מבשלת חלומות

כשהחורף נותן לך סלק

 
הסלק מבטא את טעם האדמה , אמרו את זה קודם לפני , לא משנה
 
כשתלכו לקנות סלקים , תקנו את הקטנים שבשרם מוצק , עורם מתוח והם  אדומים  – סגולים ומבריקים
 
ראיתי כבר כאלה שעליהם נבלו ובשרם רך , נגיעה בהם משאירה עקבות . אני מרחמת עליהם , כמו על עוד המון דברים שהפוטנציאל שלהם לא מומש.
 
אני אוהבת את שלי מלאי חיים , בטח שרגבי בוץ מרגשים אותי , כי אני מבינה שחפרו אותם מהאדמה , חילצו אותם בעדינות , בדיוק בשבילי. כשגשום וקר האדמה נותנת סלק בנדיבות , לכן אל תגעו בכלל בסלק בקיץ , תמתינו בסבלנות , כל דבר בעיתו.
 
אני גם יודעת כמה מתוקים הם ברעננותם , ואיך אפייה בתנור תאפשר להם להוציא יותר מתיקות  ותקרמל אותם  , עטופים בסוכרים של עצמם .

 

 
אני לא אוהבת לבשל סלק , כי אני לא יכולה לראות איך הסלק מאבד את צבעו לתוך המים , כאילו מוציא את נשמתו בשלבים. אני אוהבת שכל האדום כלוא בפנים וברגע האמת , הוא יעניק את צבעו לכל מה שלידו .
 
אז אני מקרצפת אותו במברשת קטנה , נזהרת לא לפצוע בבשרו . אוהבת לראות את ידיי נצבעות בצבעו האדום.
 
אני מניחה את הסלקים בתנור בשלמותם או חצויים , מזליפה שמן זית בנדיבות , מלח גס ופלפל שחור גרוס . לפעמים גם ענף או שניים של תימין וזהו .
 

 

 
ברוב הפעמים ,אני מעדיפה אותם חיים  . אוהבת את הטעם האדמתי שלהם ורק מתבלת אותם כל פעם קצת אחרת .
 

 

 

קרפצ'יו סלק עם אפונת וסאבי

 

 

 

 

רוטב פיוז'וני שמשתדך נהדר לטעמי הסלק שבא כמו שהוא , ללא בישול . חשוב לפרוס דק את הסלק באמצעות סכין חדה מאד או מנדולינה

 

מה צריך שיהיה בבית

 

 

 
  • 4 סלקים טריים מאד בגודל בינוני
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 2 כפות אפונת וסאבי קצוצה
 
לרוטב:
  • מיץ  מ – 2   לימון ליים  או  מיץ מ 1  לימון רגיל
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף סילאן
  • 4 כפות שמן זית מאיכות טובה
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף יוזו  (מעניק טעם הדרים עדין)
  • 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כף מירין
  • מלח גס לפי הטעם
 
ההכנה:
 
פורסים את הסלק לפרוסות דקיקות .
 
מערבבים את כל חומרי הרוטב .
 
משרים את הסלק  ברוטב למשך שעה לפחות .
 
מוציאים מהרוטב , ומסדרים על צלחת גדולה בחפיפה .
 
מטפטפים 4 כפות מהרוטב למעלה .
 
 מפזרים את הבצל והוסאבי ומגישים מיד .
 

 

 
דאיקון וסלקים צבעוניים :
 
 
 
 


 
מה  צריך :

 

  • 2 צנון דאיקון , יש לו טעם לא חריף מידי , עם רמז  לוסאבי .
  • 3 סלקים אדומים  בינוניים
  • 3 סלקים וורודים
  •  3 סלקים צהובים  (אם יש)
  • אם אין משתמשים בדאיקון וסלקים טריים מאד אדומים .
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1/4 חב' כוסברה או פטרוזיליה  שטופים וקצוצים דק  או גם וגם
  •  מיץ מ – 2  ליים קטנים+ 1/2 לימון (אם אין משתמשים ב1 לימון )
  • 2 כפות שמן זית
  •  מלח גס
  • 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק
  • 1 כף ג'ינג'ר מוחמץ לבן
 
 
 

ההכנה :

 
 מגרדים על מגרדת לקערה את הדאיקון והסלקים

 

 

 
מוסיפים את שאר החומרים .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מערבבים היטב ואוכלים מיד .
  
 

 

 

 

About the author

admin

4 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים