מבשלת חלומות

נזיד עוף וחומוס , עם אורז? כן ,כן עם אורז!!

אתם עומדים להיחשף עכשיו לאחד הסודות השמורים ביותר במשפחתו של בעלי. כיצד להכין עוף עם חומוס !!!!

המתכון היה כל כך שמור , שהוא נלחש תמיד בחדרי חדרים , ולתוך האוזן שמא מישהו אורב לאיזו מילה ,כדי לגנוב את אחד הסודות היותר שמורים במשפחה. המתכון עשה עליה ממצריים ,לפני המון שנים.. נראה לי שכבר ביציאת מצריים הוא היה איתנו :-))

אני רציתי מאד לנכס לי את הסוד ,כי המאכל הזה הוא ה א ה וב ביותר על בעלי ,אין מאכל האהוב עליו יותר ממנו!!

המתכון לא הגיע אלי סתם כך. הייתי צריכה להוכיח את עצמי כראויה ..

ראויה למשפחה , יודעת דבר אחד או שניים בענייני בישול , ועוד מיני מבחנים משונים היאים לשבטים קדומים . המבחן החמור ביותר היה : האם שומרת סוד אני ,או מדליפה…

לאחר שבועות ,הבטחות ונדרים , נעתרו לי . אלא שבכל פעם הושמט פריט זה או אחר . במשך הזמן נאסף הפאזל בעמל רב … לכדי תוצאה מושלמת . אלא שאז החלטתי שהסוד כבד עלי , ואני חייבת לשחררו החוצה… מעיק מאד העניין הזה של סודות משפחתיים , לא כך?

באשר למתכון : מתקבל תבשיל סמיך , מתובל בעדינות. גרגירי חומוס רכים ונימוחים שהתבשלו זמן רב ,אך בכל זאת שומרים על מרקמם וכל זה מונח על מצע אורז.. מדהים!!!!

אני מציעה לא לוותר על שלב הקילוף ,למרות שיש בזה משהו קצת מנג'ס… אבל זה בפירוש לא אותו דבר ללא הקילוף . שיש לו טכניקה שהשתכללה עם השנים.

כמו כן יש בתבשיל הל . לא ניסיתי אף פעם בלעדיו ,כי אני אוהבת אותו כמו שהוא . מי שממש מתנגד להל , ומחליט לוותר עליו ,האחריות היא עליו…

מצרכים:

  • לפחות 6 חלקי עוף . ( שוקי עוף וכד').
  • 500 גר' גרגירי חומוס.
  • 2 בצלים גדולים. קצוצים לקוביות גסות.
  • 7 תרמילי הל ,חצויים לשניים.
  • 1 כפית שטוחה כורכום.
  • מלח לפי הטעם.
  • פלפל שחור ,המון ,לפחות כפית גדושה.
  • 2 כפיות גדושות אבקת מרק עוף (כן ,אין מה לעשות ,כך למדתי ולא מעזה לשנות).
  • 1/3 כוס שמן קנולה.

ההכנה:

משרים את החומוס יום קודם בהמון מים ,כי החומוס תופח .

ביום הבישול : שוטפים היטב את החומוס. פורסים מגבת מטבח על משטח עבודה ,לוקחים שני חופנים גדולים מהחומוס ופורשים על המגבת.

בעזרת מערוך ,עוברים מס' פעמים על גרגירי החומוס ,בעדינות , כדי לא לרסק , אבל בנחרצות כדי ש כל גרגר יחצה לשניים . לא נורא אם כמה מתפספסים לנו…

לוקחים קערה גדולה ,ובעזרת המגבת , מעבירים את תוכן המגבת לתוכה.

ממשיכים עם כל כמות החומוס ,רק עוד פעמיים כאלה ואתם בדרך למדליה…

כאן לא מסתיים גלגולו של החומוס… ממלאים את הקערה במים ,פעולה שגורמת לקליפות לצוף למעלה . אה! איזה תחכום!!. אוספים את הקליפות ,ומשליכים (אלא מה) , ממשיכים כך עד שכמעט אין קליפות . אפשר לעזור קצת על ידי שפשוף החומוס בין כפות הידיים . בקיצור הניג'וס נגמר כשאין קליפות .

אני יכולה להגיד שזה רק נדמה ,כאילו זה לוקח מיליון שנה . זה קורה הרבה לפני…. החומוס כעת מוכן ,ללא נוזלים . צהוב וענוג מחכה לשלב הבא…

את הבצל מעבירים לסיר שיכיל בנוחות את העוף והחומוס.

מוסיפים את השמן ומטגנים לגוון זהוב – בהיר.

מוסיפים את העוף ומטגנים מכל צדדיו רק כדי לאטום אותו מעט ,משתדלים לא לשרוף את הבצל.

מוסיפים את החומוס ,ההל , אבקת מרק העוף , ושאר התבלינים .

מכסים במים עד לגובה 2/3 . המים צריכים להיות בכמות מספקת ,כי התבשיל הולך לבלות שעתיים על הלהבה ,אבל עדיין זה לא מרק!!

מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה . מכסים ונותנים לתבשיל לבעבע לו בעדינות כשעתיים . מידי פעם בודקים נוזלים . התבשיל צריך להתקבל סמיך ,אבל עדיין עם רוטב.

אם יש הרבה נוזלים ,מסירים את המכסה ,או משאירים את חציו פתוח…

מגישים על אורז לבן , ולא מבינים איך הסתדרתם בלעדיו עד עכשיו….

מתכון לאורז בטוח יש לכם?

אם לא :

  • 1 כוס אורז שטוף ומסונן.
  • 1 ו 1/2 כוסות מים.
  • 1 כפית מלח .
  • 2 כפות שמן קנולה.

ההכנה:

מחממים בסיר קטן את השמן ,כשהוא חם , מעבירים לתוכו את האורז .

שומעים תסססססססס מאיים כזה , אבל מערבבים היטב.

מוסיפים מלח ומים . מביאים לרתיחה ,מנמיכים את הלהבה למינימום . מכסים ולא נוגעים 20 דק'. בודקים , אם יש עדיין מים ,משאירים עוד קצת .

כמובן שכמות האורז היא בגדר המלצה בלבד , ואפשר להכפיל ואפילו לשלש את הכמות.

About the author

admin

8 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים