מבשלת חלומות

משחקים עם מוצרלה…

האגדה מספרת כי גבינת המוצרלה , נוצרה בטעות בכפר קטן בדרום איטליה . כאשר מעט חלב בופאלו ,נשפך לתוך כד עם מים רותחים ויצר גבינה טעימה מאד.

כנראה שגם משפחת טרייסטר מביצרון הבינה את הערך המוסף הטמון בעדר קטן של בופלו . לכן היא טרחה והביאה עדר כזה לפני 10 שנים . היום הם ועוד משק אחד ,  היחידים שמחזיקים בבופלו .

אני זוכרת שבתות רבות שבילינו שם . החנות סמוכה מאד לרפת . כך הרווחנו גם משחקים עם החיות הנחמדות האלה , וגם ריח פרות , ניחוח חציר , מהול בריח גבינה קלוש שעלה באוויר והזכיר לנו ,למה טרחנו בכלל .

אני גם זוכרת את עץ התות הענקי שהצל על שני שולחנות עץ פשוטים , שם היינו בוצעים בגבינות ושותים חלב בופלו . תותי העץ נשרו לנו היישר לשולחן והיוו קינוח נפלא.

תסכימו איתי שלאור הזיכרונות הנעימים , אני מעדיפה רק את גושי המוצרלה הלבנבנים והזכים שלהם .

אבל , באמת שזו לא הסיבה היחידה , זו גבינת המוצרלה הכי טובה שיש בארץ .

 זו אחת הגבינות שאני מאד אוהבת…

הכדורים רכים למגע , עוטים קרום דק ושקוף . כשבוצעים את הגבינה , נקווים להם מים שקופים ולבנבנים שמעידים על טריות הגבינה.

כשהגבינה טרייה , טעמה מתוק ומיוחד , הוא הופך למר כשהגבינה מאבדת את טריותה . לכן חשוב להשתמש בגבינה , סמוך לקנייתה.

באפייה , היא נעשית צמיגית מעט , שזה ממש יופי במאפים , חוטי הגבינה שנמשכים להם  עד אין קץ , מעניקים משנה טעם ועניין לכל העסק הזה….

אני אוהבת מוצרלה , כמו שהיא , טרייה ומתוקה.

סלט קפרזה על שיפוד

אין כאן כמויות , הן תלויות במספר השיפודים שתרצו להכין.

  • אני השתמשתי בקופסא אחת של כדורי מוצרלה קטנטנים , שזה 200 גר' בערך.
  • 1/2 צנצנת עגבניות קטנות מיובשות , מושרות בשמן זית . אם העגבניות גדולות ,חוצים.
  • עלי בזיליקום גדולים .
  • עגבניות שרי קטנטנות ומתוקות.

הכנת השעשוע : מאד כיף להכין את המנה הזו.

מלפפים עגבניית שרי בעלי בזיליקום ומשחילים את קיסם העץ .

עכשיו , משחילים גם את העגבנייה המיובשת .

לבסוף את כדור המוצרלה הקטן.

מסדרים בצלחת הגשה יפה , מזליפים על הכל שמן זית (כ- 2 כפות)

בתחתית הצלחת , מזליפים 2 כפות חומץ בלסמי , להשתדל שהחומץ , לא יוזלף על הגבינה , פחות אסטטי לטעמי .

מעט מלח גס וזהו.

טובלים כל שיפודון כזה ברוטב הנפלא שהצטבר מתחת , ועם בגט שנמרח בשום ושמן זית  ונקלה בתנור  עד היותו פריך   , כזה שכל ביס עושה קראנץ' בפה…. זה אחד הדברים הקרובים לשלמות שאני מכירה.

למחרת באין כדורי מוצרלה קטנטנים , הלכתי על הגדולים , בדיוק אותו דבר . פרסתי עגבניות תמר גדולות לפרוסות דקות , כך גם עשיתי עם הגבינה … ושאר החגיגה….

 

About the author

admin

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים