מבשלת חלומות

מה נשתנה הפסח הזה – עוגיות טבעוניות

עוגיה 1

מה נשתנה הפסח הזה מכל הפסחים , אני שואלת את עצמי.
כי בכל הפסחים אני לא מנקה ולא מבערת כלום.

 תשובתי תמיד לכל המוחים ואלה שאוספים נקודות זכות לאובססיית הניקיון שלהם , היא אחת : אתם יודעים מתי היה מעמד הר סיני ? תתקדמו …
אלא שהשנה , הנגיף פגע בי ותאוות הניקיון של האחרים , השאירה את נפשי מעורערת קלות .

הכניעה שלי לא הייתה קצרה ומחוזות ההיגיון שלטו עדיין ביד רמה . אך מראה  הארונות ,עורר בי דחף לרוקן את תוכנם , לבער , לזרוק , לתרום , לנקות , לכבס  . הרשימה רק הלכה והתארכה…

הצטרפתי ללגיונות הניקיון .  לא האמנתי לתחושת הסיפוק שמלאה את ליבי .

לפני שאעשה מעשה ואכלה את נפשי וכוחותיי בשאר הבית , הלכתי להכין  עוגיות.
גם כמחווה לביתי הטבעונית שם במרחקים, וגם כי הכנת אוכל , במיוחד עוגיות, הוא פתרון נהדר להסחת הדעת משטויות.

עוגיות טבעוניות עם בננות ושיבולת שועל :

עוגיות 2

את ההשראה לעוגיות האלה קיבלתי מהבלוג הנהדר הזה
ערכתי שינויים קלים שבקלים. מתקבלות עוגיות טעימות וקראנצ'יות.
פתרון נהדר למי שכשרות חשובה לו , כי אין כאן מוצרי- חלב וכמובן גם לטבעונים .
הכי חשוב , העוגיות האלה זועקות בריאות.

  • אז מה אנחנו צריכים:
  • 3 בננות גדולות (1 +1/2 כוסות)
    1 כפית תמצית ווניל או 1 מקל ווניל מרוקן מתוכנו
    1/4 כוס שמן קוקוס , מומס קלות או שמן זית
    2 כוסות שיבולת שועל (לא אינסטנט)
    2/3 כוס אגוזי לוז טחונים או שקדים (צריך להיזהר בטחינה שלא תתקבל חמאת אגוזים )
    1/3 כוס קוקוס טחון
    1/4 -1/2 כפית קינמון
    2 כפות סוכר חום
    1/4 כפית מלח  , אני אוהבת מלח גס
    1 כפית אבקת אפייה
    100 גר' שוקולד מריר

איך מכינים:
מחממים את התנור לחום של 175 מעלות צלזיוס.
מועכים היטב את הבננות

עוגיות 3

מעבירים לקערה , מוסיפים את  תוכן מקל הווניל או תמצית ווניל ואת שמן הקוקוס .
בקערה נפרדת , שמים את שיבולת השועל , קמח אגוזי הלוז , קוקוס , מלח , קינמון ואבקת האפייה .
מגרדים פנימה כ-2 קוביות של השוקולד המריר .

עוגיות 4

 מעבירים את  תערובת שיבולת השועל אל תערובת הבננות , מערבבים היטב.
מוסיפים את פיסות השוקולד  הקטנטנות   ומערבבים.
מניחים נייר פרגמנט על תבנית גדולה , ייתכן ויהיה צורך בשתי תבניות .
גודל העוגיות יהיה תלוי בכמות שתיקחו , אני מדדתי בעזרת כפית לעוגייה. מניחים במרחק של 1 ס"מ אחת מהשנייה .

עוגיות 5
מארגנים צורה עגולה ושווה לכל עוגית .
אפשר להשאיר כך , או להוסיף למעלה מה שבא לכם , אני שמתי 1/2 אגוז מקדמיה , חמוציות, 1/2  אגוז פקאן  , 1/2 שקד , קוקוס צ'יפס.

עוגיות 5
חשוב קצת  ללחוץ את התוספת מעט פנימה .
אופים כ20 דק' עד להזהבה , אם רוצים ממש קראנצ'י , אופים קצת יותר.

 

 

 

 

 

 

 

About the author

haya

4 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים