מבשלת חלומות

מאפה מהיר של בצק עלים ופטריות

קשה לסכם את השבועיים שעברו עלי . הם היו אינטנסיביים וטעונים . דבר רדף דבר ולא בטוח אפילו שנשמתי בין האירועים . למזלי אני מסתכלת על כל דבר במיקרו שלו , באיך שהוא עכשיו . כך אני מצליחה לשמר  על שקט פנימי מסוים .
למרות הגראדים והעובדה שעבדתי במקום לא מוגן , ניסיתי לנהל אורח חיים רגיל . ההיסטריה זחלה קצת בלילה , אז ישנתי בממ"ד , שנת ביעותים .

גם הבלחתי לרגע קצר על המסך בראיון על מיגון ואיך ממשיכים לעבוד כשאתה היסטרי לחלוטין .

אורח החיים הרגיל גם כלל ארגון ארוחת חברות , חגיגת יום הולדת לאחת מהן .

היא ביקשה קישים ופשטידות . למרות שאני לא מחבבת את אלה , חשבתי שזה לא הזמן להתעקש על זוטות .

בזמנים רגילים הייתי אומרת לה שזה אוכל של שנות השבעים ודי כבר עם זה , תגדלי .

וויתרתי , רק כדי לשמר אנרגיה למה שבאמת חשוב .

כשנעשה שקט יחסי , ישנתי מחוסרת הכרה להרבה מאד שעות .

מאפה מהיר של בצק עלים ופטריות

לקחתי כאן מאפה של הכי שנות שישים ובעזרת מרכיבים משובחים , שדרגתי אותו להכי אנין . כי מה כבר יכול להיות רע בפטריות , שמנת מתוקה וגבינת פיקורינו , כשהם נחים על מצע של בצק עלים חמאתי ששומר על הקריספיות שלו , למרות המלית הכבדה שהונחה עליו .

אז מה צריך בשביל המאפה

 

  • 400 גר' בצק עלים , עדיף זה שעשוי מחמאה . ללחמים יש כזה נהדר . גם אפשר להכין בבית .
  • 2 בצלים פרוסים דק
  • 300 גר' פטריות מכל הסוגים , טריות כמובן . או רק שמפניון . פורסים את הפטריות לפרוסות בעובי בינוני .
  • 2 כפות פטריות יער יבשות מושרות במים חמים למשך כ- 20 דק' .
  • 30 גר' חמאה + 1 כף שמן זית
  • 5 ענפי תימין
  • 2 שיני שום שמנמנות וקצוצות
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 250 מל"ל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • 100 גר' גבינת פיקורינו (או קשקבל , או תום או כל גבינה חריפה וקשה שיש בבית)

איך

מטגנים את הבצל והשום בחמאה ושמן זית עד שהוא מתרכך ומראה סימנים של הזהבה

מוסיפים את כל סוגי הפטריות , כולל אלה שהושרו , ללא המים . מטגנים עוד 3 דק' , כדאי לבחוש מידי פעם .

מערבבים , שמנת , ביצים ותבלינים בקערה נפרדת .

מרדדים מעט את הבצק על משטח מקומח , עובי של 1 ס"מ לפחות .

מניחים אותו בתבנית משומנת במעט חמאה , תבנית שתכיל אותו בנוחות ותשאיר אפשרות גם לדפנות .

שוטחים על הבצק את תערובת הפטריות

יוצקים את תערובת השמנת

מפזרים למעלה חתיכות מפוררות וגסות של גבינת הפיקורינו ומפזרים את ענפי התימין .

אופים בחום של 280 מעלות עד שהמאפה מזהיב .

About the author

admin

8 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים