מבשלת חלומות

מְרַק פְּרָסָה וְתַפּוּחֵי אֲדָמָה

_MG_9222

אלה ימי הפראסה המרהיבים .
עוד קצת וירוקת הזנב הזו תצהיב וטעמה יהיה פחות עדין ומתוק.

מחירה ירקיע שחקים ואנו נסתכל בעיניים כלות אל החורף , שיביא עימו שוב את שפעת הירוקים .

כתבתי בפוסט הקודם  על תהילתה של הפראסה , ארוכת הגבעול וצחורת הכרבולת .

_MG_9167
הפראסה במיטבה בחורף , בעלת טעם בצלי עדין .
הפראסה מהווה שיר שני ושלישי לשאר ירקות החורף , ובמתכונים היא תמיד תקבל את מילת הקישור ו …

רבים נוטים להמעיט בערכה , מביני דבר יחפשו אותה ויועידו אותה למאכל שגור במטבחם .

אני בעד להחזיר  את עטרתה של הפראסה , לתת לה להיות הכוכב .

לזהור בשל טעמה העדין .

טיגון בתוספת חמאה , תוציא ממנה טעמים מתוקים .
התחלתי בקציצות פראסה , נמשיך במרק שבו אנו מצוויים לה תפוחי אדמה .
מרק שמופיע בפנתיאון של המטבח הצרפתי .
רבות הגרסאות למרק זה , כולן בעד השילוש : פראסה , בצל , תפוחי אדמה .

מרק פראסה ותפוחי אדמה

16


המרק הזה טעים מאד .
מאפשר לסוג של חמימות להתפשט מהפה אל שאר הגוף . להציע סוג של אנחת "זה טעים לי" .
בכוונה איני מזכירה את המילה ניחומים ונחמה , כי לעסו את המונח עד דק . נחמה יש לה המון צורות .
אני בעד חמאה ושילוב של שמן זית במרק הזה , אבל זו בחירתכם האם להישאר רק עם שמן זית , או רק עם חמאה .

  • מה צריך:
    5 פראסות גדולות .
  • 1 בצל גדול קצוץ .
    5 שיני שום חתוכות .
    50 גר' חמאה (ניתן להמיר בעוד 3 כפות שמן זית)
  • 4 כפות שמן זית
    5 תפוחי אדמה בינוניים .
    1 שורש סלרי בינוני קצוץ .
    1 שורש פטרוזיליה קצוץ אף הוא .
    פלפל שחור
    מלח
    10 כוסות ציר עוף / או מים .
    ניתן לקשט עם שמיר
    מאד טעים לאכול עם שמנת חמוצה , כף גדושה לכל מנה , למי שחשקה נפשו .

איך מכינים:
את הפראסה חוצים  .מרחיקים את הגבעול הירוק ,משאירים רק 1ס"מ.

3

2

4שוטפים היטב , כדי לסלק חול שמסתתר שם בין הקפלים.
קוצצים דק .

5
שמים בסיר את הבצל הקצוץ, הפראסה ,שיני שום , שורשים, שום ושמן זית.  או / גם חמאה.

 

7

סלרי קצוץ

סלרי קצוץ

שורש פטרוזיליה ושיני שום

שורש פטרוזיליה ושיני שום

תפוחי אדמה טריים של חורף

תפוחי אדמה טריים של חורף

מטגנים עד הזהבה קלה, אידוי של לפחות 10 דק'.
מוסיפים את תפוחי האדמה חתוכים לקוביות קטנות .
מים או ציר עוף כ- 10 כוסות.
מבשלים כ- 40 דק' או עד שתפוחי האדמה רכים, מתבלים במלח ופלפל שחור .

יש שאוהבים את המרק טחון . אני פחות אוהבת מרקים טחונים .
מעדיפה לטחון רק מעט עם בלנדר יד ולהשאיר חלק עם מרקם גס.

ניתן להגיש עם שמיר קצוץ .מעט שמנת חמוצה .
טעים אני אומרת לכם !!!

15
12

About the author

haya

8 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים