מבשלת חלומות

מרק תירס בנוסח הודי

הגשם מטופף , הגשם מטופף על הגג .

נעשה לי חם בלב , כשהגשם מטופף לו על הגג…(דפנה אילת)

החורף כאן במלוא עוצמתו המיקרו קוסמית הקטנה שלנו . שלג בחרמון , קר על באמת וגשם , עם שמש שמנצנצת ומבליחה מידי פעם בינות טיפות הגשם.

אנחנו משכשכים בחורף שלנו , בטוחים שזה הכי חורף שיש… מה לנו ולמעלות מתחת האפס , ושלג שנערם ולא יתמוסס עד בוא מאי – יוני.

בינתיים אנחנו נוסעים לחרמון ועומדים 40 דק' בשביל דקת גלישה , ורצים שוב לראש התור לפני שהשלג יגלוש אל הנחלים.

אז בחוץ הרוח משתובבת , בוכה ומייללת , למי איכפת ,כשאנחנו סביב קדירת מרק , אדים בחלונות וטיפות גשם גדולות .

איכשהו בכל ההמולה בחוץ , המרק מרגיש הרבה יותר חם .

מרק תירס בנוסח הודי

המרק הוא גרסה פרטית שלי .  ניסוי ותהיה (וטעייה) יצרו מרק שיש בו מוטיבים הלקוחים היישר מהודו . אני מכינה אותו שנים על שנים , ותמיד מופתעת מחדש נוכח קריאות ההתפעלות שהמרק הזה מייצר.

אין !!! אין אחד שלא אוהב אותו . לפעמים הוא יוצא לי קצת שונה , אלא שבפעם האחרונה הוא היה מהמשובחים שאני זוכרת . אז אני מנציחה כדי לזכור וכמובן כדי לשתף אתכם , כי למה לפספס:-))
המרק חרפרף , אקזוטי , מלא טעמים ועשיר מאד במרכיביו , והכי חשוב … קל להכנה.

את המצרכים למרק , אפשר לקנות בכל חנות שמספקת מצרכים מהמזרח :

עדן טבע מרקט

ספייסס

מזרח ומערב שבשוק הכרמל

המכולת הסינית – שוק הכרמל .

המצרכים נשמרים היטב במקרר , להמון זמן , כך שהקנייה משתלמת.

אז מה צריך:

  • 1 כף גדושה של ממרח(paste) קארי צהוב
 
1 כף גדושה של paste masman curry או ממרח קארי אדום
 
  • 1 כף גדושה של רוטב קארי מדראס
 
  • 300 גר' חזה עוף פרוס כמו לשניצל
  • 1חב' תירס גרעינים (500 גר')
  • 3 גזרים גדולים
  • 2 פחיות חלב קוקוס
  • 1 פחית קרם קוקוס
  • 1/2 כף ממרח שום וצ'ילי
 
 
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף גדושה אבקת מרק עוף (לא הכרחי)
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1 כף מלח (בערך) , מלח הוא כידוע עניין של טעם , ותמיד אפשר להוסיף ממנו.
  • כ-10 כוסות מים.
איך להתחיל:
 
מורחים את נתחי חזה העוף במעט פלפל שחור ופפריקה אדומה .

מטגנים במחבת חמה עם כף שמן רגיל , עד צריבה קלה , דקה אחת בכל צד , מקררים.

קולפים את הגזר , שוטפים , וממשיכים לקלוף לרצועות ארוכות עד גזע הגזר , אוכלים את גזע הגזר , כי זה בריא:-))
 
 
חותכים את חזה העוף לרצועות דקות .
 
ממשיכים…
 
 
שמים את 3 המצרכים הראשונים  ברשימה(הפסטות) בסיר רחב בעל קיבולת של לפחות 3 ליטרים .
 
מוסיפים 2 כוסות מים , מערבבים היטב , מניחים על להבה גדולה , עד שהתערובת מעט מבעבעת.
 
יוצקים לסיר את תכולתן של פחיות הקוקוס + מים בנפח  הפחיות (בערך 8 כוסות) המרק לא צריך להיות דליל  . ומערבבים היטב , משאירים כך כ- 10 דק' , תוך בחישה מידי פעם , לא מביאים לרתיחה!!!!
 
מוסיפים את התירס , רצועות העוף והגזר , מערבבים היטב .
 
מעבירים ללהבה בינונית – נמוכה , מכסים ומבשלים עוד 15 דק' , ללא רתיחה . אם המרק מראה סימני רתיחה , מנמיכים את הלהבה .
 
זה השלב להוסיף את ממרח הצ'ילי , פלפל שחור , אבקת מרק עוף ומלח.
 
מערבבים היטב , מבשלים עוד 10 דק' , טועמים ומתקנים תיבול .
 
מוסיפים את הכוסברה הקצוצה , עוד דקת בישול ומגישים .
 
המרק נשמר נהדר גם 4 ימים במקרר.
הערה: במקום חזה עוף , אפשר להשתמש בפירות -ים…

About the author

admin

8 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים