מבשלת חלומות

לממש את הקיץ…

יוני היה חודש בו בחרתי להחליט על מעט דברים , גם על אלה שהייתי צריכה להחליט , החלטתי רק בגלל שהייתי מוכרחה.

יוני היה חודש של ביקור משפחתי בבוסטון .

יוני היה חודש עמוס בפגישות , פרידות והתארגנות מחודשת ליום יום .

יוני היה חודש בו המחשב קרס , תוקן ועדיין לא החליט אם הוא חזר לעצמו . אני יודעת שאני עדיין לא חזרתי לגמרי לעצמי , ואם יש מי שמוצא אותי , שיחזיר בבקשה.

אני יכולה להגיד לזכותי שבחרתי לתת לאירועים להוליך אותי . נכחתי לדעת שלשחרר זו תחושת חופש נפלאה באמת . בטח שבית חלומי על האגם בניו המפשייר , שהייה עם הכי אהובים עלי , קניות ואוכל טוב הם אמצעים נהדרים לתחושת השחרור שלתוכה שקעתי.

כל כך צלול שאי אפשר לדעת אם זה שמיים או מים

 

חזרתי לקיץ לח ותובעני כמו שאפשר רק בישראל . חזרתי לשקוע בשגרה שהיא לא תמיד דבר כזה רע .

נכחתי לדעת שפירות הקיץ לא חיכו לי ואם לא אזדרז , הם יחמקו ממני עד לשנה הבאה.

עוגת משמשים ופטל גם .

בחרתי בעוגה שהיא הכי קיץ שיש . קלי קלות , שילוב של חמצמץ ומתוק .

אפשר כמובן לשחק עם המרכיבים : יוגורט במקום שמנת חמוצה

1 כוס שמן במקום חמאה

1/2 מהכמות של הקמח ניתן להחליף בקמח מלא

אפשר לבחור באיזה פרי שרוצים

אפשר להכין כמאפינס במקום בתבנית , ולשים חצי משמש במרכז כל מאפין (או פרי אחר)

מה צריך :

 

  • 200 גר' חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית ווניל או חצי מקל ווניל מרוקן מתוכנו .
  • 5 ביצים
  • מיץ מלימון אחד
  • קליפה מגורדת מלימון שלם
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 2 וחצי כוסות קמח תופח מנופה
  • כ- 10 משמשים גדולים חצויים או יותר אם הם קטנים
  • אני השתמשתי גם בפטל : 100 גר'

כך מכינים:

מקציפים בקערת המיקסר (או במיקסר יד) את החמאה , הווניל והסוכר כ3 דק'.

מוסיפים את הביצים , זו אחר זו , תוך הקצפה . עד לתערובת אחידה .

מוסיפים את הקליפה , מיץ הלימון והשמנת ומקציפים עוד דקה.

מאיטים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח , רק עד שמתערבב מעט . מפסיקים את פעולת המיקסר ומערבבים עד שמתאחד בתנועות עטיפה .

מעבירים לתבנית משומנת בגודל 26 ס"מ.

מניחים את המשמשים כשחלקם הקעור כלפי מעלה . בין כל משמש מארגנים גם את הפטל .

מפזרים כ1/4 כפית סוכר בתוך כל משמש .

אופים בחום של 175 מעלות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש .

אנחנו אכלנו עם כף גדושה בקרם פרש , עליו יצקנו ממש מעט דבש .

אפשר כמובן עם שמנת מתוקה מוקצפת , או כדור גלידת ווניל .. אמרתי לכם , הכי קיץ !!!

 
 

עם הפטל והמשמשים שנותרו הכנתי גאלט את בצק מרחתי בריבת משמשים .

About the author

admin

10 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים