מבשלת חלומות

נודלס עם בשר וחזה אווז בתיבול אסיאתי

אטריות (ביידיש לוקשן) הן מאכל העשוי מקמח ,מים וביצים.

כולם רוצים לנכס לעצמם את המאכל הזה ,בטענה שהם המציאו אותו. זה אומר שלי הוא והשני מוחה בתוקף על הגניבה…

האמת היא שהאטריות ,פסטה , נודלס… הן של כולן ,בזכות "דרך המשי" ,שהייתה יותר מדרך אחת . אלה היו כמה דרכים שחיברו בין שי –אן שבסין לאנטוכיה בסוריה ומשם לאירופה.

על הדרכים האלו נדדו תרבויות שהשפיעו זו על זו בכל , גם בעניין הלוקשן שכל תרבות לקחה אותה לאן שטעים לה.

לי זה לא משנה ,אני אוהבת אותן בכל צורה ובכל אפשרות הכנה , לא נראה לי שיש מאכל שעשוי מאטריות שלא אוהב.

את המתכון שאביא , אני מחבבת במיוחד והוא מסביר בעיני הכי טוב את עניין דרך המשי . יש כאן נודלס אסיאתיים , בשר טחון שלקוח בדרך כלל מסצנת אוכל אחרת , חזה אווז (מה קשור תגידו) ותיבול אסיאתי שמחבר הכל לטעם הנכון .

לי אין ספק שהמאכל הזה הולך לככב במטבח שלכם כמעט ללא הפסקה , גם בגלל קלות הכנתו , כמו גם בגלל טעמו הממכר.

נודלס עם חזה אווז ובשר בתיבול אסיאתי.

מצרכים:

  • 500 גר. בשר טחון
  • 100 גר. חזה אווז , קצוץ דק .
  • 3 פרוסותג'ינג'ר בעובי 1/2 ס"מ קצוצות דק.
  • 5 שיני שום שמנמנות קצוצות דק.
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים.
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ דק או 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס.
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות שרי או יין אדום .
  • 4 כפות סויה.
  • פלפל שחור ומלח ממש בזהירות ,כדאי לטעום קודם…
  • 1 חב' אטריות – נודלס
  • 1/2 כוס מים או ציר עוף.
  • 2 כפות שמן.

הערה: אפשר להכין את המנה גם עם אטריות אורז.

ההכנה:

מתחילים בהכנת הבשר:

מחממים מחבת גדולה או ווק , מטגנים קצרות את חזה האווז ומעבירים לצלחת.

מוסיפים לשומן שהצטבר במחבת עוד 1 -2 כפות שמן. מוסיפים את הג'נג'ר ,שום ,וצ'ילי ומטגנים כ30 שניות.

מוסיפים את הבשר , וממשיכים לטגן תוך בחישה ,כדי לפורר את הבשר. מטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מחזירים את חזה האווז לווק.

מצרפים את הסויה , שרי או יין , ופלפל שחור. בשלב הזה מוסיפים את המים . אם יש נוזלים בבשר (לא אמור להיות בשלב הזה) ,לא מוסיפים נוזל . המאכל אמור להיות עסיסי ,אך לא "שוחה " ברוטב.

מבשלים את הנודלס אל –דנטה ( כן גם פה , אף אחד לא אמור לאהוב את האטריות שלו מבושלות יתר על המידה). מסננים.

מוסיפים אל הבשר ,מערבבים היטב , זה השלב להוסיף את שמן השומשום והבצל הירוק. עוד ערבוב קטן ….

יש ביטוי שנקרא "לחמם אטריות קרות"… הביטוי בא לרמז על מצב חסר תועלת שלא ניתן לתיקון , באנלוגיה לטעמן התפל של אטריות שחוממו מחדש…

אל דאגה , במתכון הזה , לא תישארו עם אטריות לחימום … וגם אם כן , תפל .. זה לא המקרה שלהן .

About the author

admin

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים