מכל דבר .
זו יכולה להיות מנה ראשונה ,או עיקרית עם פוקאצ'ה , או בגט מרוח בשמן זית ומעט שום כתוש , קלוי בתנור .
כל מרכיב בסלט הנהדר הזה ,זקוק לתשומת לב , כי רק ככה הוא יוצא מושלם . 
סלט טונה 3

 

 

 

 

 

About the author

haya

5 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים