מבשלת חלומות

מרק חומוס ודלעת

הגשם המתין עד שחזרתי מתל אביב , הדרך הייתה אנסמבל לרוח , ברקים ושמיים קודרים , בגווני אפור – שחור .

אבל הגשם , בהתחשבות לא אופיינית בכלל , חיכה עד שאהיה ספונה לי בחמימות הבטוחה של ביתי . עכשיו למרות ממטרי הזלעפות שלו , הוא נראה פחות מאיים . הברקים שהבזיקו בחוץ , רק היוו ניגוד לשקט ולחמימות של הבית .

כמחווה להתחשבות הזו של הגשם , וכצעד הגיוני החלטתי בו ברגע על מרק .

בטח שהתכוננתי מראש , אבל לא תכננתי , דווקא עכשיו .

אידי המרק כבר מתחילים לעלות אל התקרה ומשם לטייל אל רחבי הבית . גם מי שצפון לו בחדרי חדרים ,לא יכול להימלט מהריח הזה , ומיד אפשר לראות את שוכני הבית מופיעים , נצמדים אל אידי הריח.

מרק חומוס ודלעת

את המרק לימדה אותי להכין הלן , שכנת –עבר שלי , מרוקאית עם גינונים של צרפתייה קטנה וקוקטית .

על הבוקר היא הייתה מתייצבת במטבח במיטב מחלצותיה , כאילו הרגע היא יוצאת לטיול הקבוע שלה בשאנז –אליזה .

אני הייתי צופה בה , מלהטטת במטבח , הצמידים שלה מנגנים עם כל תנועה .

ב1/2 שעה וכלום , היא הייתה מארגנת ארוחה לתפארת .

המרק הזה היה ועודו אחד האהובים עלינו . המרק נזידי וסמיך , אפשר להכין אותו עם נתחי עוף או כנפי עוף . אפשר גם בלי בשר , כמו שעשיתי הפעם .

מה צריך למרק :

  • 500 גר' חומוס
  • 600 – 700 גר' דלעת
  • 1 בצל גדול מאוד קצוץ .
  • עוף \ בשר \ או עצמות מוח .
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כף גדושה אבקת מרק עוף .
  • 8 – 10 כוסות מים.
  • 1/2 חב' כוסברה שטופה וקצוצה דק.

קדם הכנה :
משרים את החומוס למשך לילה , למחרת שוטפים ומקלפים.  כאן  תוכלו לקרוא הסבר מדויק לאיך מקלפים .

חותכים את הדלעת לקוביות בגודל בינוני.

ממשיכים:

מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה .

מוסיפים את החומוס והדלעת , מערבבים היטב . מטגנים עוד 2 דק' .

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה . מורידים את הלהבה לקטנה – בינונית . אנחנו רוצים עכשיו רתיחה עדינה . מקפים , ומבשלים כך מכוסה למשך כשעה וחצי , או עד שגרגירי החמוס רכים לגמרי .

מוסיפים את התבלינים , למעט הכוסברה . מבשלים עוד כ15 דק' , טועמים ומתקנים תיבול . אם המרק סמיך מידי , מוסיפים מעט מים רותחים .

מועכים בבלנדר מוט , רק מעט . מותירים חלקים גדולים מהמרק שלמים .

אני אוהבת למעוך בעזרת כף למעיכת פירה , כך יש לי שליטה גדולה יותר על האופן בו אני רוצה שהמרק יהיה מחיתי.

מפזרים למעלה כוסברה טרייה קצוצה ומגישים.

About the author

admin

10 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים