מבשלת חלומות

מרק קובני של שעועית שחורה

בדרך חזרה מעמק יזרעאל , הקשבנו בתשומת לב , מנסים לא להפסיד מילה . אחר'כ , הקשבנו בלאות ,מוצפים במה ששמענו וברגשותנו.

תראה את הירוק של העצים ,אמרתי לבעלי , ירוק – אפור , צמא ועצוב.

החזאי אמר למראיין "ביום ראשון או שני , יהיה גשם" המראיין התעקש שייתן הפעם את דיברתו , והחזאי נתן .

חזרנו הביתה , חשבתי תוך שאני משרה שקית של שעועית שחורה , על גשם שאיחר קצת יותר מידי ועל מרק שחור וסמיך…

היום הגשם ירד , לא הרחתי ריח אדמה רטובה ושמחה ,לא חשתי הקלה על בואו.

השמיים הכחולים הפכו לאפורים מתכתיים , מזכירים את האודים השחורים שנותרו . את הבתים הפעורים מתחת לשמיים.

ניגשתי להכין את המרק , חושבת כמה סמלי הצבע שלו . מתאים לחורף ולרגשותיי. מכינה אותו סמיך כמו שצריך , נותנת לירקות החתוכים דק להאיר אותו קצת.

מגישה אותו עם שתי לביבות אורז (חנוכה) וכף שמנת חמוצה , כדי לנחם קצת את הלב.

על המרק הזה אומר הבן שלי , תוך שהוא לוגם לגימות בוחנות , כדי להרגיש את מלוא טעמו , " אמא , את יודעת , זה לא סתם עוד מרק" . אני יודעת אמרתי לו….

מרק קובני של שעועית שחורה

המתכון לקוח מהספר של "אורנה ואלה" . פישטתי את אופן ההכנה , עובדה שלא פגעה בטעמו העמוק והנפלא.

זה מרק שתובע מאיתנו תשומת לב , אך מפצה בטעמו העשיר והפיקנטי.

כדאי שתכינו את המצרכים הבאים:

  • 1/2 ק"ג שעועית שחורה אורגנית (רק בחנות טבע) , לא חייבים להשרות את השעועית מראש.
  • 3 ליטרים מים
  • 2 עלי דפנה.
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק.
  • 2-3 בצלי שאלוט קצוצים
  • 8 שיני שום קצוצות
  • 2 פלפלים אדומים קצוצים
  • 3 כפות אורגנו ,מופרד מהענפים וקצוץ דק.
  • 2 כפות אורגנו יבש.
  • 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק.
  • 2 כפיות כמון טחון.
  • 1 ו1/2 כפות סוכר.
  • מלח לפי הטעם.

ההכנה:

שמים את השעועית ,המים ועלי הדפנה בסיר ,מביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה ,עד שהשעועית מתרככת.

בינתיים , מחממים את השמן במחבת רחבה ,שמים את שני סוגי הבצל ומטגנים להזהבה ממש קלה . מוסיפים את הפלפלים האדומים ומטגנים על להבה נמוכה עוד 10 ד'ק , לא מזהיבים.

מוסיפים את השום , האורגנו הטרי והיבש ,פלפל חריף וכמון. מטגנים עוד דקה.

לפי המלצת המתכון המקורי , מעבירים את תכולת המחבת למעבד מזון ומרסקים למחית חלקה . אני לא עושה כך , מעדיפה את הירקות כמו שהם.

כאשר השעועית רכה , מעבירים פנימה את תכולת המחבת . מוסיפים סוכר ומלח ,אם רוצים יותר חריף , מוסיפים צ'ילי גרוס.

מבשלים עוד 1/2 שעה , עד שהצבע מתקבל שחור ומבריק. מוסיפים עוד מים רותחים אם המרק סמיך מידי.

לביבות אורז

נפלא להגיש אותן עם המרק , או סתם אם נשאר לכם אורז . הן קלות להכנה וטעמן משובח.כדאי להתחיל בהכנתן כשהמרק מתבשל.

  • 1 כוס אורז מבושל קר.
  • 1 עגבנייה קטנה קצוצה דק.
  • 1/3 בצל קצוץ דק.
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה.
  • 1 כף עירית קצוצה.
  • 2 כפיות עלי טימין קצוצים (להפריד מהגבעולים)
  • 1 כף שמנת מתוקה.
  • 2 ו1/2 כפות קמח.
  • 1 ביצה.
  • פלפל שחור גרוס ,מלח לפי הטעם.

ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים ומקררים כשעה.

סמוך להגשה: מחממים שמן במחבת טפלון. צרים לביבות קטנות ודקות. מטגנים עד להזהבה.

אפשר להכין מראש ולחמם בתנור.

מגישים את המרק עם שתי לביבות חמות , כף שמנת חמוצה ומעט בצל סגול טרי קצוץ.

המרק טעים גם כמות שהוא ,בלי תוספות…

About the author

admin

3 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים