מבשלת חלומות

מרק עדשים עם קרם קוקוס וצ'יפס קוקוס

 
 
אין לי הרבה מה להגיד , כי המחשבות קצת קופאות לי במזג אויר שמתקרר ,  גם אם מדובר בשתי מעלות למטה .

אני מעדיפה אז  להצטנף , באיזה חלוק גדול וישן , חלוק של שנים. אני והחלוק מכירים אחד את השני כבר הרבה זמן ואין לנו צורך בהעמדות פנים .

המחשבות מתכנסות פנימה , לא בהכרח לאיזה שיח פנימי , או תובנות אישיות וקוסמיות .

אלא סתם  , מחשבות מרפרפות .. הכי כיף כמובן זה לבהות בסדרות משובחות שצברתי לי בדיוק לזמן הזה . כמו למשל הסדרה הזו   עם שחקנים מופלאים באמת  .
האווירה הקודרת שבסדרה , מתאימה לי בול עכשיו ובכלל , אוהבת סדרות קודרות ומסתוריות .

מרק יכול להוציא אותי ממקומי הנוח , ולטרוח עליו .

עדשים הם חומר  גלם  נבחר למרקים של חורף , הם נמסים ונטמעים לגמרי בנוזלי המרק  , עד שאי אפשר להבחין בין נוזל למוצק .

אני אוהבת מרקים  סמיכים ומלאי תבלינים מחממים . מתיישב לי טוב עם החלוק והסדרה .

התכנסות זה טוב לחורף . 

עדשים זה בכלל לנסיכות.
 
 
 
 

 

מרק העדשים הזה , זכה לפופולריות רבה והתגובות היו נפלאות .
המרק הנוכחי , הולך להתחרות בו חזק .
אין אדם שיכול לעמוד בפני הריח שנישא מהשולחן כשמגישים אותו .
ריחות תבלינים אקזוטיים עוטפים מסביב וממלאים את החך ברבדים של טעמים . פעם מרגישים את הקארי , פתאום את ההל ואח"כ את הכמון  .
העדשים מתרככות באופן שהמרק נעשה נזידי , משביע ומותיר תחושת  סיפוק  וחיוך של חתול ציישירי שבע .

 

מה צריך:

  • 1/2 כוס עדשים צהובות
  • 1/2 כוס עדשים כתומות שלמות
  • 1/2 כוס עדשים ירוקות קטנות
  • 1/2 כוס עדשים שחורות

     

  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 5 שיני שום  שמנות קצוצות דק מאד
  • 1 מקל למון גראס , מקולף מעליו החיצוניים וקטום מהגזע שלו . עד שמגיעים ממש לליבה , קצוץ מאד דק .
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי , קצוץ דק
  • 1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 פחית קרם קוקוס  , יש גם חלב קוקוס , אך למרק הזה תעדיפו את הקרם שנותן סמיכות טובה למרק .
  • 2 כפיות אבקת קארי טרייה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית גדושה כמון
  • 4 תרמילי הל  – רק התוכן .
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מיץ מלימון אחד  , אם יש ליים , משתמשים ב 2 ליים ועוד 1/2 לימון רגיל

     

  • 10 כוסות מים /ציר ירקות
  • כוסברה קצוצה לפי הטעם , אני אוהבת הרבה , שזה אומר 1/2 חב' גדולה .
 
למי שלא אוהב כוסברה שימיר לפטרוזיליה על אחריותו J)
צ'יפס קוקוס להגשה , אני אוהבת לקלות את הקוקוס על מחבת יבשה ולהגיש ישר , אחרת הקוקוס מתרכך ומאבד את הקראנצ'יות ההכרחית לחוויה הכוללת .
 
 

 

בספייסס יש להשיג קוקוס מתוק- מלוח שנהדר למטרה , אבל אם אתם לא משוגעים כמוני , תסתפקו בכל שבבי קוקוס שתמצאו  , רק לא מתוק .

 

ההכנה:

שוטפים היטב את העדשים ומסננים .
מטגנים את הבצל בשמן הזית עד הזהבה קלה .
מוסיפים את הג'ינג'ר , שום , למון גראס וצ'ילי ומטגנים תוך בחישה כדקה , נזהרים לא לשרוף  .

 

מוסיפים את התבלינים , מנערים את הסיר . מטגנים קצרות רק כדי לאפשר לתבלינים להוציא את הארומה שלהם .
מוסיפים את העדשים  , מערבבים ומטגנים עוד 2 דק' .
עכשיו הזמן להוסיף מים או ציר ירקות  , להביא לרתיחה , להנמיך להבה , לכסות ולבשל כ-20 דק' .
כדאי להשגיח , כי העדשים סופחות אליהן נוזלים ואתם עלולים להישאר בלי מים .
עכשיו הזמן להוסיף  את קרם הקוקוס ,  מלח לפי הטעם  , עוד מים אם צריך עד לסמיכות הרצויה , המרק אמור להיות סמיך .
מבשלים עוד 15 דק' על להבה נמוכה , בוחשים מידי פעם כשחולפים על פני הסיר .
זה הזמן להוסיף את מיץ הלימון והכוסברה  , עוד מלח אם צריך …
בישול של עוד 5 דק' וזהו .
אם יש לכם ציר עוף , אין לי התנגדות שתוסיפו , אבל בעיקרון זה מרק שגם טבעונים וצמחונים יכולים לאכול .
תוסיפו בהגשה את הקוקוס ועוד כוסברה קצוצה בצד למי שרוצה .

About the author

admin

9 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים