מבשלת חלומות

כשנותנים לכם לימונים …. תעשו עוגות

 לימון 11

 

אמנון התקשר והזהיר , אל תקני לימונים!!!! ולא הוסיף עוד מילה  .

אין לי בעיה עם דרמות ומסתורין , למדתי להתאפק .

כשנכנסתי הביתה , חיכה לי , מתריס  , ארגז לימונים צהובים יותר מהשמש  וכמעט גדולים כמוה .

שמתי אותם ליד החלון הגדול  , מאפשרת לאור שנכנס להבליט יותר את צבעם  , הריח היה   חזק  . 
כשעצמתי עיניים  יכולתי כמעט להישבע שאני גרה בפרדס   של לימונים .

יכולנו להמשיך  ליהנות ככה אני והלימונים  , עד שהתחלתי להיות מוטרדת .

כאדם פרקטי ואחראי  , ישר הבנתי שאם לא אעשה מעשה  , האידיליה הזו תחלוף  ולא תותיר דבר , למעט   כמות גדולה של  לימונים שחלפה לה ככה סתם מהעולם , רק בגלל עצלות .

כי ביננו , כמה סלט אפשר להכין בשביל לימונים  , כמה לימונדה אפשר לשתות בעיצומו של החורף ?

אז התחלתי לאפות עוגות  , זה טוב ללימונים , נהדר למשקל  ולתחושת האחריות .

התחלתי בטארט לימון .

טארט לימון קלאסי עם קצפת לימונית


טארט לימון 3

  • מה צריך:
    תבנית פאי מתפרקת של 23 ס"מ
    לבסיס – הבצק
    175 גר' קמח מנופה
    25 גר' אבקת סוכר
    100 גר' חמאה
    1 חלמון
    1 כף מים קרים

ההכנה:

שמים את הבצק ואבקת הסוכר  במג'ימיקס
מערבלים בפולסים עד לפירורים עדינים.
מוסיפים את החלמון והמים , מערבלים קצרות רק עד למצב של גוש בצק שניתק מהדפנות .
מוציאים ולשים קצרות  לכדור חלק .
מניחים את בסיס התבנית על נייר פרגמנט (כדי שהבסיס לא יזוז בזמן הרידוד)
מניחים את כדור הבצק על בסיס התבנית ומרדדים  , לעובי של כ-1/2 ס"מ , עד שהשוליים עוברים את בסיס התבנית.

טארט לימון 6

טארט לימון 1

מקפלים את שולי הבצק פנימה ומעבירים לתבנית , פותחים את שולי הבצק החוצה . דוקרים את בסיס הבצק במזלג (כדי למנוע תפיחה)
מניחים נייר כסף על הבצק  , ומפזרים שעועית .
אופים בחום של 170 מעלות כ- 10 דק' .
מוציאים מהתנור , מסירים את נייר הכסף .
בעזרת סכין מסירים את השוליים שהם מעבר לתבנית .
מחזירים לתנור לעוד 10-15 דק' עד שהבסיס לא לח , צריך להיזהר מאפיית יתר .

  • בינתיים מכינים את המלית:
  • מה צריך:
    גרידה של 4 לימונים
  • 150 מל"ל  מיץ לימון
    5 ביצים
    200 גר' סוכר
    225 מל"ל שמנת מתוקה

איך:
מערבבים את מיץ הלימון וקליפת הלימון.

לימון 1

בקערה נפרדת , מקציפים במקציפה את הביצים והסוכר  עד לתערובת רכה ואחידה.

טארט לימון 7

מעבירים את תערובת הלימון אל הביצים ,ומערבבים היטב .
מוסיפים את השמנת המתוקה .

הטוויסט בעלילה:

מעבירים את תערובת המלית לקנקן , פותחים את דלת התנור ויוצקים את המלית לבצק , כך אנו מוודאים שהמלית תהיה אחידה על פני כל בסיס הטארט.
מנמיכים את חום התנור  ל150 מעלות ואופים כ-35 עד 40 דק' .
צריך להיזהר לא לאפות יותר מידי.
מוציאים מהתנור , מקררים למשך 10 -15 דק' , מוציאים בזהירות את העוגה מהדפנות .

טארט לימון 8

  • להגשה:

    קצפת לימונית
    מעט מים רותחים
    רצועות דקות מלימון שלם , ללא החלק הלבן.
    1/2 כוס סוכר
    2 כפות מים
    שמים את רצועות התפוז ומשרים במים רותחים ל30 שניות , מסננים.
    בסיר קטן שמים את הרצועות עם המים והסוכר, מבשלים עד שנעשה סירופ .

טארט לימון 9

מוציאים את הרצועות מהסירופ , מניחים על נייר סופג , מפרידים אותם , אם הם נדבקו .
מקציפים שמנת מתוקה , ומוסיפים את הסירופ שנשאר (לצנן מעט קודם).

מגישים את העוגה עם קצפת ליד  , מעל מניחים 2-3 רצועות לימון מסוכרות.

 טארט לימון 4

 

ואפשר גם בלי.....

ואפשר גם בלי…..

About the author

haya

2 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים